LaVendetta Публикувано Ноември 18, 2010 Report Share Публикувано Ноември 18, 2010 Пак имам въпрос Как да буутна през флашка ? 1. Как да си направя флашка bootable ?2. После като изтрия .iso файла може ли пак да си е нормална флашка ?3. Вярно ли е, че биоса ми може да поддържа боотване през usb, пък дъното ми да не го позволява ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Ноември 19, 2010 Report Share Публикувано Ноември 19, 2010 Пак имам въпрос Как да буутна през флашка ? 1. Как да си направя флашка bootable ?2. После като изтрия .iso файла може ли пак да си е нормална флашка ?3. Вярно ли е, че биоса ми може да поддържа боотване през usb, пък дъното ми да не го позволява ? 1. Зависи от ОС-а, който искаш да запишеш на флашка, и от ОС-а, през който ще правиш флашката.2. Абсолютно - форматираш флашката и отново си става нормална... Даже ако е достатъчно голяма ще можеш да записваш на нея и без да триеш ОС-а.3. Тук не съм съвсем сигурен, но мисля, че от BIOS-а зависи дали дъното ти поддържа зареждане от USB или не. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 19, 2010 Report Share Публикувано Ноември 19, 2010 По т.3: да, точно от BIOS зависи дали дъното ще може да зарежда от USB. Когато се каже, че дадена дънна платка поддържа зареждане от USB, то на практика се има точно предвид, че нейният BIOS го поддържа. Зареждането от USB (и не само) е софтуерен процес, а софтуерът на дънната платка е именно BIOS. Хардуерът няма отношение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Ноември 20, 2010 Report Share Публикувано Ноември 20, 2010 Има една програма, която може значително да разшири възможностите за boot на стари компютри.Plop Boot Manager Авторът често изкарва нови версии, подобрява и добавя много неща. Позволява boot през USB/CD/Network, дори на компютри, който не поддържат такива опции в BIOS. Идеална е в кобинация с grub/grub4dos, но също може да се зарежда от Windows-кия boot маниджър.Хубаво е да прочетете документацията, ако решите да я ползвате. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lycan Публикувано Март 10, 2011 Report Share Публикувано Март 10, 2011 Здравейте, аз имам външен USB твърд диск, може ли да се направи да се boot-ва от него или е възможно само от флашка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 11, 2011 Report Share Публикувано Март 11, 2011 Здравейте, аз имам външен USB твърд диск, може ли да се направи да се boot-ва от него или е възможно само от флашка?Напълно възможно е "външен" USB диск да се направи boot-ващ и зареждането да става от него.Предполагам, че UNetbootin ще се справи с тази задача. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост