void Публикувано Октомври 31, 2010 Report Share Публикувано Октомври 31, 2010 Привет на всички!Тези дни взех един LCD монитор Philips 170S8FS/62 - 17 инчов.Проблема е такъв, че след като си инсталнах коректно драйвера за монитора и заложих препоръчаната резолюция за самия модел: 1280 х 1024 / 60Hz, през горе долу около 3-4см. по даден текст виждам че самите пиксели не изобразяват кристално и финно самите символи,а има сянка на буквите която е малко размазана,и ако се загледам по отблизо се вижда че тези места леко трептят.Всичко това се забелязва от различни надписи по монитора - икони,менюта,и т.н.Пробвах каквото се сетих да оптимизирам,но без успех.Ъпдейтнах драйвера на вграденото видео също,но за жалост не помогна.Пробвах с разни тестове,и явно проблема опира до настройването на Clock and Phase.В този сайт: http://www.lagom.nl/lcd-test/clock_phase.php има онлайн тест,който на този монитор Clock and Phase екрана от сайта е на вертикални черникави линии които трептят,докато на един лаптоп който имам тук под ръка,го пробвах теста,и този екран е само едноцветен без никакви появяващи се вертикални трептящи черти.Ако заложа на по долна резолюция,този проблем го няма.Та се чудя,дали това не е заради някакъв дефект на монитора,или в края на краищата е до самото му настройване.Прикачвам снимка от онлайн теста на монитора за да е по ясно,както и една снимка на теста с лаптопа.На снимката с чертите може да се види в линк полето на браузера самите символи как се различават.Досега не се бях сблъсквал с проблем от такова естество.Много ще съм благодарен на помощ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 1, 2010 Report Share Публикувано Ноември 1, 2010 На самия монитор би трябвало да има бутон Auto (или подобен) за настройка на картината. Използваш някоя програма, за да ти генерира изображение тип "телевизионна таблица" и тогава използваш този бутон. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
todor_dj Публикувано Ноември 1, 2010 Report Share Публикувано Ноември 1, 2010 Случвало ми се е подобно нещо и проблема беше във видеокартата. Но щом го гледаш на вградено видео, едва ли е от нея. Пробвай на друг компютър за всеки случай, и виж дали са занулени контактите в които включваш компютъра и монитора. Може да се направи и тест на паметта за дефекти. Ако не помага - ползвай си гаранцията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
reminis Публикувано Ноември 1, 2010 Report Share Публикувано Ноември 1, 2010 Пробвах сума ти пъти с ауто бутона,но не става.Дори когато използвам ауто функцията,картината на монитора се свива и се отваря черно пространство в дясната част на екрана.След това трябва ръчно да я разтегля докато се разпростре на цялата площ.Ще сложа нов VGA кабел да видя дали ще се оправи.Ако не,май ще се наложи наистина да ползвам гаранцията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 1, 2010 Report Share Публикувано Ноември 1, 2010 Вече го написах, но ще го напиша отново: изтегли си NEC Monitor Test (примерно). Стартирай програмата, изведи таблицата на цял екран и тогава използвай бутона Auto. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
void Публикувано Ноември 2, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 2, 2010 Вече го написах, но ще го напиша отново: изтегли си NEC Monitor Test (примерно). Стартирай програмата, изведи таблицата на цял екран и тогава използвай бутона Auto. Не стана.Опитах.Проблема упорства. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 4, 2010 Report Share Публикувано Ноември 4, 2010 Под Safe Mode има ли проблем? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост ROKO__ Публикувано Ноември 4, 2010 Report Share Публикувано Ноември 4, 2010 Привет на всички!Тези дни взех един LCD монитор Philips 170S8FS/62 - 17 инчов.Проблема е такъв, че след като си инсталнах коректно драйвера за монитора и заложих препоръчаната резолюция за самия модел: 1280 х 1024 / 60Hz, през горе долу около 3-4см. по даден текст виждам че самите пиксели не изобразяват кристално и финно самите символи,а има сянка на буквите която е малко размазана,и ако се загледам по отблизо се вижда че тези места леко трептят.Всичко това се забелязва от различни надписи по монитора - икони,менюта,и т.н.Пробвах каквото се сетих да оптимизирам,но без успех.Ъпдейтнах драйвера на вграденото видео също,но за жалост не помогна.Пробвах с разни тестове,и явно проблема опира до настройването на Clock and Phase.В този сайт: http://www.lagom.nl/lcd-test/clock_phase.php има онлайн тест,който на този монитор Clock and Phase екрана от сайта е на вертикални черникави линии които трептят,докато на един лаптоп който имам тук под ръка,го пробвах теста,и този екран е само едноцветен без никакви появяващи се вертикални трептящи черти.Ако заложа на по долна резолюция,този проблем го няма.Та се чудя,дали това не е заради някакъв дефект на монитора,или в края на краищата е до самото му настройване.Прикачвам снимка от онлайн теста на монитора за да е по ясно,както и една снимка на теста с лаптопа.На снимката с чертите може да се види в линк полето на браузера самите символи как се различават.Досега не се бях сблъсквал с проблем от такова естество.Много ще съм благодарен на помощ! Глупости, няма история като драйвер за монитор LCD и аз съм с Philips само че 190C има в диска само някви програмки за настройка на монитора по мързеливски с уинизпражнение. Просто натисни бутона АУТО... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост