Jump to content

Помогнете да изтрия TR/Dldr.Carberp.C.38

Препоръчан пост

• Отговори 95
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Няма нужда.

Изтеглете това MBR.EXE

Ще създаде логче със същото име-mbr.txt

Става за броени секунди.

Kaчете ми го, да го разгледам.

След това една проверка с Carberp Removal Tool

Ще започне да сканира веднага щом го пуснете.

Времето на сканиране варира.

И едно сканиране с GMER.

При стартирането му, той ще започне да сканира автоматично, обикновено това не продължава повече от 5минутки.

И запазете лога от сканирането с бутончето Save, после го качете.

http://bezplatno.info/upload/thumbs/arx1289495822u.png

Не хабете повече дискове, няма смисъл. Реално проверката само с едно LiveCD, което е общо 1диск щеше да бъде достатъчна. Каквото трябва да се види, видя се.

Сподели другаде

Няма нужда.

Изтеглете това MBR.EXE

Ще създаде логче със същото име-mbr.txt

Странно, но Comodo Firewall изписва, че този exe файл е зловреден и ме препраща към тази информация: http://cima.security...ff845da0aa8.htm

Какво става, да го пускам ли? Съжалявам, че питам, просто друг път не ми се е появявало толкова категорично съобщение.

Сподели другаде

Всички инструменти, които давам са напълно чисти и не могат да нанесат вреда с някаква вредоносна вирусна активност.

Моля спрете Comodo FireWall и AviraAntivir и продължете.

По време на проверката може би ще бъде добре интернетът да бъде спрян, щом приключите-пуснете AviraAntivir и Comodo Firewall и включете вашият интернет.

Също така не знам дали сте успели да спрете System Restore, защото един от логовете твърди противното.

Прилагам упътване как да спрете SystemRestore. Oбърнете внимание на всяка стъпка.Линк

След това искаш ScreenShoot, за да се уверя лично, че System Restore e спрян.

След сканирането с Carberp Removal Tool моля направете ScreenShoot на Reports таба.

Сподели другаде

Също така не знам дали сте успели да спрете System Restore, защото един от логовете твърди противното.

Прилагам упътване как да спрете SystemRestore. Oбърнете внимание на всяка стъпка.Линк

Точно по този метод от официалната страница на Windows 7 спрях System Restore, но в единия от логовете, забравих в кой, пишеше, че е пуснат, аз тогава също ви го написах, защото не разбрах кое е вярното. После проверих в System Properties-System Protection и там си стои на OFF, сега също си стои така, не зная защо така пишеше в онзи лог.

Ще спра интернета и антивирусните по време на всички проверки.

ПП: А да ползвам ли някоя от споменатите от Федя програми за "връщане" на системата? Явно този на Уиндоус не е много подходящ...

Сподели другаде

Има някакъв проблем с CarberpRemovalTool, затова ви прикачам първо файла от MBR, а после скрийншот с това, което ми изписва, когато се опитам да стартирам CarberpRemovalTool.

Изтрих и свалих още по веднъж програмите за всеки случай, но положението е същото.

mbr.txt

post-9648-046410900 1289498900_thumb.jpg

Да се пробвам ли да сканирам с GMER при това положение?

Сподели другаде

Да. След това опитайте да изтеглите и пуснете отново CarberpRemovalTool, като го преименувате в CRP.еxe

И изтеглете МBRCheck

Дайте ми лога от него.

Стартирате всичко като администратор.

Лично тествам вече всеки инструмент, който ви давам.

При мен и 3-те функционират коректно.

Сподели другаде

Нещо започнах да се стряскам. Когато стартирах GMER (вскички програми стартирам като администратор), отново ми излезе съобщение, прилагам снимка долу. След това, все пак, сканирах и прилагам лога.

post-9648-017677900 1289500888_thumb.jpg

gmerlog.txt

Сега ще пробвам да сваля отново CarberpRemovalTool и да го пусна. Пробвах да го пусна, след като го преименувах, изписва ми същото съобщение и не тръгва.

Ето от MBRCheck:

MBRChek log.txt

Сподели другаде

В момента изяснявам ситуацията в системата ви, поради някакви глождещи ме съмнения.

Съжалявам, че ви карам да правим толкова сканирания, но в момента просто се изисква, за да събера информация.

RootRepeal

http://bezplatno.info/upload/thumbs/klz1289502221s.png

След това моля да изтеглите и пуснете TDSSKiller

И след това сканиране с OTL/Линк/ със следните настройки

http://bezplatno.info/upload/thumbs/arx1289502358t.png

Сподели другаде

Здравейте, рестартирах и успях да пусна CarberpRemovalTool. Не зная какво е станало предишния път, затова просто реших да рестартирам.

Спряла съм антивирусната и стената, но забравих да спра интернета. След малко ще ви изпратя всички логове накуп.

Благодаря!

Значи, RootRepeal не пожела да тръгне, изписа ми се съобщение, че има грешка № 5 при extracting. Рестартирах - отново не стана нищо.

При MBR и GMER няма промяна след рестартирането.

Прикачам това, което успях да направя:

1) снимка от CarberpRemovalTool

post-9648-082296500 1289504240_thumb.jpg

2) Репорт от TDSSKiller

tdsskiller-report.txt

3) Лог от OTL

OTL-log.txt

В какво, всъщност, се съмнявате? Малко съм объкана дали има нещо нередно или не.blush.gif

Сподели другаде

Изтеглете, запазете инструментчето на десктопа ви и го пуснете. Искам да видя лога.

Win32kDiag

п.п Знам, че вече започвате да се чудите какво става и може да губите търпение.

Това е нормално, предвид това каква артилерия с инструменти ви помолих да стартирате.

Няма да увъртам-Rootkit

В предните логове не го видяхме, защото това му е работата-да се крие.

За жалост GMER не ми даде пълен лог, RootRepeal отказва да стартира...

Троянчето може да е било само "черешката на тортата"

Сподели другаде

Не е ли малко странно, че програмите не искат да стартират. Ох, ми аз не зная каква точно е спецификата на Rootkit. Сериозно ли е? Може ли изобщо да се махне... Прав сте, обърквам се и вече съм по-притеснена от в началото...

Ето логът:

Win32Diaglog.txt

Ахамм... прочетох какво е рууткит... bored.gif

Ако е, не е ли най-здравословно да се опитам да преинсталирам Windows (което е ужасно, понеже моят се стартира от Recovery Discs, които сама съм си направила, според описанието на Toshiba, т.е. някак се стартира от самата машина...). Вече се чудя, може ли изобщо да се махне?!

Между другото, когато се опитах да пусна RootRepeal, то ми изписа следния лог:

22:34:13: FOPS - DeviceIoControl Error! Error Code = 0xc0000024 Extended Info (0x00000140)

22:34:13: DeviceIoControl Error! Error Code = 0x1e7

22:34:13: FOPS - DeviceIoControl Error! Error Code = 0xc0000024 Extended Info (0x00000140)

Сподели другаде