tazmetal Публикувано Октомври 22, 2010 Report Share Публикувано Октомври 22, 2010 Здравейте !!! Правя видеонаблюдение с 4 броя камери. Хрумна ми да монтирам захранващият блок за камерите вътре в кутията на компютъра, който ще управлява камерите. Има достатъчно място според мен, блокът няма да е свързан със захранването на компютъра. Единствено се опасявам, че може да влияе по някакъв начин върху DVR платката или върху харда....може и върху нещо друго. Захранващият блок е 10 А. Според вас добро решение ли е това или да се отказвам...и защо? Благодаря предварително за мненията ви !!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Октомври 22, 2010 Report Share Публикувано Октомври 22, 2010 Здравейте !!! Правя видеонаблюдение с 4 броя камери. Хрумна ми да монтирам захранващият блок за камерите вътре в кутията на компютъра, който ще управлява камерите. Има достатъчно място според мен, блокът няма да е свързан със захранването на компютъра. Единствено се опасявам, че може да влияе по някакъв начин върху DVR платката или върху харда....може и върху нещо друго. Захранващият блок е 10 А. Според вас добро решение ли е това или да се отказвам...и защо? Благодаря предварително за мненията ви !!!! Това не би трябвало да създаде проблеми, стига правилно да вържиш кабелите със захранванията, т.е. да не натоварваш другото захранване, а така също да осигуриш достатъчен въздушен поток.Направи си сметка от къде ще смучи и от къде ще изкарва въздуха, за да не ти създава проблеми през лятото. Ако се налага сложи един допълнителен вентилатор(по-добре с двойно съчмено лагеруване - double ball bearring, за да си гарантираш дълъг живот и да не ти се налага да ги сменяш по-често).А защо си мислиш, че ще влияят на хард диска или другите компоненти? Не би трябвало! Проблемът не е в електромагнитната емисия или взаимното електронно влияние, а повече в температурни влияния. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tazmetal Публикувано Октомври 23, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 23, 2010 Благодаря за мнението.....вентилатора съм го предвидил....започвам с монтажа и то ще си покаже смятам аз. След това ще споделя резултата !!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост