Jump to content

Красотите на България!

Препоръчан пост

Още един сайт по темата България.Интересното е , че сайта е на чилиец , който е жевял в България 11 години и съм сигурен, че страната му харесва много повече от колкото на хиляди българи.

Сайта е на испански , но горещо препоръчвам на всеки да погледне. Не може да не настръхне всеки българин от това , което показва Клаудио на сайта си.

http://bulgaria.web.com.co/

Редактиран от Pantockrator
Сподели другаде

И двата сайта са страхотни, благодаря ви :)

И аз благодаря много!

Знаете ли? Всъщност разглеждането на тези сайтове ме натъжи. Обичам родината си, но не обичам държавата. Жал ми е за съдбата на българина- от Бога ни е дадена страхотна природа, имаме история, която е завидна за повечето народи, имаме традиций, имаме минало, но като че ли нямаме настояще. За бъдеще незнам- надявам се! Гордея се, че съм българка, но тази гордост произтича от миналото, а от настоящето ме е срам.

Що се отнася до чужденците- не са малко тези, които се влюбват в България като природа, като даденост, като традиций, като история, но незнам дали някой чужденец би възприел държавата България с нейните абсурди.

Как ли би се почувствал възхитения чужденец, ако е един от нас и трябва да се радва на родителите си, които получават 100 лв. пенсия защото цял живот са работили на тази държава. Как ли ще почуства, ако знае, че някой негов роднина може да си замине от този свят, само защото джипито е решило да спести някой лев за направление. Как ли ще се почувства, ако получава помощ за детето си- бъдещ гражданин на тази страна и получава завидната сума от 18 лв. на месец. Как ли ще се почувства, ако знае, че цялата му заплата трябва да отива за покриване на сметки от първа необходимост- ток и вода.

Да! Много чужденци купуват къщи и предпочитат да доизживеят живота си у нас, но с техните пенсий.

И накрая ще завърша с една истинска история.

Българи , който работил в Англия влязъл в спор с шефа си. Ставало дума за това, коя нация е по- умна. Нашенеца изтъкнал, как според проучвания в международен мащаб Българина се класира на едно от първите места.

Англичанина го изслушал и му казал следното:

- Незнам дали сте умни и дали ние сме глупави. Знам само, че вие- умниците сте си избрали глупаци да ви управляват и затова сте на тоя хал, а ние глупаците си избираме мъдри управници и живеем добре!

Ами това е истината. Всеки народ си заслужава съдбата. Умни ли сме ние, или безумно глупави!

Сподели другаде

И аз благодаря много!

Знаете ли? Всъщност разглеждането на тези сайтове ме натъжи. Обичам родината си, но не обичам държавата. Жал ми е за съдбата на българина- от Бога ни е дадена страхотна природа, имаме история, която е завидна за повечето народи, имаме традиций, имаме минало, но като че ли нямаме настояще. За бъдеще незнам- надявам се! Гордея се, че съм българка, но тази гордост произтича от миналото, а от настоящето ме е срам.

Що се отнася до чужденците- не са малко тези, които се влюбват в България като природа, като даденост, като традиций, като история, но незнам дали някой чужденец би възприел държавата България с нейните абсурди.

Как ли би се почувствал възхитения чужденец, ако е един от нас и трябва да се радва на родителите си, които получават 100 лв. пенсия защото цял живот са работили на тази държава. Как ли ще почуства, ако знае, че някой негов роднина може да си замине от този свят, само защото джипито е решило да спести някой лев за направление. Как ли ще се почувства, ако получава помощ за детето си- бъдещ гражданин на тази страна и получава завидната сума от 18 лв. на месец. Как ли ще се почувства, ако знае, че цялата му заплата трябва да отива за покриване на сметки от първа необходимост- ток и вода.

Да! Много чужденци купуват къщи и предпочитат да доизживеят живота си у нас, но с техните пенсий.

И накрая ще завърша с една истинска история.

