Jump to content

Файлове на Десктопа

Васил

Препоръчан пост

Здравейте! Незнам точно какво заглавие да дам на темата. Проблема е следният. Всички, които работят с документи, снимки и т.н. временно ги оставят на десктопа, за по лесно и бързо намиране и работа със тях. После забравят, че те се намират в С:/ директория и при проблем с ПС-то може да ги загубят завинаги. А документите, които бяха там са ми толкова необходими :(. И сега въпрос: Има ли начин всичко което се се намира на Десктопа да е на друга директория.При проблем, да не изчезват завинаги. Чух, че има начин да се направи така, че Уина да е на С:/, а десктопа на Д:/ или нещо такова.Ако някой знае нещо, да сподели! Мисля, че е доста интересно и всяка жена ще се възползва от това (моята със сигурност) :)). Поздрави!!
Сподели другаде

Здравей,дойде ми идея и я пробвах на виртуалната машина и се получи.Значи доколкото те разбрах искаш да преместиш папка десктоп от С на D.Пробвай с CUT и после Paste на дял D.На виртиуалната стана пробвай не пречи.
Сподели другаде

Стартирай Regedit и разклони дървовидната структура по следния път: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders. Вдясно трябва да видиш доста стойности. Кликни два пъти върху стойност Desktop. В долния ред трябва да пише "%USERPROFILE%\Desktop" (без кавичките), така че ти просто го изтрий си напиши новия път (например D:\desktop) и потвърди с OK. Накрая е нужно или да излезеш от акаунта си и да влезеш отново (log off) или директно да рестартираш компютъра.

Имай предвид, че това няма да прехвърли вече съществуващите на работния плот файлове в новата папка, те ще са все още в старата. Това ще трябва да си го направиш ръчно. За целта отвори Windows Explorer и в адресната му лента постави точно %USERPROFILE%\Desktop и натисни Enter. Това ще те закара директно в папката, за да можеш да си копираш/преместиш файловете.

Сподели другаде

Опс....Нямах това предвит.Мислех, че когато се намери решението на проблема, се спира с коментарите и се казва "закривам темата" :haha: Мога да кажа, че много ми помогна.Благодаря още веднъж!
Сподели другаде