vincenzo Публикувано Юни 16, 2006 Report Share Публикувано Юни 16, 2006 Поръчки за строителство на плаващи реактори с малка и средна мощност били получени и от Азия и Тихоокеанския регион. Плаващата електростанция ще представлява кораб с дължина 144 м. и широчина 30 м. В Русия ще бъде построена първата в света плаваща АЕЦ, съобщава агенция “Новости”, цитирайки съвместните автори на проекта от “Росенергоатом” и “Севмаш”. Ръководителят на “Росенергоатом” Сергей Обозов, уточнява, че технологията, разработена от “Севмаш” е идеална за изграждането на атомни реактори с малка и средна мощност и Русия ще строи такива и зад граница, като първите поръчки са дошли от държави от Азиатско-Тихоокеанския регион. Строежът на плаващата АЕЦ ще започне през 2007 г. и трябва да приключи през 2010 г. Стойността на проекта е 9,1 млрд. рубли ($ 321,7 млн.). Водоизместимостта на уникалното съоръжение ще е 21 500 тона. Електрическата мощност на плаващия реактор ще е 70 мегавата, а топлинната – 140 гигакалории. http://www.bgfactor.org/img/lead/2006/06/7882.jpgПлаващата електростанция ще представлява кораб с дължина 144 м. и широчина 30 м. Източник:http://www.bgfactor.org/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Neuton Gimic Публикувано Юни 16, 2006 Report Share Публикувано Юни 16, 2006 Ха-ха-ха! Бас държа, че САЩ веднага ще скочат и ще обвинят Русия в разработване на ядрено оръжие с далекобоен диапазон. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BO6KO Публикувано Юни 16, 2006 Report Share Публикувано Юни 16, 2006 Дали е безопасно,не съм сигурен.След Чернобил нямам вяра на руската ядрена енергетика,а пък плаваща ядрена централа ми се струва лудост. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Bughunter Публикувано Юни 16, 2006 Report Share Публикувано Юни 16, 2006 САЩ и Русия подписали спогодба за пълно разоръжаване...Руснаците си унищожили всички кораби, подводници, самолети, ракети, танкове...Американците също, само че запазили 10 самолета...И ги изпратили да нападнат Москва...Обаче както си летели над безкрайната руска степ мирно орящите руски трактори ги свалили...Буш се обажда на Путин:-Тавариш Путин, хайде да ми продадеш 10тина трактора-Еее, ти още малко и комбайн с вертикално излитане ще поискаш! Че поискай направо рибарско корабче с ядрен реактор! А сега сериозно...плаващи ядрени реактори има отдавна...Ядрените подводници са ядрени не защото носят ядрени бойни глави, ами защото имат ядрен реактор!А има и кораби с ядрени реактори...още през края на 70те руснаците имаха поне един ядрен ледоразбивач...Така че проблем с безопастността няма...Както и при Чернобил...Въобще повечето големи катастрофи са резултат от човешка грешка или серия човешки грешки...А като нямате вяра на руската ядрена енергетика, чуйте мен:Ядрените електроцентрали са относително безопасни.Просто петролното лоби няма интерес от използването им.Затова настрои общественото мнение против тях.Но трагичното е друго - ТЕЦ-овете, с които бяха заместени АЕЦ-ите облъчват населенението около 100 пъти повече за единица произведена енергия!Просто във въглищата има каквито се се сетите радиоактивни елементи и при изгарянето им те се отделят в атмосферата, издигат се заради високата температура на околния въздух и облъчват хората в огромен радиус! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BO6KO Публикувано Юни 20, 2006 Report Share Публикувано Юни 20, 2006 А сега сериозно...плаващи ядрени реактори има отдавна...Ядрените подводници са ядрени не защото носят ядрени бойни глави, ами защото имат ядрен реактор!Ей,направо ми отвори очите,сякаш обясняваш на малоумни Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Юни 21, 2006 Report Share Публикувано Юни 21, 2006 Хахахахаххаха, може да има и такива заблудени душици. Макар че и аз до преди време си мислех, че ядрените подводници пренасят ядрени материали Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост