Jump to content

Въпрос за лаптопа ми

Веко

Препоръчан пост

Преди време си прейнсталирах лаптопа и имам едно питане:

Когато захлупвах лаптопа автоматично отиваше на режим StandBy или "заспиване" там както се води,и след прейнстала трябва всеки път ръчно да го правя през Старта>Shut down>Stand By и Ок и тогава го захлупвам иначе продължава да си работи ако не съм влезал през старта и т.н.

Как да го оправя да си е автоматично?

И още нещо...Когато го вкл. лаптопа след катозареди Windows ми излиза едно прозорче и трябва да цъкна ОК и тогава вече тръгва.

Как да оправя и него?

Предварително се извинявам ако темата не е за тук,не знам точно в кой раздел трябва.Ако не е за тук преместете я моля.

Сподели другаде

Кажи за какъв по-точно лаптоп става въпрос и с каква точно операционна система работиш.

Относно първия въпрос - сигурно си пропуснал да инсталираш някой драйвер или не си направил необходимите настройки за захранването.

Относно втория въпрос - покажи screenshot на прозорчето или го опиши по-подробно.

Сподели другаде

HP Pavilion dv6000

Microsoft Windows XP

Professional

Version 2002

Service Pack 3

AMD Turion64x2Mobile

Technology TL-56

1.81 GHz 1.87 GB of Ram

Physical Address Extension

За драйварите знам ли 13 съм инсталирал,може да не съм направил настроики на захранването-не че знам как.

За второто не може да се направи снимка,иначе като пусна лаптопа чакам да зареди Windowsa и излиза прозорче има Username и password но само цъкам ОК и ме вкарва.

Сподели другаде

За първия проблем: Control Panel -> Power Options -> Advanced -> Power buttons - настройваш си какво да се случи при затваряне на капака. Хибернацията се включва чраз настройката Enable hibernation в раздела Hibernate в същия диалог.

За втория проблем: Start -> Run... -> control userpasswords2 -> премахваш отметката срещу Users must enter a user name and password to use this computer. и след потвърждението си избираш профил, който ще се зарежда автоматично.

Сподели другаде