Jump to content

Проблем с рутер

Препоръчан пост

Здравейте,имам проблемче с рутер TP-Link WR741N.Проблемът се дължи на WiFi връзката с Nokia E65.Телефонът е изряден,няма проблеми с софтуер и хардуер.Някъкви предложения как да го оправя ?
Сподели другаде

Е какъв ти е проблема? Нищо н ми станя ясно. То ми звучи като: "Докторе, сърби ме. Помогни ми!"

Опа пропуснал сам :D Проблемът се дължи на това,че неси намирам рутера,а след много упорито търсене при връзка с него явно изчезва пак ... Пише ми Wireless router not found.

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Значи има 2 възможности за да не го открива телефона. Първата е да си извън обхват (малко съмнително), 2-та да имаш някаква функция където скрива рутера или ако не го скрива не му дава име, което име трябва да въведеш ръчно.

Виж опитай се да се свържеш някакси с устройството или поне да го намираш без да го губиш и пиши пак, за да Ви кажа как да си настройте рутера така, че да имате интернет на телефона.

Сподели другаде

• 2 weeks later...

По т.1 Не съм.

По т.2 Не е с тази опция,лаптопа ми го намира без да въвеждам име за да се свържа.

Пробах да махна паролата,но пак никакъв лъч светлина :(

П.С: Не го намирам в това е проблема... Появява се за няколко секунди и пак изчезва.Пробвах си телефонът на друг рутер и работи перфектно.

Сподели другаде

Напиши малко по-подробна информация за конфигурацията на рутера - регион, канал на излъчване, честотна лента, има ли включена някаква защита (например по MAC адрес).
Сподели другаде

Я дай някакво IP ако не си с динамично. Кажи на какъв интернет си, пакет или там каквото го водят от доставчика да разгледам малко, че така гадая от къде може да е.
Сподели другаде

Напиши малко по-подробна информация за конфигурацията на рутера - регион, канал на излъчване, честотна лента, има ли включена някаква защита (например по MAC адрес).

Рутерът току що го смених с друг и пак същата простотия...

Новият рутер е TP-LINK WR740Nстария TP-LINK WR741ND

Регион - Bulgaria (мисля че няма значение)

Канал на излъчване (не сващам за какво говориш) - Auto (Current channel 4)

Честотна лента - Channel Width: Automatic (ако е това)

Защита - WPA-PSK/WPA2-PSK (AES)

Я дай някакво IP ако не си с динамично. Кажи на какъв интернет си, пакет или там каквото го водят от доставчика да разгледам малко, че така гадая от къде може да е.

IP - Динамично

Доставчик - Онлайн Директ - Под пакет незнам какво да разбирам имаш предвид скорост или нещо от сорта ?

Сподели другаде

Опитай да смениш защитата на WEP. Може Nokia-а да не може да ползва такава висока защита.

Ако и така не стане опитай с Open. Ако се закачи, то тогава ще търсим отново ново предложение.

Сподели другаде

Региона е ОК; Канал на излъчване - задай ръчно някакъв канал (напр. 6), не го оставяй на Auto.

Честотна лента - остави по-малката стойност; Защита - остави го без защита, докато успееш да направиш връзката (след това ще експериментираш с настройките).

Сподели другаде

• 1 month later...

до преди 20 минути и аз имах същия проблем , но ме мързеше да си играя с настройките,понеже напоследък не използвам нет от телефона. Но като видях тази тема се зарибих да разбера защо се получава така .... Решението на проблема идва като се сложи Wireless Security на WEP

излиза съобщение : We do not recommend using the WEP encryption if the device operates in

802.11n mode due to the fact that WEP is not supported by 802.11n specification. и след като си сложиш парола и рестартираш рутера всичко е супер :) Интересно ,че стария ми рутер беше по-нов модел TP Link,(би трябвало и с по-нов firmware), и нямах такав проблем :)

Айде със здраве да си ползваш нета :)

Сподели другаде