ulio Публикувано Октомври 19, 2010 Report Share Публикувано Октомври 19, 2010 Иамм рутер Netgear RP614v4, и когато взимам интернет от него - имам връзка. Ако искам да премахна рутера, и вкарам интернет кабела директно към настолния компютър - няма интернет. И в двата случая съм настроил за автоматично въвеждане на IP i DNS. Приятели ме посъветваха, че проблема е свързан с някакъв MAC адрес, и че проблема се решава като се обадя на интернет доставчика. Та реших да попитам преди това за мнение, а после да се обаждам на доставчика. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Октомври 19, 2010 Report Share Публикувано Октомври 19, 2010 MAC адресът е уникален адрес за абсолютно всяко устройство.Когато поставиш кабела от рутера в LAN картата на компютъра ти директно, а доставчикът е ограничил по MAC адрес връзката, то респективно няма да имаш интернет, освен ако не кажеш на доставчика да го промени на този на LAN картата ти.Това ограничение по МАC е идиотично и не знам как съвремен доставчик може да го прилага.Лично аз не знам защо искаш да премахнеш рутера, но твоя воля.Moжеш да промениш MAC временно софтуерно, ако искаш, но като цяло си усложняваш живота, ако не ти се занимава или не разбираш много от компютри.Линк Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dudev851 Публикувано Октомври 19, 2010 Report Share Публикувано Октомври 19, 2010 Точно така, трябва да се обадиш на доставчика.Само той знае какви ги е забъркал Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ulio Публикувано Октомври 19, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 19, 2010 Мерси за бързата намеса - и аз така си помислих, че "грешката не е в моя телевизор". Иначе, рутера засега не ми прави проблеми, просто го бях дал назаем на един приятел и като се прибрах - изненада, нямам интернет, та се разкарвах обратно да си го взема Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Октомври 20, 2010 Report Share Публикувано Октомври 20, 2010 А преди рутера има ли друга джаджа или направо лан кабела влиза в него? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GhOs7 Публикувано Октомври 20, 2010 Report Share Публикувано Октомври 20, 2010 При мен е обратното. Имам нет с кабел а без него не. Моляви помогнете Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 22, 2010 Report Share Публикувано Октомври 22, 2010 При мен е обратното. Имам нет с кабел а без него не. Моляви помогнетеБез конкретна информация едва ли ще получиш конкретна помощ. Кажи поне по какъв начин получаваш свързаност и какъв модел е рутера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GhOs7 Публикувано Октомври 23, 2010 Report Share Публикувано Октомври 23, 2010 Рутера е Netgear WGR614 v7В какъв смисал как получавам свързаност. С безжична връзка. Направих тема но никой не отговаря затова реших тук също да го напиша. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост