danina Публикувано Март 17, 2006 Report Share Публикувано Март 17, 2006 Здравейте!Моля ви за помощ относно Nero.Предистория-бях с Nero 6.6.0.15 и бях доволна от него,докато не ми потрябва да запиша DVD video.Тогава установих,че иконката в менюто фигурира,но под нея няма текст и неможеше да работи.След неколкократни деинсталации и инсталаций установих,че проблема идва от BG файла.Когато Нерото ми беше на български се наблюдаваше посочения проблем.Когато махнах българския език,всичко си дойде на мястото.Да,обаче аз нейзвестно защо реших,че Нерото задължително ще ми е на български и за да стане това минах на следваща версия 6.6.1.4.Незнам при вас как е,но аз съм много разочарована от нея.Не е тук мястото да пиша какво не ми харесва в нея-ще кажа само с една дума,че за мен е ужасно бъгава версия.Изобщо не записваше аудио дискове.На всичко отгоре,уж записва,а накрая изписва грешка и диска заминава в коша.Както и да е-оттървах се от нея и си върнах старата версия,без да и слагам изобщо български.Супер си работи,обаче забелязах,че изобщо не мога да маркирам финализиране на диска,което би било добре в много от случаите.Тази опция е сива,неактивна и по никакъв начин не мога да я задвижа.А преди си работеше.Моля,споделете какъв може да е проблема.Идей за решение.Ще бъда безкрайно благодарна!Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Март 17, 2006 Report Share Публикувано Март 17, 2006 Здравей!За да можеш финализираш един диск по-свое желание, трябва в началото, когато създаваш нова компилация да избереш опцията Start Multisession disk http://pics.softvisia.com/design/pics/122/nero.final.JPG Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Март 18, 2006 Author Report Share Публикувано Март 18, 2006 Здравей Slammer!Много ти благодаря за отговора.Въпроса е там,че на мен финализиране ми се активира само когато правя продължение на мултисесиен диск-съвсем логично и без забележки.Когато стартирам многосесиен диск ми е неактивна.Ти с коя версия си?Когато обаче записвам обикновенно CD,тази опция ми е неактивна.Преди да махна версия 6.6.1.4 забелязах,че там тази опция си беше активна в този случай.Все пак е нормално и логично,когато записваш обикновен диск,той да се финализира.Тук обаче тази опция,не ми е активна.Не мога да си спомня как беше преди.Дали това се прави по подразбиране в тази версия 6.6.0.15 или нещо се е бъгнало.Та затова питам.Ако някой е с 6.6.0.15 да сподели как е при него-да знам всичко наред ли е.Благодаря ти още веднъж. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Март 18, 2006 Report Share Публикувано Март 18, 2006 Аз ползвам неро 7.0.8.2 тоест последната версия.Така че съвета ми е по-добре да си смениш версията, която ползваш. Инсталирай си отново версия 6.6.1.4 или ако искаш неро7. Успех и приятен ден! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Март 18, 2006 Author Report Share Публикувано Март 18, 2006 Здравей Slammer!Отново ти благодаря за отговора.Ето какво ще направя-версия 6.6.1.4 няма да инсталирам,защото както казах съм ужасно разочарована от нея.Незнам другите,които я ползват дали са доволни,но аз изобщо не съм.За версия 7 ще помисля.Щом ми я препоръчваш сигурно е добра.Ако не мога да се справя с 6.6.0.15-с която нямах никакви проблеми,ще инсталирам твоята.Иска ми се все пак някой който я ползва да каже и при него ли има същия проблем или всъщност просто програмата е настроена по подразбиране да финализира обикновенните дискове. Приятен ден и на теб желая! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Март 18, 2006 Report Share Публикувано Март 18, 2006 Здрасти Дани Аз ползвам версия 6.6.0.14 и съм си напълно доволен от нея. Относно отметките - още в самото начало когато задаваш какъв диск искаш да запишеш можеш да зададеш дали да бъде мултисесиен или не. Ако е мултисесиен логично е при първия запис опцията за затваряне на диска (финализирането) да не ти е активна, защото иначе се губи смисъла от този тип записване. След продължаване на сесия, опцията вече би трябвало да е активна, а когато записваш диск без сесии, тя трябва да е включена по подразбиране и е възможно да не можеш да я сменяш. Ще взема да инсталирам версията, която ти създава проблеми, да видя какво става, но лично аз те съветвам ако си доволна от предишната версия, да не търсиш нова, освен ако не си убедена, че новата версия има функции, които ще използваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Март 18, 2006 Author Report Share Публикувано Март 18, 2006 Здравей Tragedy! Благодаря ти. "Относно отметките - още в самото начало когато задаваш какъв диск искаш да запишеш можеш да зададеш дали да бъде мултисесиен или не. Ако е мултисесиен логично е при първия запис опцията за затваряне на диска (финализирането) да не ти е активна, защото иначе се губи смисъла от този тип записване. След продължаване на сесия, опцията вече би трябвало да е активна."