MaLyKoLiU Публикувано Ноември 14, 2010 Report Share Публикувано Ноември 14, 2010 Здравейте! Имам няколко проблема с звука.Първия е, че се чува само от едната слушалка/колона.Свързал съм с кабел телевизора (ползвам ТВ вместо монитор), но когато сложа и двете букси за лява и дясна колона, се чува само от дясната. като извадя буксата за лявата, се чува и от двете колони, но моно. Слушалките си ги свързвам към ТВ-то за по-лесно, че поне да чувам моно и от двете, вместо само от дясната когато ги свържа направо към звуковата карта.Имам и външна USB звукова карта, но и с нея прави същия проблем.Втория проблем е, че от "Volume Control" панела когато не е заглушен микрофона, не се чува никакъв звук, или трябва да намаля почти до минимума от "Wave", за да се чува съвсем слабо... Когато пък заглуша микрофона, започва много силно пращене и за да спра това пращене трябва да заглуша и "Line In". Тоест за да се чува моно, с нормална сила и без пращене, трябва "Volume Control" панела да изглежда по този начин... http://store.picbg.net/thumb/53/02/4f79c6737b895302.JPGТова прави невъзможно ползването и на микрофон. Преди два дена преинсталирах Windows-a, но проблема си остана. Звуковата карта е C-Media CMI8738, драйвърите са последните на C-Media.Имате ли някакви идеи каква може да е причината ?Изключвам да е хардуерна, понеже с USB Audio Dac-a прави същите проблеми...Прочетох една тема за проблем с пращене, но при Win 7 и пишеше, че уиндоуса автоматично инсталира собствени драйвъри при стартиране на компютъра... При мен след като инсталирам звуковите драйвъри и рестартирам, с пускането се появява съобщение за намерен нов хардуер и автоматично си инсталира някакви неща, но не успях да намеря от къде да го спра за да не ги тегли и инсталира... :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Ноември 14, 2010 Report Share Публикувано Ноември 14, 2010 Здравейте! Имам няколко проблема с звука.Първия е, че се чува само от едната слушалка/колона.Свързал съм с кабел телевизора (ползвам ТВ вместо монитор), но когато сложа и двете букси за лява и дясна колона, се чува само от дясната. като извадя буксата за лявата, се чува и от двете колони, но моно. Слушалките си ги свързвам към ТВ-то за по-лесно, че поне да чувам моно и от двете, вместо само от дясната когато ги свържа направо към звуковата карта.Имам и външна USB звукова карта, но и с нея прави същия проблем.Втория проблем е, че от "Volume Control" панела когато не е заглушен микрофона, не се чува никакъв звук, или трябва да намаля почти до минимума от "Wave", за да се чува съвсем слабо... Когато пък заглуша микрофона, започва много силно пращене и за да спра това пращене трябва да заглуша и "Line In". Тоест за да се чува моно, с нормална сила и без пращене, трябва "Volume Control" панела да изглежда по този начин... http://store.picbg.net/thumb/53/02/4f79c6737b895302.JPGТова прави невъзможно ползването и на микрофон. Преди два дена преинсталирах Windows-a, но проблема си остана. Звуковата карта е C-Media CMI8738, драйвърите са последните на C-Media.Имате ли някакви идеи каква може да е причината ?Изключвам да е хардуерна, понеже с USB Audio Dac-a прави същите проблеми...Прочетох една тема за проблем с пращене, но при Win 7 и пишеше, че уиндоуса автоматично инсталира собствени драйвъри при стартиране на компютъра... При мен след като инсталирам звуковите драйвъри и рестартирам, с пускането се появява съобщение за намерен нов хардуер и автоматично си инсталира някакви неща, но не успях да намеря от къде да го спра за да не ги тегли и инсталира... :(Start->Control Panel->Sound Effect Manager Разцъкай настройките... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 16, 2010 Report Share Публикувано Ноември 16, 2010 Относно първия проблем: да не би кабела, с който свързваш звуковата карта с телевизора, да е проблемен? Пробвай с друг.Относно втория проблем: напълно нормално е настройките на Playback устройството да са такива. Програми, които ползват микрофона, не използват настройките за Playback, а тези за Recording. Именно там микрофонът трябва да е избран и евентуално засилен, за да можеш да записваш звук и да си говориш с познати. Настройките на Playback имат значение само ако искаш да чуваш от колоните това, което и микрофонът чува, което за запис и/или Интернет разговори всъщност е лоша идея. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост