Jump to content

Не ми тръгва микрофона

Препоръчан пост

ГоВоРИТЕЛ Е И ГО РЪГАМ С МОНО ЖАК-ТРЪГА С чУВАНЕ на колонката щом го почукна то на теста за мик нема никъва индикация и е неуспешен

взех стерео жак и средния извод пуска 5 волта но никоя комбинация не тръгва-хм..

схема нямам :help: :'( :bravo: :crosseyes1:

Сподели другаде

• Отговори 32
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Вярно ли ,Че адашът е прав първо се научи да си актоализираш темата Между другото как ти става номерът със моно жака при положение че компа ти е за стерио \И кви са тия 5 v волта да не го включваш към USB Съмненията ми са че ще имащ нужда ог нов Микрофон\ Защото или имаш прекъсване на кабела на\ микрото или разбито гнездо на компа ти
Сподели другаде

• 3 weeks later...
Здравейте! купих си слушалки с микрофон но не работи на моя компютър.Пробвах го на тела ми и на друг компютър и работи.рових се из форуми и направих всичко както трябва но микрофона не ми работи. вкарал съм жаковете в правилнити дупки и не ще и не ще да работи и като вкарам жаковете в съответните букси не ми разпознава микрофона .Звук си имам само микрофона не ми работи.някой ако може да ми помогне много ще съм му благодарен!
Сподели другаде

Всичко, което се свързва към звуковата карта, няма нужда да се разпознава. Какво точно имаш предвид под "не работи"? Като говориш по Skype отсреща не те чуват?
Сподели другаде

имам предвид че на моя компютър като включа микрофона нищо не може да запише и после да се чуя и в скайп отсреща не ме чуват а на друг компютър микрофона си работи идеално.

да допълня че половината драйвери са ми с стара версия но драйвера за звука го обнових с Drivermax но пак си остава същия проблем с микрофона.

Сподели другаде

Ако наистина си напълно сигурен, че свързваш конектора на микрофона в правилния жак (розовия), значи остава проблемът да е в самия драйвер или настройки в неговия контролен панел. Е, съществува и вероятността самият жак да е повреден, но това е рядкост.
Сподели другаде

Защо си мисля, че трябва да махнеш отметката на Mic Volume, преди време братовчедка ми имаше същия проблем ( даже и тя беше със виста ) и накрая работата беше, че имаше някаква настройка да заглушава микрофона. Поровичкай настройките, виж и в интернет да ли няма някъде обяснено как трябва да са :) Случайно докато ръгаш в гнездото и после да дръпваш слушалките рязко, може част от буксата да се вади и затова да няма ефект ?! С друг микрофон пробвано ли е ? Ако проблема е само скайпа опитай да направиш рекорд и да видиш да ли микрофона работи, може само в скайп нещо да се заглушава ...
Сподели другаде

да в розовия жак свързвам микрофона ще се поразровя в някои теми за драйвери да видим кво е що е ако не ще го карам на поправка.Мерси за отделеното време. :)
Сподели другаде

Защо си мисля, че трябва да махнеш отметката на Mic Volume, преди време братовчедка ми имаше същия проблем ( даже и тя беше със виста ) и накрая работата беше, че имаше някаква настройка да заглушава микрофона. Поровичкай настройките, виж и в интернет да ли няма някъде обяснено как трябва да са :) Случайно докато ръгаш в гнездото и после да дръпваш слушалките рязко, може част от буксата да се вади и затова да няма ефект ?! С друг микрофон пробвано ли е ? Ако проблема е само скайпа опитай да направиш рекорд и да видиш да ли микрофона работи, може само в скайп нещо да се заглушава ...

ще го пробвам това с махането на отметката на Mic Volume.това с буксата не съм го пробвал но ше го пробвам и него.проблема е навсякъде пробвал съм хиляди да пъти да напрая рекорд но нищо не ми пречи да напрая пак.Колкото до виста това е само тема :)

Сподели другаде

Просто обнови драйвера до последния актуеален и ако не се получи пак се разрови в настройките. Не мисля, че карането на ремонт е най-разумното решение, освен ако не искаш просто да работи без да знаеш какъв е бил проблема - тогава е идеалното решение.
Сподели другаде

Здравейте! пак съм аз ! значи преинсталирах си компютъра.След това всичко си работи както трябва.Микрофона записва от вбокс или от winamp но не записва гласа ми.Вече незнам какво да правя.Някакви идеи ? Мерси предварително.
Сподели другаде