-това ми е ясно.Изобщо не го поставям под съмнение. "След продължаване на сесия, опцията вече би трябвало да е активна."-активна ми е. "а когато записваш диск без сесии, тя трябва да е включена по подразбиране и е възможно да не можеш да я сменяш."-ето за това ми беше думата.Явно е включена по подразбиране,щом и ти така мислиш.Просто се пообърках,защото в 6.6.1.4 и в този случай беше активна,та си помислих,че може нещо да се е бъгнало. Много ти благодаря за безрезервната отзивчивост/да я инсталираш,за да видиш/.Просто си страхотен,но не се налага да го правиш.Смятам,че с ваша помощ приключихме темата господа!Благодаря много за което. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Март 19, 2006 Author Report Share Публикувано Март 19, 2006 Здравейте! Приключихме темата,но си позволявам пак да се включа,за да вметна някои уточнения. Оказа се,че тази функция при Неро 6.6.0.15 не е вградена при запис на обикновенно CD и че найстина нещо ми се беше бъгнало,защото днес реших да си почистя компа по-основно и да пооправя регистрите.Много проблеми в тях имаше точно с неро.След поправката с Registry Mechanik роблема беше решен и функцията ми се активира.Това е-просто да знаете,че я има ви в тази версия и евентуално,ако изчезне да знаете каква може да е поне една от причините за това.Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Март 19, 2006 Report Share Публикувано Март 19, 2006 Дани, искам сърдечно да ти благодаря за отношението ти по тази тема и това, което правиш. Чудесно е, че дообясни в какво се е състоял проблема и как другите потребители могат да го избегнат. Чест за мен е че пишеш в този форум. Благодаря ти! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dieZel Публикувано Март 31, 2006 Report Share Публикувано Март 31, 2006 Нека и аз да споделя едно мое наблюдение. Имал съм различни версии на различни компютри. Но понякога се среща един проблем. Когато се опитам да добавя файлове на CD-RW НЕРО-то не ми позволява, въпреки че е мултисесиен диск (аз лично съм го започнал). Пак повтарям, че това ми се случва сравнително рядко и препдолагам, че проблемът е от НЕРО-то, можеби заради самия носител - това, че е презаписващ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Март 31, 2006 Report Share Публикувано Март 31, 2006 Нека и аз да споделя едно мое наблюдение. Имал съм различни версии на различни компютри. Но понякога се среща един проблем. Когато се опитам да добавя файлове на CD-RW НЕРО-то не ми позволява, въпреки че е мултисесиен диск (аз лично съм го започнал). Пак повтарям, че това ми се случва сравнително рядко и препдолагам, че проблемът е от НЕРО-то, можеби заради самия носител - това, че е презаписващ.Решението е като се "проверят сесиите"(мисля че опцията беше - add multisession disk) - в едната версия на неро-то, трябва да се чекнат 1-2 опции, а в друга версия - нищо не трябва да се пипа. (общо взето - шантава работа.) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Март 31, 2006 Author Report Share Публикувано Март 31, 2006 Здравейте!Nero 6.6.0.15 определено е моят фаворит сред различните версий.Като изключим бъгването,предизвикано от дейнсталация на версия 1.4 до сега не ми е създавало никакви проблеми.По въпроса за CD/DVD-RW-никога до сега не съм имала проблем с тази версия.Задавам continue multisession disc и давам New.Програмата ми показва ето този прозорец:http://pics.softvisia.com/design/pics/122/nero7qd.png В него както виждате са коректно посочени всички сесий до момента със съответните дати.Маркирате последната сесия и давате окей.В главния прозорец на Неро се изписват всички сесий-виждате и какво сте записали и си добавяте новата сесия,която ще е в по-тъмен цвят.Това е за моята версия.Горещо я препоръчвам на всички!Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kokom Публикувано Април 7, 2006 Report Share Публикувано Април 7, 2006 Да се намеся и аз(макар и малко късно,пък и не точно пряко по темата) с едно предложение за една малка,лека,непретенциозна и лесна за управление програмка за записване на дисковеPrassi ONESПробвайте я и ще останете приятно изненадани.Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост