Crayspawn Публикувано Ноември 12, 2010 Report Share Публикувано Ноември 12, 2010 Здравейте, имам голям проблем,компютъра ми е:AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5400+Socket AM2 (940)Memory Type DDR2Memory Size 2048 MBytesDisplay adapter 0Name NVIDIA GeForce 9500 GTMemory size 1024 MBMemory bus width 128 bits от известно време, когато пусна някоя игра, по-новичка и компа ми гасне.Смених видеокартата с тази,смених захранването, пак гасне температурата на процесора ми стига от 38градуса при спокоен режим до 70-90градуса и гасне.Смених радиатора на процесора и вентилатора с по-бързооборотен, пак същото пастата също!Носил съм го на 3-4 сервиза всеки ми казва, че го е оправил и като се прибера и го пусна пак гасне.Вече незнам какво да правя, последно мисля да сменя и дъното, то само то и процесора не съм сменил.Моля посъветвайте ме какво да правя.Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Ноември 12, 2010 Report Share Публикувано Ноември 12, 2010 Гасненето вероятно е от високата температура на процесора. Сигурен ли си, че машината наистина се охлажда качествено? Възможно е и процесора да дава дефекти. От колко време си с него? Как така изведнъж започна да прегрява?С каква ОС си и проверявал ли си при не чак толкова новичките игри дали пак не прегява? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Ноември 12, 2010 Report Share Публикувано Ноември 12, 2010 Температурата на процесора не трябва да стига чак 90°С. Какво е захранването, което си сменил? Виж как са всички температури напрежения по време на игра. За тази цел използвай програмата HWMonitor, като я оставиш минимизирана. После може да дадеш снимка да видим как са параметрите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост ROKO__ Публикувано Ноември 13, 2010 Report Share Публикувано Ноември 13, 2010 Температурата на процесора не трябва да стига чак 90°С. Какво е захранването, което си сменил? Виж как са всички температури напрежения по време на игра. За тази цел използвай програмата HWMonitor, като я оставиш минимизирана. После може да дадеш снимка да видим как са параметрите. Тя посмъртно не може да стигне 90 градуса, каквото и да ми говори пича тези процесори при 65 градуса си намаляват сами работната честота за да не прегряват и да не се изключват. Но за да има такава шокова температура вероятно охладителя изобщо не контактува с капачката на процесора Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост