stivnnik Публикувано Ноември 11, 2010 Report Share Публикувано Ноември 11, 2010 Здравейте, за пореден път принтера ми ме изкара от равновесие. Въпросното устройство е свързано чрез USB към компютър (да го наречем A), а пък комп A е вързан към рутер. Файловете които се опитвам (и след много време и нерви успявам) да изкарам са на лаптоп, свързан безжично към рутера, в същия vlan (192.168.1.0/24). Компютрите са видими в мрежата. Лаптопа използва акаунт от комп A с пълен достъп до споделения принтер. Всички операции(настройки, печат) с принтера от лаптопа се извършват ужасно бавно, или за по удобно без никакво обяснение просто не се извършват... Защо става така? И 2-те машини са с Windows 7 Ultimate, а на лаптопа е инсталиран MS Office 2007. Принтера е Lexmark E120. П.П. Ако някой си има идея как се използва гениалната функция на Word "Ръчно двустранно", моля да сподели. Колкото и да се мъчих да я схвана резултата накрая беше пагубен. Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Ноември 14, 2010 Report Share Публикувано Ноември 14, 2010 Каква антивирусна използваш? Каква защитна стена имаш? Можеш ли да я изключиш за момент, за да пробваш без нея, как е хавата...Ако се принтира, т.е. има връзка, но нещата стават бавно, то определено е защитната стена.А, да, забравих! Що е "Ръчно двустранно"? Ами Lexmark E120 няма системата за двустраннен печат, затова трябва ръзно да се обръща страницата или в касетта или във входящия водач. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Ноември 15, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 15, 2010 Каква антивирусна използваш? Каква защитна стена имаш? Можеш ли да я изключиш за момент, за да пробваш без нея, как е хавата...Ако се принтира, т.е. има връзка, но нещата стават бавно, то определено е защитната стена.А, да, забравих! Що е "Ръчно двустранно"? Ами Lexmark E120 няма системата за двустраннен печат, затова трябва ръзно да се обръща страницата или в касетта или във входящия водач. И на 2-та компа работи Eset SS 4 BE. Използвам защитната стена на антивирусната в Interactive mode, със разрешено споделяне на файлове и принтери. Когато ми остане малко време ще изключа стените и ще видя дали принтера ще реагира по-бързичко. В настройките на принтера също има функция за двустранен печат, която според мен е по удобна и лесна за разбиране от тази на Word 2007, но отнема повечко време за активиране/деактивиране. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Ноември 15, 2010 Report Share Публикувано Ноември 15, 2010 ...В настройките на принтера също има функция за двустранен печат, която според мен е по удобна и лесна за разбиране от тази на Word 2007, ...Хммм. Да си призная чесно, аз нямам този модел принтер, но прочетох в упътването му, че няма автоматична ситема за двустранен печат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stivnnik Публикувано Ноември 15, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 15, 2010 Хммм. Да си призная чесно, аз нямам този модел принтер, но прочетох в упътването му, че няма автоматична ситема за двустранен печат. Не е автоматично. Първо принтира нечетните страници, после хващам излезлите листа, вкарвам ги обратно и излизат двустранно напечатани. Изключих стените, даже заедно с тях и антивирусните, дори и SPI стената на рутера, но не ми изглежда да има някакво подобрение. Проверих дали случайно не са включени Windows-ките стени, но си бяха спрени. Качвам малко снимчици, за да придобиете по-добра представа за какво точно става въпрос Това излиза веднага след като цъкна Print, и си остава така доста време (около минута). Това пък се появява точно преди да започне печата. Секунда преди да се появи обаче има още 1, което не успях да снимам... То изглеждаше горе-долу по същия начин... пишеше Спулинг, страници и размер. "Стефан" е локален акаунт на лаптопа, а "remote" е акаунт с достъп до принтера на другата машина. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост