Jump to content

Пробем със лаптоп hp

Препоръчан пост

Здравейте, това ми е първия пост във този форум, ще се постарая да бъда максимално ясен.

Проблема е следния.Имам лаптол hp pavilion dv 6000, AMD Turion 64x2 mobile, TL-56, 1.8GHz, 2x1024 ram, 160Gb sata, nvidia Geforse go7200.

От 2 дни насам, не иска да стартира каквото и да били уиндоус или линукс.Пускам го, и понякога стига до там кадето започва да зарежда уиндоуса, и блокира а понякога дори и до там не стига,когато го пусна започва да се растартира сам.Хадр диска го пробвах на друг лаптоп, върви без проблем, даже пробвах да инсталирам и уиндоус и линукс никакви проблеми, пусках му и програма да видя дали няма Bat sector, няма сичко е ок със него.После помислих, че е Ram паметта срожих я на друг лаптоп, и тя работеше без проблеми, а на него сложих друга рам памет но не същата и пак същото.Накрая поръчах динна платка смених я, но пак същото.Понякога зарежда линукса и работи 2 мин и блокира, няма син екран или черен,просто блокира.Слагах му и друг хард със инсталиран уиндоус, стиго до там кадето зарежда уиндоуса, и се показва син екран със букви за секунда и се рестартира.Незнам ако си поръчам нова рам, дали ще се оправи при положение, че тази работи на друг комп.Аз вече останах без идеи какво може да му е.

Сподели другаде

Здравейте, това ми е първия пост във този форум, ще се постарая да бъда максимално ясен.

Проблема е следния.Имам лаптол hp pavilion dv 6000, AMD Turion 64x2 mobile, TL-56, 1.8GHz, 2x1024 ram, 160Gb sata, nvidia Geforse go7200.

От 2 дни насам, не иска да стартира каквото и да били уиндоус или линукс.Пускам го, и понякога стига до там кадето започва да зарежда уиндоуса, и блокира а понякога дори и до там не стига,когато го пусна започва да се растартира сам.Хадр диска го пробвах на друг лаптоп, върви без проблем, даже пробвах да инсталирам и уиндоус и линукс никакви проблеми, пусках му и програма да видя дали няма Bat sector, няма сичко е ок със него.После помислих, че е Ram паметта срожих я на друг лаптоп, и тя работеше без проблеми, а на него сложих друга рам памет но не същата и пак същото.Накрая поръчах динна платка смених я, но пак същото.Понякога зарежда линукса и работи 2 мин и блокира, няма син екран или черен,просто блокира.Слагах му и друг хард със инсталиран уиндоус, стиго до там кадето зарежда уиндоуса, и се показва син екран със букви за секунда и се рестартира.Незнам ако си поръчам нова рам, дали ще се оправи при положение, че тази работи на друг комп.Аз вече останах без идеи какво може да му е.

Windows-а какъв е и къде е инсталиран? Честито, имаш един от най-проблемните лаптопи по мненията в нета-а.

Сподели другаде

Сложих паметта във друг комп и сега правя теста със Memtest, но до колко % трябва да сканира при положение, че е 2х1гб,преди малко мина 1000% май до 2000% трябва да чакам.

Колкото до уиндоуса първо инсталирах на харда 7 ултимейт, после линукс убунту 10, и накрая пробвах със хп.като при всички съм форматирам харда и не съм го дели на части.при уиндоусите стигат до там кадето изписва Windows, син екран със букви и числа са секунда и се рестартира.А при линукса понякога зарежда цялата оп.система и блокира.Пробвах и от Lve usb пак същото блокира.Като свърши теста ще пиша какво е отчел.

Сподели другаде

Значи пуснах теста, на hp-то но блокира на това положение, което е на снимката.Рамта мога да я сложа на друг комп, да я пробвам но кажете, с коя програма под windows да я тествам, защото със memtest под windows чаках до над 2000% и продължаваше,не даде грешка и го спрях.

post-17555-035783100 1289849545_thumb.jpg

Сподели другаде

Най-добрият тест е точно Memtest. Тя обаче работи под DOS. Ако Memtest е работила в продължение на 1-2 часа и не е имало грешки, може да се счита, че няма проблеми с паметта.
Сподели другаде

Заначи, проверих захранването, няма проблем със него.Ток ходи до всяка точка която проверих.Сега изобщо не иска да се пусне, не свети, нищо.Дали платката е издала багажа.

Ето това е платката която взех:http://cgi.ebay.es/HP-Pavilion-dv6000-series-443774-001-AMD-motherboard-/200515904907?pt=Motherboards&hash=item2eafade58b

Сподели другаде