Jump to content

Помогнете да изтрия TR/Dldr.Carberp.C.38

Препоръчан пост

Нямам проблем, диск имам и сега свалям iso-то. Когато го записвам, като CD-ROM (boot) ли да го запиша или просто като CD-ROM (ISO)

Извинявам се, но как точно да буутна от диска? Съжалявам за глупавия въпрос, но досега съм преинсталирала само прединсталиран софтуер от възстановяващи дискове с F12.

(Извинявам се, че бъркам терминологията - троянският кон malware ли е? По принцип се опитвам да спазвам "хигиена" при ползването на Интернет, това ми е вторият троянец и единствен проблем за толкова години, ужасно просто.)

Teглете sfx на Avira Rescue CD, забравих да ви кажа това.

SFX-а ще създаде CD-то, което ни трябва само с 2 клика-Един за неговото стартиране и втори за започване на запис на диска, след като сте поставили диск в дисковото ви устройство.

Ако ползвате ISO-тогава пускате програмата ви за записване на дискове и ползвате опцията Write ISO Image to Disk.

При страртиране на вашият лаптоп/лаптоп беше, нали? :) / би трябвало да ви излезе нещо подобно на:

Press any key to temporary change boot device или подобно.

Ако не-Можете да влезете във BIOS на вашият лаптоп и да настроите CD/DVD Drive като първо буутващо устройство.

И още една корекция, тъй като имало промени по Avira CD-то, които аз не съм отразил

Като опция при намиране на заразени файлове изберете Remove

Toва става от настройките, което се явява вторият бутон отгоре надолу.

И да, Trojan Horse се явява вид Malware, макар че класификациите в днешно време са доста размити...

Относно хигиената-Можете при желание да прочетете темата от линка в подписа ми.

Сподели другаде

• Отговори 95
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Относно хигиената-Можете при желание да прочетете темата от линка в подписа ми.

Прочетох я вече най-внимателно. smile.gif

Спазвам всички инструкции освен това със защитата при флаш-паметите, но уж много внимавам с тях. Това не го знаех, ще го приложа.

Сега ще пробвам.

Сподели другаде

Прочетох я вече най-внимателно. smile.gif

Спазвам всички инструкции освен това със защитата при флаш-паметите, но уж много внимавам с тях. Това не го знаех, ще го приложа.

Сега ще пробвам.

Когато сте готова със сканирането, пишете какви са резултатите и дали всичко, което трябва е изтрито.

Искам вече да приключвам с тая гадинка... :)

Сподели другаде

Когато сте готова със сканирането, пишете какви са резултатите и дали всичко, което трябва е изтрито.

Искам вече да приключвам с тая гадинка... :)

Ох, извинявам се, но нещо не мога да буутна от диска. Натискам 1 и ентър, издаде някакъв звук компютърът, но след това не ми стартира Авира. Пробвам и с iso файла, но не ми се появява, преди да стартира Уиндосът, никаква опция да натискам any key. Разглеждах тука файл, който ми се отваря от диска, където пише, че трябвало да си настроя BIOS-а.

Сега пак ще пробвам да ребуутна.

Сподели другаде

Ох, извинявам се, но нещо не мога да буутна от диска. Натискам 1 и ентър, издаде някакъв звук компютърът, но след това не ми стартира Авира. Пробвам и с iso файла, но не ми се появява, преди да стартира Уиндосът, никаква опция да натискам any key. Разглеждах тука файл, който ми се отваря от диска, където пише, че трябвало да си настроя BIOS-а.

Сега пак ще пробвам да ребуутна.

Не сте ме разбрала, разликите между sfx и iso файла са само докато го запишем на диск.

Влезте в BIОS на вашият компютър и в тази секция след като влезете в Boot Device Priority

http://img525.imageshack.us/img525/5561/tutobiosongletbootameri.jpg

задайде CD устройството най-горе в реда на зареждане и запазете вашият избор.

Чак след като заредите Avira Rescue CD ще ви излезе този екран

http://img504.imageshack.us/img504/5306/rescuecd1.png

тук трябва да въведете 1 и да натиснете Enter

след това Avira Res.CD ще стартира Avira и от тук вече следвайте опциите на този екран и давате Start Scanner

http://img504.imageshack.us/img504/2897/rescuecd2.png

Имайте предвид, че не мога да гарантирам, че опциите и техните наименования във вашият BIOS са 100% същите, като тези на снимката.

Ако кажете модела на вашият лаптоп много ще ми помогнете за по-точно обяснение как да стартирате от CD

Сподели другаде

...

