Jump to content

имам интернет с рутер, а без него - нямам

Препоръчан пост

Иамм рутер Netgear RP614v4, и когато взимам интернет от него - имам връзка. Ако искам да премахна рутера, и вкарам интернет кабела директно към настолния компютър - няма интернет. И в двата случая съм настроил за автоматично въвеждане на IP i DNS. Приятели ме посъветваха, че проблема е свързан с някакъв MAC адрес, и че проблема се решава като се обадя на интернет доставчика. Та реших да попитам преди това за мнение, а после да се обаждам на доставчика.
Сподели другаде

MAC адресът е уникален адрес за абсолютно всяко устройство.

Когато поставиш кабела от рутера в LAN картата на компютъра ти директно, а доставчикът е ограничил по MAC адрес връзката, то респективно няма да имаш интернет, освен ако не кажеш на доставчика да го промени на този на LAN картата ти.

Това ограничение по МАC е идиотично и не знам как съвремен доставчик може да го прилага.

Лично аз не знам защо искаш да премахнеш рутера, но твоя воля.

Moжеш да промениш MAC временно софтуерно, ако искаш, но като цяло си усложняваш живота, ако не ти се занимава или не разбираш много от компютри.

Линк

Сподели другаде

Мерси за бързата намеса - и аз така си помислих, че "грешката не е в моя телевизор". Иначе, рутера засега не ми прави проблеми, просто го бях дал назаем на един приятел и като се прибрах - изненада, нямам интернет, та се разкарвах обратно да си го взема :)
Сподели другаде

При мен е обратното. Имам нет с кабел а без него не. Моляви помогнете

Без конкретна информация едва ли ще получиш конкретна помощ. Кажи поне по какъв начин получаваш свързаност и какъв модел е рутера.

Сподели другаде

Рутера е Netgear WGR614 v7

В какъв смисал как получавам свързаност. С безжична връзка. Направих тема но никой не отговаря затова реших тук също да го напиша.

Сподели другаде