rat49 Публикувано Ноември 4, 2010 Report Share Публикувано Ноември 4, 2010 Здравейте,отдавна намирам решения на различни проблеми във вашия форум, но чак сега реших да се регистрирам и да ви помоля за малко помощ.Проблемът ми е доста странен. Ползвам безжичния интернет на Виваком, с тяхния модем. Имам 2 компютъра вкъщи на единия няма никакъв проблем, а ситуацията при 2-я е следната. Когато ползвам интернет през Wifi международната скорост ми е точно 3 Мб/с, нито повече, нито по-малко, и интернета постоянно се "скапва", пусна ли нета през кабел всичко става ОК, т.е скоростта е такава каквато трябва да е 6- 7 мб/с и никакви проблеми. Отначало помислих, че проблемът е в Виваком , но на другия компютър с WiFi-я няма проблеми. После реших, че е отишъл WiFi адаптора, сложих го на другия комп да го пробвам, но на него нямаше никакви проблеми, дори купих нов, като това не даде никакъв резултат. В крайна сметка стигнах до извода, че с единия комп нещо не е наред и преинсталирах Уиндоуса, но резултат отново никакъв. Ще се радвам да ми помогнете. PS и двата компа са с Windows XP SP2 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Ноември 4, 2010 Report Share Публикувано Ноември 4, 2010 Ако правилно съм те разбрал, единия компютър е свързан с ланкабел/или USB, а другия е с безжична връзка. Така ли е?Ако е така, то естествено можеш да очакваш скоростта на безжичната връзка да бъде по-малка.Това се определя от параметрите на компютъра(вероятно лаптоп), модема, разстоянието между тях, преградите, странични смущения, правилно подбран канал и ред други параметри.Ето ти един линк, за да разбереш, че 3 MB/s са около 25 Mbps, което е една сравнително поносима скорост за WiFi - 802.11 g връзка. Виж в таблицата,че скоростта от 24Mbps e една от кратните за стандарта.От друга страна Ланкабела(Fast Ethernet (100 Mbit/s))или USB 2.0 (480 Mbit/s) са в пъти по бързи и надежни.Така че е много вероятно "проблемът" да не е проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rat49 Публикувано Ноември 4, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 4, 2010 Благодаря за отговора, сега виждам, че не съм обяснил добре проблема и съм допуснал грешка. Става въпрос за 3 Mbps, а не 3MB/s, съответно 6-7 Mbps, а не 6-7 МБ/с. И двата компютъра ползват WiFi интернет, чрез wifi USB адаптери, тоест условията и при двата компа са абсолютно еднакви, просто единия все едно има някакво ограничение на интернета. Установих че проблема не е в адаптера защото ги рамених между двата компютъра , но без резултат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Ноември 4, 2010 Report Share Публикувано Ноември 4, 2010 Благодаря за отговора, сега виждам, че не съм обяснил добре проблема и съм допуснал грешка. Става въпрос за 3 Mbps, а не 3MB/s, съответно 6-7 Mbps, а не 6-7 МБ/с. И двата компютъра ползват WiFi интернет, чрез wifi USB адаптери, тоест условията и при двата компа са абсолютно еднакви, просто единия все едно има някакво ограничение на интернета. Установих че проблема не е в адаптера защото ги рамених между двата компютъра , но без резултат.A версията на USB-тата на проблемният компютър случайно да е 1.1?Говорим си за какъв компютър, я дай малко подробности-Искам марка и модел на дъното най-малко.Моля, не копирай целият лог от SIW/Everest-безсмислено е.Пробвал ли си на друг USB порт?Като са компютри, защо не взе PCI Wi-Fi адаптери? Има модели на TPLink с антена която се сваля и прочие, все що ти е драго на сърцето.Аз имам усещането от казаното от теб, че USB-тата ти правят мизерии. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rat49 Публикувано Ноември 4, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 4, 2010 Пробвах и с PCI Wi-Fi пак същата история. USB-тата са 2.0. Пробвах всички портове. Дъното е Foxconn P35AX-S, мислех, че проблема е в БИОС-а, свалих си най-новата версия флашнах го, обаче и тук ефекта е о. Най-интересното, че този проблем е само когато ползвам WiFi на този компютър, когато е с кабел всичко е наред. Не е и заради слаб сигнал- на 98% е. На двата компютъра имам инсталирани еднакви неща, проблема се появи преди 2 месеца. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Ноември 4, 2010 Report Share Публикувано Ноември 4, 2010 Пробвах и с PCI Wi-Fi пак същата история. USB-тата са 2.0. Пробвах всички портове. Дъното е Foxconn P35AX-S, мислех, че проблема е в БИОС-а, свалих си най-новата версия флашнах го, обаче и тук ефекта е о. Най-интересното, че този проблем е само когато ползвам WiFi на този компютър, когато е с кабел всичко е наред. Не е и заради слаб сигнал- на 98% е. На двата компютъра имам инсталирани еднакви неща, проблема се появи преди 2 месеца.Преинсталирал си с пълен формат, нали?Да нямаш нахакани beta релийзи на драйвери за системата ти?Адаптерите вървят с диск със софтуер, нали? От него ли инсталираш драйверите винаги?Проблемът е много странен, ако всичко което казваш е така.Лично според мен заслужава обстойно тестване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rat49 Публикувано Ноември 4, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 4, 2010 С пълен формат?-ДаПробвах и с най-новите драйвери и с тези от диска, идващ с дъното.Софтуера за адаптерите е от дисковете.Още една изключително странна закономерност- проблема е само с международната download скорост, закотвя се на 3 Mbps и не мърда докато трае теста.Не, че е някаква трагедия всичко това, но е доста дразнещо, защото започнаха да ми забиват вече клипчетата в Youtube, а точно този компютър ми е удобен за ползване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 5, 2010 Report Share Публикувано Ноември 5, 2010 Как точно тестваш международната скорост?След като проблемът е само с нея и то - само на единия компютър, можеш да изключиш хардуерен проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rat49 Публикувано Ноември 6, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 6, 2010 Как точно тестваш международната скорост? Големи разлики в скоростта има при тест в my.contact на виваком, а за международната в speedtest.net в различно време от денонощието към един и същ сървър по едно и също време и с двата компютъра, като единия винаги дава 3Mbps. Но дори и без тестове разликата се забелязва, особено при online видео. Щом проблемът не е хардуерен къде да търся :( ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 6, 2010 Report Share Публикувано Ноември 6, 2010 В момента се сещам за две неща:1. Инсталиран firewall или нещо за шифроване на връзката - ползване на прокси, tor, VPN...2. Ръчно въведени "погрешни" насторйки за връзката - DNS, Gateway.Покажи по един log от HjackThis и Autoruns за всеки случай. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lyudmil Публикувано Ноември 7, 2010 Report Share Публикувано Ноември 7, 2010 Като за начало обнови Windows-a до SP3(не ми е ясно защо не е направено до сега, още повече, че дори Microsoft прекратиха поддръжката на Windows XP SP2), после виж какво ще е положението. Какво криптиране на WiFi мрежата ползваш, че SP2 не поддържа WPA2? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Ноември 7, 2010 Report Share Публикувано Ноември 7, 2010 Като за начало обнови Windows-a до SP3(не ми е ясно защо не е направено до сега, още повече, че дори Microsoft прекратиха поддръжката на Windows XP SP2), после виж какво ще е положението. Какво криптиране на WiFi мрежата ползваш, че SP2 не поддържа WPA2?Да допълня Lyudmil, ако имаше проблем с криптирането, то нямаше да има връзка изобщо.Провери си рутера и компютъра на какъв стандарт са по подразбиране - 802.11 b , g или auto(някъде в настройките трябва да има performance или нещо подобно). Погледни си настройките в картата също.Пробвай да премахнеш всички видове криптирания във връзката и провери скоростта дали има изменение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Ноември 7, 2010 Report Share Публикувано Ноември 7, 2010 Опитай следното .От дивайз менажера отиди на безжичния адаптор и задай протокола да е 802.11g , най вероятно в момента е автоматично .Същата процедура повтаряш и с рутера на Виваком . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rat49 Публикувано Ноември 8, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 8, 2010 Здравейте отново.Реших да снимам спийд теста за да видите за какво става въпрос ... Lyudmil: И двата компа са с SP2 , но проблем има само при единия. Perkoto; darco: Никъде нямам настройки за задаване на протокола, нито в дивайз менажера, нито при вивакомския рутер, при него изобщо няма никакви настройки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост