alone89 Публикувано Октомври 27, 2010 Report Share Публикувано Октомври 27, 2010 Здравейте. Направих си регистрация в този сайт заради проблема който имам. А той е следния: - още като ми инсталираха Windows XP и си донесох компютъра в къщи - си инсталирах програмата Flex Type 2K. Направих всичко както трябва, регистрирах я и си работеше перфектно, но... в деня в който си смених интернет доставчика (няма да казвам на кой интернет да не правя реклама) - нещо стана и когато дам на червената иконка - да пиша фонетично в интернет в някой сайт - неможе да пише на кирилица. И това ми стана любопитно, че само и единствено в интернет става така. А когато си отворя какъвто и да било текстови документ си работи кирилицата идеално. До сега не се бях сблъсквал с подобен проблем. Сега когато искам да пиша нещо по форумите - първо отварям Notepad - пиша си това, което имам да напиша - и после го копирам и поставям в темата в съответния форум - което е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО депресиращо, дразнещо и т.н.... Не проумявам заради интернета ми ли е или самата програма нещо прави беля... Само държа да отбележа че до сега никога не ми е правила проблем тази програма ( Flex Type 2K ) и винаги съм я считал за добра.Надявам се че има хора тук - които биха ми помогнали и дано съм направил достатъчно обективно и добро описание на проблема - така че да разберете за какво точно става съпрос. Ще влизам всеки ден след работа да проверявам темата и ще Ви бъда много благодарен ако ми помогнете. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 27, 2010 Report Share Публикувано Октомври 27, 2010 Лично аз пък считам FlexType за пълен боклук и нямам грам желание да се занимавам с нея, та камо ли да я връщам към нормална работа. За сметка на това с удоволствие бих ти помогнал да я изкорениш и да си инсталираш просто някоя фонетична подредба. Можеш да погледнеш тази тема, ако си заинтригуван. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alone89 Публикувано Октомври 27, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 27, 2010 Аз не виждам решение на проблема? Ти си сложил на линка - моята тема! Това някаква подигравка ли е или какво? Просто търся решение на проблема. А твоя какъв е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sergo75 Публикувано Октомври 27, 2010 Report Share Публикувано Октомври 27, 2010 Аз не виждам решение на проблема? Ти си сложил на линка - моята тема! Това някаква подигравка ли е или какво? Просто търся решение на проблема. А твоя какъв е? Повярвай ми, Night Raven, не го е направил нарочно ( това с линка ) А на мен ще ми обясниш ли какво прави тази програма FlexType и за какво аджеба я използваш ??? В смисъл, какво не го може Windows-а, та се налага ползването на това нещо ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alone89 Публикувано Октомври 27, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 27, 2010 Ами "аджеба" аз съм го написал. Това е програма за смяна на езика за писане от латиница на кирилица. Все пак съм Българин и искам да пиша на български език във форумите, а и освен това почти навсякъде вече го изискват това.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sergo75 Публикувано Октомври 27, 2010 Report Share Публикувано Октомври 27, 2010 Ами "аджеба" аз съм го написал. Това е програма за смяна на езика за писане от латиница на кирилица. Все пак съм Българин и искам да пиша на български език във форумите, а и освен това почти навсякъде вече го изискват това.. Може да попрегледаш тук , за тази "толкова обичана" от нас, програма Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alone89 Публикувано Октомври 27, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 27, 2010 "5. Има ли още нещо, което е редно да знам за инструмента?Има, да:- NR BG-Fix Tool изисква инсталационния диск на Windows XP при премахване на FlexType, за да възстанови някои от оригиналните файлове на операционната система." Добре а да попитам - понеже нямам диска с Windows-а. Мога ли да си изтегля на компютъра Windows XP - като моя и той да си седи в папка Downloads в локален диск Е - и вместо да възстановя оригиналните файлове от диск - да ги възстановя от тоя дето съм го изтеглил?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 27, 2010 Report Share Публикувано Октомври 27, 2010 Аз не виждам решение на проблема? Ти си сложил на линка - моята тема! Това някаква подигравка ли е или какво? Просто търся решение на проблема. А твоя какъв е?Допуснал съм грешка в бързината, за което се извинявам. Линкът е оправен.Иначе за човек, който има нужда от помощ, си доста сприхав. Ами "аджеба" аз съм го написал. Това е програма за смяна на езика за писане от латиница на кирилица. Все пак съм Българин и искам да пиша на български език във форумите, а и освен това почти навсякъде вече го изискват това..Всеки Windows разполага с вградена поддръжка на кирилица - както за четене, така и за писане. Вярно е, че в Windows XP има само БДС подредбата, но във Vista добавиха и фонетична (която беше нестандартна и различна от класическата фонетична), а в 7 добавиха и нормалната фонетична, на която всички са свикнали. Макар чак в Windows 7 да фигурира точно най-удачната фонетична подредба, метод за писане на кирилица има все пак и във всички по-стари версии на Windows. Това, че ти не знаеш за това, е съвсем отделен въпрос.Можеш да хвърлиш око на тази тема. Добре а да попитам - понеже нямам диска с Windows-а. Мога ли да си изтегля на компютъра Windows XP - като моя и той да си седи в папка Downloads в локален диск Е - и вместо да възстановя оригиналните файлове от диск - да ги възстановя от тоя дето съм го изтеглил??Можеш, да. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alone89 Публикувано Октомври 28, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 28, 2010 Добре направих това с програмата - BG fix tool - премахнах флекс тайп от компютъра,изтеглих си Windows XP , замених всички файлове а сега как вече да си оправя да имам фонетично кирилица? и къде трябва да вляза, какво да настроя, как...? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 28, 2010 Report Share Публикувано Октомври 28, 2010 NR BG-Fix Tool може да инсталира фонетична подредба. Явно четеш през редовете. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kalcho_k Публикувано Юни 11, 2011 Report Share Публикувано Юни 11, 2011 Лично аз пък считам FlexType за пълен боклук и нямам грам желание да се занимавам с нея, та камо ли да я връщам към нормална работа. За сметка на това с удоволствие бих ти помогнал да я изкорениш и да си инсталираш просто някоя фонетична подредба. Аз съм напълно съгласен с това което си написал но все пак тази програма ми помагаше много. Няма програма или каквото и да е там което да ми свърши същата работа. Проблема е там че аз не пиша в оригиналният стил на "Българса фонетика" искам да заменя няколко букви като например натискам V=В а не както е фонетиката V=Ж също така и други да променя J=Ж ,Y=Й и др. тази програмка ми помагаше да си направя клавиатурата така както на мен ми харесва (нестандартна) чрез нея изработвах, инсталирах и регистрирах новият файл KBDBGPH.DLL премахвах FlexType и си работех с уиндолса но сега без тази програма за Win7 не знам как да го направя. Имам готовите файлове слагам ги в sistem32 но като ги търся да ги стартирам не се показват. Някой можели да каже как може да направи или с какво. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 11, 2011 Report Share Публикувано Юни 11, 2011 И слава богу, че това недоразумение FlexType го няма за Windows 7.Можеш да си направиш каквато искаш клавиатурна подреба с Microsoft Keyboard Layout Creator. Можеш да си направиш подредба от нулата или да направиш нова на базата на вече съществуваща. Можеш да си направиш и инсталация на подредбата, която да работи на всички съвременни версии на Windows. Т.е. всичко, което ти трябва, се намира в Microsoft Keyboard Layout Creator. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kalcho_k Публикувано Юни 11, 2011 Report Share Публикувано Юни 11, 2011 И слава богу, че това недоразумение FlexType го няма за Windows 7.Можеш да си направиш каквато искаш клавиатурна подреба с Microsoft Keyboard Layout Creator. Можеш да си направиш подредба от нулата или да направиш нова на базата на вече съществуваща. Можеш да си направиш и инсталация на подредбата, която да работи на всички съвременни версии на Windows. Т.е. всичко, което ти трябва, се намира в Microsoft Keyboard Layout Creator.Благодаря ти за информацията но точно тази програма днес по-рано си я инсталирах нищо не ми показва уж се зарежда изготвената клавиатура но никаква визуализация. Като натискам ми показва съответния бутон дори го променям с с определените кодове (до тук добре) и после има за тестване тествам всичко е идеално, но като сейфам ми дава разширение на файла .KLC който където и да запазя не дава резултат после си пускам "българска (тразициона фонетика)" и без резултат. Може и аз да греша някъде. Но ще опитам да променя файла и да го заместя с другия така преди ставаше но сега не ми позволява да замествам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 11, 2011 Report Share Публикувано Юни 11, 2011 Грешно меню използваш. Опцията за създаване на библиотека (DLL) и инсталация се намира в меню Project -> Build DLL and Setup Package. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kalcho_k Публикувано Юни 11, 2011 Report Share Публикувано Юни 11, 2011 Грешно меню използваш. Опцията за създаване на библиотека (DLL) и инсталация се намира в меню Project -> Build DLL and Setup Package.Благодаря за информацията преди да ми кажеш се мъчих на същото място но все нещо друго излизаше но с твоя помощ и малко повече настояване се получи желаният от мен ефект и без намесата на ненужната програма FlexType Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост