Jump to content

Проблем с писането с Flex Type 2K - ПОМОЩ

Препоръчан пост

Съжалявам,че пиша в толкова стара тема,но ми писна да гледам как критикувате FlexType.Това,че NightRaven е написал така неизвестната и непопулярна пред FlexType "NR BG-Fix Tool 0.3" или поне се предполага,че той я е написал понеже видях отдоло има негови кредити,не му дава абсолютно никакво право да критикува нечия друга програма :) Не ви ли писна? Като не ви харесва,не я ползвайте . Няма нужда да "набивате акъл" в главите на другите.Мисля,че човек сам може да си реши коя програма му харесва повече,за да си я ползва,а не хора като NightRaven да си правят рекламки : ) . Мисля,че бях достатъчно ясен и изчерпателен.Благодаря :) . А, и забравих да допълня,че Флекстайп има функция за "изчистването на оставения боклук" след нея както се изказвате вие умниците. :)

post-23045-0-70497100-1330172649_thumb.jpg

Сподели другаде

Програмата NR BG-Fix Tool 0.3 си е написана от NightRaven:

NR = NightRaven; BG - защото е Българин; Fix Tool - защото премахва тая боза съсипваща доста системни файлове наречена FlexType

Вече е споменавано толкова пъти, че трябва човек да е доста неинформиран, за да не знае що за недоразумение е това чудо FlexType

Сподели другаде

Съжалявам,че пиша в толкова стара тема,но ми писна да гледам как критикувате FlexType.Това,че NightRaven е написал така неизвестната и непопулярна пред FlexType "NR BG-Fix Tool 0.3" или поне се предполага,че той я е написал понеже видях отдоло има негови кредити,не му дава абсолютно никакво право да критикува нечия друга програма :) Не ви ли писна? Като не ви харесва,не я ползвайте . Няма нужда да "набивате акъл" в главите на другите.Мисля,че човек сам може да си реши коя програма му харесва повече,за да си я ползва,а не хора като NightRaven да си правят рекламки : ) . Мисля,че бях достатъчно ясен и изчерпателен.Благодаря :) . А, и забравих да допълня,че Флекстайп има функция за "изчистването на оставения боклук" след нея както се изказвате вие умниците. :)

NR BG-Fix Tool си е мое дело. Създаден е с Inno Setup и не е нищо особено. Не претендирам да съм създал нищо кой знае какво.

Имам право да критикувам каквото си поискам. Всеки има това право. Ако следваме твоята логика например, то ти нямаш право да критикуваш мен или моя инструмент.

Не, не беше въобще достатъчно изчерпателен. Дори напротив, нищо съществено не каза. В случая с FlexType е редно от Датекс да предоставят солидна информация защо техният продукт е необходим и с какво е по-добър от вградената в Windows поддръжка на кирилица. Такава информация обаче липсва. Не само това, но и липсва въобще информация, че същата функционалност е вградена именно в Windows, което е напълно нормално, защото все пак идеята е продуктът им да се продава, а ако кажат, че всичко може да се постигне и без тяхното приложение, се застрелват сами в крака. За сметка на това пък аз от моя страна съм обяснил защо FlexType е излишна и дори вредна програма.

Мога да спомена и други интересни наблюдения, които имам относно нея. Като например фактът, че е единственото приложение, което съм срещал през живота си, което има умопомрачителната наглост и арогантност да се инсталира в C:\WINDOWS. Или че е на английски. Това е приложение, което е предназначено за българи в 99,99% от случаите и въпреки това е на английски. Къде е логиката?!? Защо приложение, което е насочено към средностатистическия български потребител, не е на български, за да е максимално достъпно и лесно за използване от целевата потребителска демография?

Мога да продължа, но наистина не ми се занимава.

А и не схващам какъв ти е проблемът по мой адрес. Надъхан си така, сякаш аз печеля нещо от това да критикувам чужд продукт и да си правя труда да създавам инструмент, който да го премахва. FlexType струва пари, моят инструмент е безплатен. Да си правя реклама? Каква полза имам аз от реклама, освен да евентуално някой да научи за SoftVisia? А дори и това да се случи, ние нямаме реклами (както би трябвало и сам да виждаш), така че не целим някакви парични изгоди от цялата работа. Всъщност ползата е за потребителите, защото те могат да попаднат на полезно ръководство във форума и да научат нещо ново.

Ако беше недоразумение мислиш ли,че 90% от българите щяха да го предпочетат пред Nr BG-FiX Tool :)

Това е 100% безпочвен довод. Това колко души използват/харесват дадено нещо няма абсолютно нищо общо с това колко добро/полезно/качествено е то. В някои случаи съотношението е правопропорционално, a в други случаи е обратнопропорционално. Няма никаква зависимост. Много хора използват програми за почистване на системния регистър, които обаче са напълно безполезни.

А и в случая с FlexType хората я предпочитат не защото е по-добра, а защото са свикнали с нея и/или не знаят, че има алтернатива. Много често те не се вълнуват, че има алтернатива и нямат желание да направят усилие дори да прочетат за нея, камо ли да й дадат шанс (на алтернативата).

FlexType доби популярност по времето на Windows 95 и Windows 98. Както днес, така и тогава, Windows се инсталираше по подразбиране с английски/латински настройки. Също така, както днес, така и тогава, потребителите ги мързеше много и не им се занимаваше поне малко да поразучат инсталацията, за да я направят както трябва. Затова много от системите се инсталираха без поддржъка на кирилица. Оправянето на това изискваше или преинсталация, или използването на специален команден ред, който изискваше инсталационния диск на Windows и рестартиране (метода на Инжинера). Този метод на Инжинера обаче беше почти никому известен, защото много малко хора имаха Интернет и обмяната на информация беше много по-трудна и бавна. Освен това Windows нямаше и поддръжка на Unicode, за да е поне изписването на кирилски символи възможно, без някаква допълнителна гимнастика. FlexType 3.х предложи по-лесен и бърз метод за "отсраняване" на проблема, макар да беше по-скоро заобикаляне. След това на сцената стъпиха базираните на NT ядрото Windows 2000 и Windows XP, които добавиха поддръжка на Unicode и възможност за смяна на регионалните настройки без преинсталация, което подобри положението, но не с много, защото Windows продължаваше да се инсталира по подразбиране с английски настройки (но не е нейна вина, тя няма как да прочете ума на потребителя и да избере нужните настройки) и потребителите продължаваха да са мързеливи и лекомислени. Затова и проблемът общо взето остана и хората останаха на FlexType (която тогава вече беше на версия 2K). Друга причина FlexType да остане популярна беше наличието на фонетична подредба, която доста хора искаха. Понеже обаче не всички имаха Интернет и много малко от тези, които имаха, бяха особено любознателни, самостоятелни фонетични подредби така и не добиха популярност и FlexType продължи да доминира. В днешно време подредби има бол и дори всеки може да си направи такава каквато си иска с напълно безплатния инструмент на Microsoft - Microsoft Keyboard Layout Creator.

Обобщено акратко: ако преди време потребителите имаха някакво извинение да ползват FlexType, заради технически проблеми и несъвършенства на самия софтуер, то в днешно време тези технически недостатъци не съществуват.

Сподели другаде

Форумът на SoftVisia е публичен и всеки може да изрази мнение по дадена тема.

Колкото до FlexType... друг човек е писал по въпроса, няма смисъл да го повтарям.

Сподели другаде