zzlatev Публикувано Ноември 3, 2010 Report Share Публикувано Ноември 3, 2010 Компютърът ми беше слаб (128МБ РАМ - 1 плоча) и реших да сложа още една(256МБ), но след рестарта ми дава син екран и се рестартира отново.Махам плочата от 256МБ и захранването гърми. Захранването е 290W MAX LOAD и след тва лампичката на слотовете на РАМ не свети.След тва пробвах с по-слабо захранване - 135W MAX LOAD и компютъра тръгва, но монитора не.Харда също не зарежа, лампичката на слотовете за РАМ също не свети.Та, въпросът ми е:Ако сменя захранването с по-мощно ще се оправи ли?Дали са изгорели слотовете за РАМ, щом не свети лампичката? П.ССамо да кажа, че изкарах цялото дъно от кутията и след тва го сложих отново, но махнах кабелчетата, които даже не знам за кво са - SPEAKER, POWER, RESET и HDD и заради тва май не зарежда харда.Едни малки и тънки кабелчета, които се слагат към дъното в едни остри букси(като иглички).Извинявам се за тъпото обяснение, но не ги знам тия кабели за кво са :>Е, помогнете ми! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 3, 2010 Report Share Публикувано Ноември 3, 2010 Опитай да стартираш системата без RAM и с включен Speaker. Би трябвало да чуеш сигнал за липсваща RAM.В противен случай има проблем с дъното и/или захранването. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост