Jump to content

Проблем с Windows

devilx

Препоръчан пост

Здравейте, имах ХП и реших да си сложа виндовс 7 обаче след като инсталирах при самото стартиране на виндовса след виндовс стартинг се бъгна и излизаза едни малки квадратчета които са движат и екрана отиваше,, после реших че е от виндовса и исках да върна пак ХП обаче пак ми даде същата грешка..мъча са от 5 часа 5 пъти инсталирах и стига до там стартиране на виндовс и се бъгва показват се малки точици и после син екран такъв развален.. от какво може да е и как да реша проблема..

бтв: 1 ГБ рам, АМД Атлон процесор 3500+ 4.2 ГХЗ , Видео АТИ АМД РАДЕОН Х1650 , нвидия гефорс..

това са горе долу което запомних замашината..

Сподели другаде

Здравейте, имах ХП и реших да си сложа виндовс 7 обаче след като инсталирах при самото стартиране на виндовса след виндовс стартинг се бъгна и излизаза едни малки квадратчета които са движат и екрана отиваше,, после реших че е от виндовса и исках да върна пак ХП обаче пак ми даде същата грешка..мъча са от 5 часа 5 пъти инсталирах и стига до там стартиране на виндовс и се бъгва показват се малки точици и после син екран такъв развален.. от какво може да е и как да реша проблема..

бтв: 1 ГБ рам, АМД Атлон процесор 3500+ 4.2 ГХЗ , Видео АТИ АМД РАДЕОН Х1650 , нвидия гефорс..

това са горе долу което запомних замашината..

Къде ти отива екрана? :blink:

... и екрана отиваше

Пробвал ли си в Safe Mode?

П.П. За процесора предполагам си имал предвид 2.2 GHz, но това няма значение. До кокото разбирам казваш, че имаш 2 видеокарти на различни производители. Махни едната (nVidia например) и опитай пак.

Сподели другаде

http://img241.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=54889637.jpg ето снимки от грешките...

Със safe mode си върви пробвах..

Как да махна втората видео карта откъде?

Редактиран от draco_volans
Латиница
Сподели другаде

Като гледам снимките, проблема ми изглежда драйверен. :giggle:

Свали драйвери за 2-те карти от сайтовете на производителите и пробвай да ги инсталнеш в Safe Mode.

Сподели другаде

точно там се опитах да инсталирам драйверите... но нещо не ги намира .. с еверест гледах и свалях не се инсталират нормално.. в дефейс мениджъра има АМД Радеон Х1650 про и АМД Радеон Х1650 про секундари.. само тва намира до последната версия.. упдейтнах ги докрай и пак същата работа..
Сподели другаде

Като гледам снимките, проблема ми изглежда драйверен. :giggle:

Свали драйвери за 2-те карти от сайтовете на производителите и пробвай да ги инсталнеш в Safe Mode.

И какво разбра, като гледаш снимките?

Авторе, вземи си почисти компютъра, остани само с вграденото видео и виж как е.

При SafeMode се инициализира VGA драйвер, та видео паметта и т.н не играят значение, колкото да вади образ е този драйвер.

Махни ATI-то, тя е на слот и си остани с вградената GeForce..

Има вероятност да е драйверен проблем, но никак не е изключено видео картата ти да прегрява/дефектира.

За това дай ясно и точно описание какво си направил, какво не си и т.н

Сподели другаде

здрасти, значи просто форматирах С: и после инсталирах виндовските... това е по мащинката нищо не съм пипал и се развали ама май ще го карам на ремонт най д-обре...
Сподели другаде

Еми, не че съм голям разбирач, ама като видеото ти е вградено от там идва проблема, дали се нагрява прекалено, дали влияе на другото видео или 7-мицата не ги приема ( 7 е с големи изисквания на вградено видео може да не я подкара ) А бре за кво вие 7, като XP си е добро ( спред мен по-добро и от 7мицата ...)
Сподели другаде

Еми, не че съм голям разбирач, ама като видеото ти е вградено от там идва проблема, дали се нагрява прекалено, дали влияе на другото видео или 7-мицата не ги приема ( 7 е с големи изисквания на вградено видео може да не я подкара ) А бре за кво вие 7, като XP си е добро ( спред мен по-добро и от 7мицата ...)

Определено не е от това, че 7-цата "не го приема".

Можеш и да 32Video да я подкараш, но на basic или classic тема, аеро просто няма да можеш да ползваш.

Сподели другаде

Офф казаха ми че уж видео картата е изгоряла, и ми я свалиха сега съм с вградената видео карта и нещо ползва от рам паметта и яко сече.. не ми харесва ,така като гледате снимките дали наистина може да е изгоряла или нещо се бъркат.. май - ще гледам да си взема нова видео карта хубава за новите и игри и добро качество нещо към до 60 лв да ми предложите..
Сподели другаде