Българи , който работил в Англия влязъл в спор с шефа си. Ставало дума за това, коя нация е по- умна. Нашенеца изтъкнал, как според проучвания в международен мащаб Българина се класира на едно от първите места.

Англичанина го изслушал и му казал следното:

- Незнам дали сте умни и дали ние сме глупави. Знам само, че вие- умниците сте си избрали глупаци да ви управляват и затова сте на тоя хал, а ние глупаците си избираме мъдри управници и живеем добре!

Ами това е истината. Всеки народ си заслужава съдбата. Умни ли сме ние, или безумно глупави!

Така....съгласна съм с всичко, което каза данина, но не съм съгласна с едно. Това да получаваш пенсия 100 лв е бая по-добре то това да си се трудил цял живот и накрая да получаваш 50-60 лв пенсия. Защото ги има и такива хора....работили са цял живот и накрая какво....изоставени от близки и с 60 лв едва успяват да си платят само лекарствата. Ами другите неща. С какво да ги платят...да не говорим за храна и мек хляб всеки ден...най-най важните неща.

И това за джипитата - не съм напълно съгласна. Какво имаш в предвид? Кога е ставало такова нещо...да наскоро имаше доста смъртни случаи но дали бяха виновни джипитата или тези от бърза помощ, защото тук определено има разлика.

За направленията...не съм съгласна. Нали знаеш, че има ограничения в раздаването на направления...(не съм 100% сигурна за това, но мисля, че е така). За това не са виновни джипитата а касата - здравноосигурителната и тези които вземат решенията...

Това е от мен по този въпрос....

Сега съжалявам за оффтопика...ама ....

Та сега по въпроса....страхотни линкчета...много хубаво е това;) :peace:

Сподели другаде

Dark`Elf, това със стоте лева пенсия го написах, за да има малко оптимизъм в изказването ми. ;)

Относно здравната каса- това е толкова дълга тема, че ще ни трябва нов форум. Абсолютно си права, че вина има и тя. Да! Огромна. Ама какво да правят хората- докато устроят себе си, няма да дойде ред да мислят за болни нещастници. Е, то без лъскави коли, страхотни сгради и т. н. не се мисли, ама нали това вече си го набавиха. Всъщност, това беше първото, което направиха.

За направленията- да, знам, че са ограничени. А защо?

Може ли някой от здравната каса да обясни как предварително изчисляват, колко точно направления да дадат?Може би имат връзка с Бог и знаят на всеки, какво ще му се случи предварително. И ако не стигат- какво?

За джипитата- от сегашното си не се оплаквам, но предишното точно за това го смених. Не са единични случайте, когато гореспоменатите имат себе си за специалист по всичко и си пестят направления. Ето ти един случай- не знам по каква причина публикуван. По принцип инфо за грешки- няма.

http://www.eunet.bg/media/show_story.html?...story=236444800

Мой приятел наскоро едва прескочи трапа, защото след упорито лечение и диагноза бронхит, поставена от джипито, накрая влезе в болница с двустранна бронхоплевмония и едва го спасиха. Направление е нямал и не е използвал.

Имаше и смъртен случай. Гледах го по телевизията, но немога да намеря инфо. Съжалявам. Ако някой може, да даде.

Съжалявам за черните краски. Нека завършим с нещо хубаво.

Нека се надяваме, че скоро нещата ще се променят! Нека се надяваме, че нещата ще тръгнат! Нека се постараем да бъдем участници, а не само зрители в този процес!

Пък знае ли човек- може и да успеем.

Сподели другаде

Определено съм съгласна с новия ти пост. За смъртния случай и аз не се сещам - последните седмици и месеци имаше няколко(дори за това време бих казала доста) смъртни случая, но до колкото знам главана вина имаха тези от бърза помощ.

Аз по принцип съм оптимист и съм млад човек. Надявам се всичко да се оправи...не ми се иска да се махам от моята страна, но ако се влошат нещатат едва ли ще ми остави много избор...и на другите млади също.

Сподели другаде