ozic Публикувано Октомври 28, 2010 Report Share Публикувано Октомври 28, 2010 Инсталирах си УИН 7, но Paint, Calculator и още 1-2 програми ми изчезнаха (по-късно ще проверя точно кои). И не мога да намеря ехе-тата им. Тази ОС съм я слагал на още няколко лаптопа и всичко е било наред. Има още една аномалия, но сега не мога я покажа, защото нямам Paint и не мога да сложа снимка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 28, 2010 Report Share Публикувано Октомври 28, 2010 Пробвай с някоя програма за правене на снимки, да направиш скрийншотове. Например с PicPick 2.3.5 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Октомври 28, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 28, 2010 На първата снимка, където е белият правоъгълник, ми е името на компютъра, а на втората липсва. Липсва и чертата между двете думи :(. И все още не мога да намеря Paint-a. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Октомври 29, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 29, 2010 1. Дефрагментатора също ми го няма, както и малката програмка Notes. 2. Къде се намира Turn Windows Features on or off, че забравих? P.S. Намерих го случайно доакто търсех Paint . 3. Как да я махна ТАЗИ икона на NVIDIA? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 31, 2010 Report Share Публикувано Октомври 31, 2010 Чрез аплета за добавяне на компоненти успя ли да си върнеш приложенията? Не разполагам с видео карта на NVIDIA и нямам точно идея каква е иконата. Като минеш с курсора върху нея какво изписва? Най-вероятно ще можеш да забраниш стартирането на въпросното приложение чрез MSConfig или Autoruns, но е добре първо да е ясно за какво става въпрос. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Октомври 31, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 31, 2010 Това за аплета не го разбрах :(. Ето снимки на тая прословута икона: - Когато задържа курсора - Когато кликна върху иконата - От msconfig Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 31, 2010 Report Share Публикувано Октомври 31, 2010 При това положение можеш просто да махнеш отметката да не се стартира автоматично с Windows. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 1, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 1, 2010 1. Махнах отметката и рестартирах, но иконата все още си стои. 2. Към вторият ми пост по тази тема прикачих две снимки на Старт Менюто. Още не мога да разбера защо се получи така. Да поясня, че двете снимки са от два различни лаптопа. 3. Paint, Sticky Noties, ... изобщо не мога да ги открия :(. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 1, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 1, 2010 По точка 3 се оправих. Намерих програмите от C -> Windows -> System 32. Ще ми трябва помощ за точки 1 и 2. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 1, 2010 Report Share Публикувано Ноември 1, 2010 1. Явно контролният панел на NVIDIA има друг стартиращ обект. Ако го откриеш, ще можеш да го забраниш.2. За това нямам точна идея, защото чак толкова подробно не съм се занимавал с Windows 7. Да не би да ползваш различни теми? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Ноември 1, 2010 Author Report Share Публикувано Ноември 1, 2010 1. Нямам идея как да го открия, но както и да е. 2. Лаптопите са почти еднакви, ОС, която слагам е една и съща, темите са едни и същи, настройките, които правих са еднакви, програмите, които съм каил, също са еднакви . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isaakhim Публикувано Ноември 1, 2010 Report Share Публикувано Ноември 1, 2010 ozic, аз имах проблем с един чисто нов лаптоп, на който за първи път слагах операционна система. Лаптопа беше с Linux. Инсталирах му легален и изпробван Windows XP SP3. Дадох го на собственика, но той след два дена ми го върна с много странен проблем. Не искаше да се стартира Windows Media Player и изписваше някаква грешка. Не ми се занимаваше да търся проблема и предположих, че може да е лепнал някоя гадинка. Реших, че по-бързо ще е да преинсталирам. Така и направих. Този път обаче, след преинсталацията и качването на драйверите и някои програми, направих бекъп на (C:). Отново му го върнах. След около 3 дена ми го върна с друг странен проблем. Вече не помня какъв. Остави ми го за няколко дена да го тествам. Вече ми беше по лесно, защото с Acronis върнах системата в работещо състояние. След проби и при мен започнаха да се появяват много странни проблеми. В крайна сметка какво се оказа. Хард диска имал бед сектор точно в началото и при всяка нова преинсталация се появяваха проблеми. Добре, че беше логически. Не е лошо да провериш на проблемния лаптоп хард диска. Пробвай с HD Tune 2.55. Ако има проблем, то той най-вероятно ще е в началото на диска, но ти го провери целия.Късмет! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост