Jump to content

Попълване на pdf документи

Препоръчан пост

Здравейте.

На компютъра имам инсталирана Sumatra PDF. Тъй като не може да се попълват бланки чрез нея,  инсталирах на виртуалната машина AdobeReader 9.4. Само че...попълнения формуляр след запазване в компютъра и отварянето му чрез Sumatra PDF (дали на реалната или на виртуалната машина), не се чете като попълнен. На виртуална се изобразява/чете като попълнен, но от AdobeReader. Предполагам, няма значение, каква програма за разчитане/отваряне на pdf документи се използва, след като вече са попълнени, за да се вижда попълненото. 

Документите трябва да ги изпратя на друг, и не съм сигурен, дали използва AdobeReader и дали ще види какво е попълнено.

Някакви предложения?

П.П. Досега не ми се е налагало да попълвам такива документи, така че, Sumatra PDF ми е била напълно достатъчна. Не ми се сменя програмата, само заради попълването.  :(

Сподели другаде

Виж дали ще можеш да попълниш документа с помощта на PDF-XChange Viewer.

Попълва се, и когато отваря документа, който попълних с AdobeReader, чете попълненото. Какво му е предимството пред AdobeReader? Можех да деинсталирам Sumatra PDF и да инсталирам AdobeReader (на реалния). Но точно това ми се искаше да избегна - да сменям програмата. Достатъчно ми е да попълня документ на виртуалната машина от време на време, но да знам, че после ще се изобразява като попълнен от всяка една програма четяща pdf формати. Бъркам ли някъде? Повече ме интересува това, защо се получава така, че програма като Sumatra PDF не "вижда" попълненото?

Сподели другаде

Sumatra PDF явно не чете допълнително вмъкнатия текст под формата на забележки, текстови полета и т. н. т. в документа (Foxit Reader ги чете).

Предполагам, че ще трябва да използваш Adobe Acrobat, за да промениш текста така, че да стане част от оригиналния документ.

Друг вариант е да пишеш във форума на Sumatra PDF за проблема и да изчакаш да го отстранят.

Сподели другаде

Друг вариант е да пишеш във форума на Sumatra PDF за проблема и да изчакаш да го отстранят.

T.e. и ти смяташ, че би трябвало да го чете, след като вече е попълнен с AdobeReader?

Сподели другаде

Не съм сигурен, че трябва да го чете - вероятно добавянето на съдържание под формата на забележки е извън спецификациите на PDF стандарта или е включено в по-новите му версии. От своя страна Sumatra PDF може да се придържа стриктно към самия стандарт или да не поддържа най-новата му версия.
Сподели другаде