mimeto_rbd Публикувано Ноември 7, 2010 Report Share Публикувано Ноември 7, 2010 Здравейте на всички.Искам да ви попитам тъи като имам един проблем.Та преди време си изтеглих програмката Format Factory 2.30 работеше идеално до вчера.Например ако исках едно видео avi с 1GB, ако исках да стане mpg то ставаше с някъде около 10MB че понякога и по-малко.Вчера се опитах едно видео да го превърна в mpg то беше с памет от 5MB и когато стана нужния формат то беше с памет от 38MB какъв е проблема ? Да не би да съм инсталирала някоя ненужна програма или нещо друго.Абсулютно съм сигурна,че не съм ровила в настройките на програмката,само знам,че в същия ден си търсих програма за караоке и изтеглих 3-4,но не знам дали е от това,аз ги изтрих тъй като не ми вършат работа,но пак същата работа.Моля ви,ако някой знае проблема или работи с програмката да ми каже.Благодаря ви предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Ноември 7, 2010 Report Share Публикувано Ноември 7, 2010 Всичко е в настройките на които си конвертвала видеото. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mimeto_rbd Публикувано Ноември 7, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 7, 2010 как да го оправя ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 10, 2010 Report Share Публикувано Ноември 10, 2010 Като зададеш правилни настройки за конвертиране. За жалост обаче нямаме представа какви са техническите данни на оригиналния файл. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Май 1, 2011 Report Share Публикувано Май 1, 2011 При конвертиране на следното видео с Format Factory Example.txt, се получава такъв резултат: Заредих източника в MeGui и преди да го конвертирам показва същото нещо (за мой късмет - с Format Factory ми отне 5:30 часа). Така изглежда оригинала при гледане с KMPlayer. Т.е. без проблем. Каква може да е причината? Случвало ми се и друг път. Имам инсталиран NR-CE, ако има значение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 1, 2011 Report Share Публикувано Май 1, 2011 Това е само в прозорците за предварителен изглед или и след конвертиране пак е така? Програмите актуални версии ли са? Не би трябвало да е от пакета с кодеци, но можеш да опиташ да го деинсталираш временно. А и NR-CE е от по-старото "поколение". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Май 2, 2011 Report Share Публикувано Май 2, 2011 Значи, при Format Factory е след конвертиране. Много рядко поглеждам в "Настройки" за да се уверя, че с файла всичко е наред (поне на пръв поглед). Може би ако бях погледнал нямаше да изгубя 5:30ч в конвертиране. :( Сега пробвах да видя какво ще покаже и показва само черен екран. При MeGui се отваря автоматично прозорец с изглед на видеото, след като се зареди файла. Т.е. преди да започна конвертирането. Разбира се не го започнах - ясно какъв щеше да е резултата. С актуалните версии съм на програмите. Кодеците са "последно поколение" (NR-CP 2.0). Просто папката където се намират носи все още старото име, не съм я преименувал - мързи ме да превключвам от език на език на клавиатурата и да пиша по английски, и затова копирам името на папката. П.П. Снощи заредих файла в Avidemux и предварителния изглед беше наред. Пуснах го в 20:00ч да се конвертира - все още работи. Все пак е 1920 х 1080 и с моята щайга продължава доста дълго. Напоследък само с Avidemux успявам да конвертирам успешно такъв вид "проблемни"файлове, които на пръв поглед изглеждат наред (както казах, при гледане с KMPlayer няма никакъв проблем). За съжаление се сещам късно за нея, тъй като не я използвам често.Между впрочем, напоследък Format Factory доста често ми прави проблем с MKV файлове. Не е правило, но доста често. Единия от честите проблеми е такъв, че при изключена опция "Използвай системния декодер", която е изключена по подразбиране, при стартиране на конвертирането, процеса завършва за няколко минути - 2-3. Т.е. нищо не се получава, само един няколко килобайтов файл.Такива настройки използвам: Другия срещан случай е описания по горе. При включена опция "Използвай системния декодер" (много опити направих, докато стигнах до извода, че само с включена опция започва нормално да конвертира, макар и с не добър резултат) се получава двоен образ. Разбира се това са изключения. В повечето случай нормално протича и при изключена опция (с нормална скорост на конвертиране и добър резултат), нормално протича и с включена опция (липсват двойните образи). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 5, 2011 Report Share Публикувано Май 5, 2011 За жалост нямам опит с конвертиране от MKV в други формати. Още по-малко пък с Format Factory. Аз съм конвертирал само в MKV с MeGUI и всичко е било наред.Можеш да пробваш и например Handbrake или StaxRip. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост