Васил Публикувано Октомври 20, 2010 Report Share Публикувано Октомври 20, 2010 Здравейте! Незнам точно какво заглавие да дам на темата. Проблема е следният. Всички, които работят с документи, снимки и т.н. временно ги оставят на десктопа, за по лесно и бързо намиране и работа със тях. После забравят, че те се намират в С:/ директория и при проблем с ПС-то може да ги загубят завинаги. А документите, които бяха там са ми толкова необходими :(. И сега въпрос: Има ли начин всичко което се се намира на Десктопа да е на друга директория.При проблем, да не изчезват завинаги. Чух, че има начин да се направи така, че Уина да е на С:/, а десктопа на Д:/ или нещо такова.Ако някой знае нещо, да сподели! Мисля, че е доста интересно и всяка жена ще се възползва от това (моята със сигурност) ). Поздрави!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Октомври 20, 2010 Report Share Публикувано Октомври 20, 2010 Здравей,дойде ми идея и я пробвах на виртуалната машина и се получи.Значи доколкото те разбрах искаш да преместиш папка десктоп от С на D.Пробвай с CUT и после Paste на дял D.На виртиуалната стана пробвай не пречи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 20, 2010 Report Share Публикувано Октомври 20, 2010 Стартирай Regedit и разклони дървовидната структура по следния път: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders. Вдясно трябва да видиш доста стойности. Кликни два пъти върху стойност Desktop. В долния ред трябва да пише "%USERPROFILE%\Desktop" (без кавичките), така че ти просто го изтрий си напиши новия път (например D:\desktop) и потвърди с OK. Накрая е нужно или да излезеш от акаунта си и да влезеш отново (log off) или директно да рестартираш компютъра.Имай предвид, че това няма да прехвърли вече съществуващите на работния плот файлове в новата папка, те ще са все още в старата. Това ще трябва да си го направиш ръчно. За целта отвори Windows Explorer и в адресната му лента постави точно %USERPROFILE%\Desktop и натисни Enter. Това ще те закара директно в папката, за да можеш да си копираш/преместиш файловете. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Васил Публикувано Октомври 21, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 21, 2010 Благодаря, Ви много! Ще пробвам днес и ще пиша. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Васил Публикувано Октомври 21, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 21, 2010 Здравей, Night_Raven ! Пробвах, стана,супер е. Радвам се,все едно, че съм открил топлата вода Благодаря!!! Закриваме темата, нали? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 21, 2010 Report Share Публикувано Октомври 21, 2010 Закриваме темата, нали?Не. Защо да я закриваме? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Васил Публикувано Октомври 21, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 21, 2010 Опс....Нямах това предвит.Мислех, че когато се намери решението на проблема, се спира с коментарите и се казва "закривам темата" Мога да кажа, че много ми помогна.Благодаря още веднъж! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост