petetooost Публикувано Ноември 13, 2010 Report Share Публикувано Ноември 13, 2010 здравейте имам проблем с моя компютър когато го включивам уж зарежда но това е до някъде и после не иска да зареди самия уиндоус стои си на черен екран.монитора ми със сигурност работи самия пс включва но явно не до край...много моля за помощ с идеи какво може да му е благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Ноември 13, 2010 Report Share Публикувано Ноември 13, 2010 Значи Windows започва да зарежда, спира по средата и дава черен екран?Пробвай под Safe Mode дали ще тръгне. В safe mode се влиза, като преди да започне да зарежда системата цъкаш F8. След това от менюто избираш Safe Mode. П.П. За какъв Windows става въпрос? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Ноември 13, 2010 Report Share Публикувано Ноември 13, 2010 На монитора излизат ли ти тестовите надписи при зареждане и евентуално можеш ли да видиш кога екрана става черен? Да си инсталирал някакъв софтуер или да си правил нещо по компютъра, освен обичайните неща? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
petetooost Публикувано Ноември 13, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 13, 2010 става въпрос за windows xpне изписва никакви надписивключва но не и самия уиндоус просто самата кутия си се пуска но не зарежда ваобще...пробвах с ф8 нищо не става на самия екран няма нищо...и не съм правила нищо необичайно нито съм инсталирала нещо скоро екрана дори не е черен както при липса на някакув драйвър примерно просто мн леко синкав колко да знам 4е проблема не е в монитора...не съм го отваряла Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Ноември 13, 2010 Report Share Публикувано Ноември 13, 2010 Ако дадеш една снимка и обясниш както трябва, без да ползваш 4-ки и 6-ци, много ще си помогнеш.Защото тук не сме гадатели и не можем да разшифроваме какво иска да ни каже някой и по този начин да стреляме на сляпо, без реално да помагаме.Дайте точно запитване, ще получите точен отговор.Компютърните технологии не са абстрактни науки, там има въпрос и отговор/и. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Ноември 13, 2010 Report Share Публикувано Ноември 13, 2010 става въпрос за windows xpне изписва никакви надписивключва но не и самия уиндоус просто самата кутия си се пуска но не зарежда ваобще...пробвах с ф8 нищо не става на самия екран няма нищо...и не съм правила нищо необичайно нито съм инсталирала нещо скоро екрана дори не е черен както при липса на някакув драйвър примерно просто мн леко синкав колко да знам 4е проблема не е в монитора...не съм го отваряла Тоест хич не стига до Windows-a? Показва ли се екран от BIOS? Компа издава ли някакви странни звуци (beep), които не ги е имало когато си е работел нормално? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Ноември 14, 2010 Report Share Публикувано Ноември 14, 2010 Здравей petq.grunch! Такааа, да започнем от начало. Пускаш си компютъра, на екрана на монитора не се появяват никакви надписи, а екрана е леко синкав, а не както казваш черен (тази разлика в цветовете на монитора е много важна). Ако е така причините може да са следните: 1. Не добре затегнати букси на видеокабела от монитора към компютъра (и евентуално от страната на монитора, ако има букса на него). 2. Проблем с видеокартата. Когато пуснеш компютъра наблюдавай диодчето за активност на твърдия диск (обикновено свети червено) на предния панел на компютъра и ако то премигва периодично, значи Windows се зарежда, но поради горните причини нищо не се вижда. Освен това слушай за единичен звук при стартиране на компютъра, което е признак за нормално преминаване на първоначалния тест. Важно е да отговориш и на въпросите на stivnnik. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
petetooost Публикувано Ноември 14, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 14, 2010 няма абсолютно никакви надписи,самия екран е синкав но тъмно няма как да го снимам защото изглежда черен на снимка а всъщност синее,на кутията имам 2 копчета и един индикатор който в момента не свети а преди светеше.компютъра шуми и издава същите звуци както когато работеше безпроблемно.2те копчета са за включване и рестарт индикатора има отдолу нещо като цилиндърче това трябва да е индикатора за въпросния диот така ли?при самото включване присветва 2-3 пъти но след това неблагодаря за търпението и помощта и на този на който му е неприятно за единствената 4-ка която съм сложила без да искам съжалявам Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Ноември 14, 2010 Report Share Публикувано Ноември 14, 2010 Почистете компютъра, извадете паметта и видео картата и ги поставете обратно, проверете кабелите към монитора.Издава ли някакви писъци? Можете ли да видите дали дъното има говорителче или дали към него е вързано такова, с кабелчета?Ако не знаете как да свършите горното, викнете познат, който знае как.С така поднесена информация все още ми е трудно да съдя точното състояние на системата ви. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Ноември 15, 2010 Report Share Публикувано Ноември 15, 2010 Здраве petq.grunch! Най-добре е компютъра да бъде прегледан от някой, който разбира повече от тази техника. Или още по-добре е да се занесе на сервиз. Съжалявам, но за да се справиш сама е необходимо да познаваш по-добре компютъра "отвътре". Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост