antishoC Публикувано Ноември 11, 2010 Report Share Публикувано Ноември 11, 2010 Понеже си загубих стария фотоапарат ми се наложи да си взема друг-Sony DSC-W270, но имам проблем. В момента, като си кача снимките на компа, са ограмни-2.72 МВ и нагоре Налага ми се с програма да ги намалявам след като са вече на РС. Въпросът е, има ли начин да ги намаля от самия фотоапарат / до 400кб/ Няма да се авявам на фотоконкурси и по-често ще ми трябват по-малки снимки, които да мога да си качвам или пращам без проблем,т-е удобни за разпространение. 1280 х 1024 пиксела примерно биха ми били напълно достатъчни. Гледам снимките от стария Pentax са били 1024 х 768 и са си съвсем прилични.Все ми се струва, че и в самия фотоапарат трябва да има такава функция за намаляне на пикселите още при самото снимане Надявам се някой, който има същия фотоапарат, или разбира повечко да ми помогне Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isaakhim Публикувано Ноември 11, 2010 Report Share Публикувано Ноември 11, 2010 Фотоапарата е доста добър. Ето тук има ревю. Със сигурност има опция в менюто за избор на каква резолюция да се снима. Апаратът е с 12 мегапиксела. Ти снимаш на максимална резолюция, затова и файловете са толкова големи. Избери да снимаш на по-ниска резолюция. Аз ти препоръчвам въпреки всичко поне по-важните снимки да ги снимаш на максимална, а след това винаги можеш да си ги намалиш с подходящ софтуер. Ако ти се наложи да си копираш примерно някоя снимка на голям формат, тогава ще видиш огромната разлика в качеството на тази, която е снимана на максимална резолюция. Подобно е както при компресията на музиката. Колкото повече, толкова по зле и връщане назад няма. Но ти си решаваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rokoo Публикувано Ноември 12, 2010 Report Share Публикувано Ноември 12, 2010 Виж упътването ТУК и ще разбереш как да си решиш проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
klepoa Публикувано Януари 22, 2014 Report Share Публикувано Януари 22, 2014 в настройките трябва да има размер и качество на снимката Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост