Jump to content

Изчезнаха ми няколко програми.

ozic

Препоръчан пост

Инсталирах си УИН 7, но Paint, Calculator и още 1-2 програми ми изчезнаха (по-късно ще проверя точно кои). И не мога да намеря ехе-тата им. Тази ОС съм я слагал на още няколко лаптопа и всичко е било наред. Има още една аномалия, но сега не мога я покажа, защото нямам Paint и не мога да сложа снимка.
Сподели другаде

На първата снимка, където е белият правоъгълник, ми е името на компютъра, а на втората липсва. Липсва и чертата между двете думи :(. И все още не мога да намеря Paint-a.

Сподели другаде

1. Дефрагментатора също ми го няма, както и малката програмка Notes.

2. Къде се намира Turn Windows Features on or off, че забравих?

P.S. Намерих го случайно доакто търсех Paint :D.

3. Как да я махна ТАЗИ икона на NVIDIA?

Сподели другаде

Чрез аплета за добавяне на компоненти успя ли да си върнеш приложенията? Не разполагам с видео карта на NVIDIA и нямам точно идея каква е иконата. Като минеш с курсора върху нея какво изписва? Най-вероятно ще можеш да забраниш стартирането на въпросното приложение чрез MSConfig или Autoruns, но е добре първо да е ясно за какво става въпрос.
Сподели другаде

1. Махнах отметката и рестартирах, но иконата все още си стои.

2. Към вторият ми пост по тази тема прикачих две снимки на Старт Менюто. Още не мога да разбера защо се получи така. Да поясня, че двете снимки са от два различни лаптопа.

3. Paint, Sticky Noties, ... изобщо не мога да ги открия :(.

Сподели другаде

1. Явно контролният панел на NVIDIA има друг стартиращ обект. Ако го откриеш, ще можеш да го забраниш.

2. За това нямам точна идея, защото чак толкова подробно не съм се занимавал с Windows 7. Да не би да ползваш различни теми?

Сподели другаде

1. Нямам идея как да го открия, но както и да е.

2. Лаптопите са почти еднакви, ОС, която слагам е една и съща, темите са едни и същи, настройките, които правих са еднакви, програмите, които съм каил, също са еднакви :).

Сподели другаде

ozic, аз имах проблем с един чисто нов лаптоп, на който за първи път слагах операционна система. Лаптопа беше с Linux. Инсталирах му легален и изпробван Windows XP SP3. Дадох го на собственика, но той след два дена ми го върна с много странен проблем. Не искаше да се стартира Windows Media Player и изписваше някаква грешка. Не ми се занимаваше да търся проблема и предположих, че може да е лепнал някоя гадинка. Реших, че по-бързо ще е да преинсталирам. Така и направих. Този път обаче, след преинсталацията и качването на драйверите и някои програми, направих бекъп на (C:). Отново му го върнах. След около 3 дена ми го върна с друг странен проблем. Вече не помня какъв. Остави ми го за няколко дена да го тествам. Вече ми беше по лесно, защото с Acronis върнах системата в работещо състояние. След проби и при мен започнаха да се появяват много странни проблеми. В крайна сметка какво се оказа. Хард диска имал бед сектор точно в началото и при всяка нова преинсталация се появяваха проблеми. Добре, че беше логически. Не е лошо да провериш на проблемния лаптоп хард диска. Пробвай с HD Tune 2.55. Ако има проблем, то той най-вероятно ще е в началото на диска, но ти го провери целия.

Късмет!

Сподели другаде