Jump to content

Възвръщане на Филми от форматиран HDD USB Hard disk?

Препоръчан пост

Възвръщане на Филми от форматиран HDD USB Hard disk?

Тоя път я сколасах

Ще спомена с няколко реда точно за какво става на въпрос .

1.Форматирах си няколко кратно HDD USB Hard disk-а на EXT3, NTFS, FAT32, инсталирах си Linux пак форматирах HDD USB Hard disk-а на EXT3, NTFS, FAT32 и след това пак-не знам дори и колко пъти я правех тая цялата операция, докато накрая си направих Backup с Acronis и Backup-а остана на самият HDD USB Hard disk ,та взех че се сетих че съм форматирал няколко филма

Та въпросът ми е имали начин да се възвърнат форматираните ми Филми с формати ,srt ,txt Xvid, DivX ,MOB ,Vob MPG4 ,AVI.... Не че са кой знае колко важни, но съм си събирал филми който са ми допаднали страшно много и мога пак да ги гледам ,и сега все едно липсва нещо, но не е болка за умиране .

Писал съм на няколко Recovery Фирми но чакам още за отговор та реших да напиша и тук 2 реда.

Благодаря на отзовалите се !

Сподели другаде

...имали начин да се възвърнат форматираните ми Филми с формати ,srt ,txt Xvid, DivX ,MOB ,Vob MPG4 ,AVI....

Не! Ти още малко и ще покриеш стандарта DoD 5220.22-M за изтриване... :D

Нека да ти обясня:

Програмите за възстановяване работят по следния начин:

1. Търсят във FAT дали има изтрити файлове и ако има такива маркирани, проверява целостта на информацията, налична на диска. Как става, ами във FAT са записани последователните клъстарите на разположение на информацията. Ако данните са последователни и не са с конфликт с други, вече записани, то може да се предполага, че файла е целостен. Да, ама може и да не е...

2. Протърсат диска и проверяват, дали има пакет от последователни клъстари (сектори), които могат да формират логичен файл. В това число се проверява началото и края на предполагаемия файл и налични специфични знаци, показващи какъв е тъпът на файла. Тук нещата стават много сложни за по-нататъшно обяснение. Алгоритъмът е прилично сложен.

По тази причина, едва ли след няколкократно форматиране (в това число и на FAT), може да е останала информация, която да възстанови файла по първия метод. Още повече, че след записване на някаква информация на диска, в същност ти ликвидираш и възможността за възстановяване по втория метод.

Сподели другаде

Откъде го изкопа и ти тоя .pdf ,нямам си на идея :lookaround:

Интерестното че пробвах с няколко си програми да намеря това което търся и ми намира .mp3-ките и още няколко си .vob .mov и ... но все пак това което ми трябва неможах да го намеря.Дано да не си прав :crosseyes1:

Примерно с R-Studio може да се Recovery от специялна дата но точно какво ще се Recovery нямам си и на идея мноого бавно става всичко но съм длъжен да пробвам.

Сподели другаде