Здравейте отново! Сигурно ще ви се стори много глупаво. Прочетох как се буутва от СД-то и го направих. Стигнах до екрана с 1 и Enter. След което ми се отвори черен екран с някакви седнали животинчета (като еноти нещо), които имат жълти клюнове, сложени като маски. След това не стана нищо. Остана си черен екран и дисковото устройство спря да се върти. Нямам идея какво стана, но всъщност май не стартирах Avira Rescue System sad.gif

Сподели другаде

Здравейте отново! Сигурно ще ви се стори много глупаво. Прочетох как се буутва от СД-то и го направих. Стигнах до екрана с 1 и Enter. След което ми се отвори черен екран с някакви седнали животинчета (като еноти нещо), които имат жълти клюнове, сложени като маски. След това не стана нищо. Остана си черен екран и дисковото устройство спря да се върти. Нямам идея какво стана, но всъщност май не стартирах Avira Rescue System sad.gif

Изчакайте малко докато стартира.

За животинчетата-В горният ляв ъгъл, нали?

Значи успешно се буутнали от диска.

Да не ползвате презаписваем диск, само да попитам?

Да не е повреден случайно?

Сподели другаде

Изчакайте малко докато стартира.

За животинчетата-В горният ляв ъгъл, нали?

Значи успешно се буутнали от диска.

Не, цяла редичка най-отгоре, на една четвърт от екрана са животинчетата. След това се появи за малко мигаща чертичка и след това спря дискът.

Колко да изчакам?

Използвах обикновено СД, не е презаписваемо, CD-R е. Пробвах с два различни (нали записах и двата файла по погрешка). Освен това, дискът си се отваря в Уиндоус (има някакъв html файл, в който са обяснени инструкциите за буутване и настройки, та той се отваря, затова мисля, че не е от самия диск).

Сподели другаде

Не, цяла редичка най-отгоре, на една четвърт от екрана са животинчетата. След това се появи за малко мигаща чертичка и след това спря дискът.

Колко да изчакам?

Използвах обикновено СД, не е презаписваемо, CD-R е. Пробвах с два различни (нали записах и двата файла по погрешка). Освен това, дискът си се отваря в Уиндоус (има някакъв html файл, в който са обяснени инструкциите за буутване и настройки, та той се отваря, затова мисля, че не е от самия диск).

Пробвайте с опция 3 на LiveCD-то, изглежда хардуерът ви не се разпознава правилно.

Честно казано, подобно нещо не ми се е случвало често.

Сподели другаде

Пробвайте с опция 3 на LiveCD-то, изглежда хардуерът ви не се разпознава правилно.

Честно казано, подобно нещо не ми се е случвало често.

Ще пробвам сега и ще пиша.

Ох, а на мен никога нищо от тези неща не ми се е случвало. Много ви благодаря за помощта!

Сподели другаде

Ще пробвам сега и ще пиша.

Ох, а на мен никога нищо от тези неща не ми се е случвало. Много ви благодаря за помощта!

Лично аз съжалявам, че така се получава. Дискът ми е бил полезен много пъти, но нищо при компютрите не е 100% сигурно..

Сподели другаде

Опитах всички опции - и 3, и 4, и 5. Тези човечета очевидно показват резолюцията, която избирам. На 5-тата функция изписа, че започва "booting the kernel" и компютърът заби. Иначе, на другите ми дава същото нещо - след човечетата се отваря черен екран и след една минута дисковото устройство спира. Изчаках няколко минути, но нищо повече не се случва.
Сподели другаде

Опитах всички опции - и 3, и 4, и 5. Тези човечета очевидно показват резолюцията, която избирам. На 5-тата функция изписа, че започва "booting the kernel" и компютърът заби. Иначе, на другите ми дава същото нещо - след човечетата се отваря черен екран и след една минута дисковото устройство спира. Изчаках няколко минути, но нищо повече не се случва.

Oт Avira нещо са се уляли..

Собственоръчно си записах и аз най-новият диск. И при мен има проблеми...

Oтново искам да се извиня, но в случая вината просто не е моя...

Ако искате можем да опитаме с Dr.Web Live CD-то.

Ето линк Линк

Teглите minDrWebLiveCD-5.0.3.iso и го записвате на диск

Write Image to Disk. Не записвайте като Data CD, защото няма да можете да стартирате от него.

Ако по някаква причина не желаете да записвате още един диск, ще го мъчим през стартиран Windows...

Само кажете.

Сподели другаде

Ако по някаква причина не желаете да записвате още един диск, ще го мъчим през стартиран Windows...

Ще запиша, разбира се! Имам още дискове wink.gif

Значи, записвам този iso файл на CD_ROM (ISO) и после пак така стартирам от диска, пускам някакъв скан и трябва да се пробвам да го изтрия?

Сподели другаде

Ще запиша, разбира се! Имам още дискове wink.gif

Значи, записвам този iso файл на CD_ROM (ISO) и после пак така стартирам от диска, пускам някакъв скан и трябва да се пробвам да го изтрия?

Ползвайте IMGBurn за записване на диска най-добре.

Стартирате програмата и процедирайте така

http://bezplatno.info/upload/thumbs/jdv1289341383o.png

http://bezplatno.info/upload/thumbs/klz1289341428x.png

и след това посочвате местоположението на файла в source и кликвате на иконката за запис.

Moля странични наблюдатели, нямащи реално какво ново да кажат, да не се намесват в темата, че кашата става пълна...

Сподели другаде