Jump to content

PhysX на nvidia карти чрез CPU или GPU

Препоръчан пост

Забелязах днеска, че в последните ми драйвери на nvidia има опцията да си избираш кой от двата чипа да ти поема PhysX изчисленията. Някой тествал ли е игри с такива карти като си е избрал CPU. Интересува ме ако имате личен опит. В нета не можах да намеря нещо особено за това опцията е нова и май не са и обърнали много внимание.
Сподели другаде

Ами, ето какво пише в конторлния панел на nVIDIA: http://store.picbg.net/thumb/2D/73/aa5465e24afb2d73.png

Да знам. И аз го прочетох това, както всеки със същите драйвери. Въпросът ми беше дали някой е сменял настройките и е тествал каква е разликата. Все пак мерси за шота. Знам че е препоръчително всичко да е на Auto-контрол. Имам проблеми с някой игри и понякога нещата се променят, ако изключа PhisX за това ме интересуваше как е в CPU мод. А и лично не мисля че описанията на функцийте в драйверите са точни или ти обясняват за какво точно са. Не искам бърз отговор просто мнения ако някой се занимава да го пробва :)

Сподели другаде

Аз го пробвах веднъж в Metro 2033 - поставих централния процесор да изчислява PhysX за кратък период. Не забелязах някаква разлика и върнах на Auto select.
Сподели другаде