Jump to content

Моля помогнете проблем с PC

Препоръчан пост

Здравейте, имам голям проблем,компютъра ми е:

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5400+

Socket AM2 (940)

Memory Type DDR2

Memory Size 2048 MBytes

Display adapter 0

Name NVIDIA GeForce 9500 GT

Memory size 1024 MB

Memory bus width 128 bits

от известно време, когато пусна някоя игра, по-новичка и компа ми гасне.Смених видеокартата с тази,смених захранването, пак гасне температурата на процесора ми стига от 38градуса при спокоен режим до 70-90градуса и гасне.Смених радиатора на процесора и вентилатора с по-бързооборотен, пак същото пастата също!Носил съм го на 3-4 сервиза всеки ми казва, че го е оправил и като се прибера и го пусна пак гасне.Вече незнам какво да правя, последно мисля да сменя и дъното, то само то и процесора не съм сменил.Моля посъветвайте ме какво да правя.Благодаря предварително.

Сподели другаде

Гасненето вероятно е от високата температура на процесора. Сигурен ли си, че машината наистина се охлажда качествено? Възможно е и процесора да дава дефекти. От колко време си с него? Как така изведнъж започна да прегрява?

С каква ОС си и проверявал ли си при не чак толкова новичките игри дали пак не прегява?

Сподели другаде

Температурата на процесора не трябва да стига чак 90°С. Какво е захранването, което си сменил? Виж как са всички температури напрежения по време на игра. За тази цел използвай програмата HWMonitor, като я оставиш минимизирана. После може да дадеш снимка да видим как са параметрите.
Сподели другаде

Температурата на процесора не трябва да стига чак 90°С. Какво е захранването, което си сменил? Виж как са всички температури напрежения по време на игра. За тази цел използвай програмата HWMonitor, като я оставиш минимизирана. После може да дадеш снимка да видим как са параметрите.

Тя посмъртно не може да стигне 90 градуса, каквото и да ми говори пича тези процесори при 65 градуса си намаляват сами работната честота за да не прегряват и да не се изключват. Но за да има такава шокова температура вероятно охладителя изобщо не контактува с капачката на процесора

Сподели другаде