Jump to content

Какво да правя с заразени файлове,който са поставени под карантина !

Препоръчан пост

• Отговори 36
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Очаквам в близкото бъдеще въпросният Twister AntiVirus да засече например ntoskrnl.exe като заплаха и tnn да го елиминира.

Не се и съмнявам...

Като цяло с драгият tnn...да не се занимава човек...

Нека си говори там, но лошото е, че може и някой друг да се подведе...

Сподели другаде

ThreatExpert

Файлът НЕ Е заплаха.

Нямам спомен нещо в сайтове от Taiwan напоследък да ми е било интересно. Този файл пък изобщо го няма/липсва/ на другия ми компютър - той също е с Win XP SP3. Точно това проверих и затова ръчно го изтрих - още нищо не се е случило. Файлът може и да е заплаха - нужно ли е да се впечатлявам!? По-лесно е той да липсва и Twister да мълчи. И през ум не ми минава сега да сменям един от любимите си антивируси. Пак ми е интересен.

Сподели другаде

Нямам спомен нещо в сайтове от Taiwan напоследък да ми е било интересно. Този файл пък изобщо го няма/липсва/ на другия ми компютър - той също е с Win XP SP3. Точно това проверих и затова ръчно го изтрих - още нищо не се е случило. Файлът може и да е заплаха - нужно ли е да се впечатлявам!? По-лесно е той да липсва и Twister да мълчи. И през ум не ми минава сега да сменям един от любимите си антивируси. Пак ми е интересен.

А нали до сега мрънкаше как другите програми имали много FP и за това си спрял да ги ползваш?

Както и да е, спирам да се занимавам с взезнайкото в сферата на компютърният софтуер и хардуер...

Поредният неизживял се квартален хакер...

Сподели другаде

А нали до сега мрънкаше как другите програми имали много FP и за това си спрял да ги ползваш?

Както и да е, спирам да се занимавам с взезнайкото в сферата на компютърният софтуер и хардуер...

Поредният неизживял се квартален хакер...

Детска преценка. Азиатецът ми е интересен, защото лови неща, които доста американски и европейски програми още пропускат. Това също е нормално.

Сподели другаде

Детска преценка. Азиатецът ми е интересен, защото лови неща, които доста американски и европейски програми още пропускат. Това също е нормално.

Тролска работа. Нищо чудно, че са ви БАН-нали от всички форуми наред.

Евала на модераторите за търпението.

Лично аз нямаше да бъда толкова търпелив.

П.П Ако вашата антивирусна програма ви посочи hal.dll, ntdetect.com, ntldr и explorer.exe като вируси, сигурно ще тръгнете да триете подред, при условие че за всички други програми те са чисти?

Като цяло с последните си мнения не показахте нито една страна от умен, знаещ и разсъждаващ потребител.

"Ама не ме интересува какво е, нали го изтрих"

Човек с високо самомение, неотговарящо на знанията му.

Сподели другаде

jjjjjk,изтрил съм го този файл след проверка, че може и без него...А някои младежи-модератори единствено от БГ форума на Калдата се пробват да ми налагат ограничения - защо не ги попиташ тях до коя крива круша са стигнали в идеите си? Защото те не знаят и не могат да се отърват от постоянното ми присъствие. Иначе заради криворазбран спам и офтопик са решили нещо си - на мен пак ми е безразлично дали са сгрешили. Все съм си и там.Не ме вълнува преценката им. Поздрави
Сподели другаде

Какво си проверявал не знам, но SoundMan.exe е 100% редовен файл и е част от драйвера на Realtek. Вярно е, че не е критично важен за Windows, но ако тръгнем да трием първосигнално всеки безвреден файл, който някоя параноична програма помисли за заплаха, докъде ще я докараме?
Сподели другаде

Съгласен съм. Мога бързо да го възстановя файлчето при необходимост. Никого не желая да дразня, а често се получава обратното. Заради увереността в някои мнения, може-би. Мога и "самоуверено да сгреша" - обаче откога това е недостатък? Плюс е - за всеки самооценил грешката си човек. Програмите на Emsisoft и Twister може често да са ми интересни заради някои свои качества, но аз все съм си фен единствено на програмите на Symantec.И на безантивирусни IDS + HIPS други вариантности. Поздрави
Сподели другаде

• 3 weeks later...

...........Идеята на карантината е да се поставят там всички открити заплахи, ако случайно не са наистина такива и после да бъдат възстановени обратно.....

Отново сканирах компютъра си за вируси.Антивирусната откри един,който го изтрих.Но в карантината остана файл,с който не зная как да постъпя ? След като съм изтрил вируса-премахната ли е заплахата и мога да върна файла обратно в системата/ Restore/ ,да изтрия файла или да си го оставя под карантина ? Благодаря предварително за помоща !

http://www.picvalley.net/u/2256/170920945718794925231288425562YJ26BmP6h5g480gwgZtg.JPG

Сподели другаде

Преди да възстановиш файла е нужно да си сигурен, че е безвреден. Сканирай го повторно с антивирусната или го качи на VirusTotal.com и виж други антивирусни какво ще открият. Ако не е важен файл и не си убеден, че е безвреден, можеш да оставиш файла под карантина.
Сподели другаде

Преди да възстановиш файла е нужно да си сигурен, че е безвреден. Сканирай го повторно с антивирусната или го качи на VirusTotal.com и виж други антивирусни какво ще открият. Ако не е важен файл и не си убеден, че е безвреден, можеш да оставиш файла под карантина.

Е, в това е проблемът,че не зная как да сканирам само него,или как се качва в VirusTotal.com,или пък колко е важен?:blush:Тук съм доста неуверен и затова търся по-конкретна помощ!?

Благодаря !

Сподели другаде

Е, в това е проблемът,че не зная как да сканирам само него,или как се качва в VirusTotal.com,или пък колко е важен?:blush:Тук съм доста неуверен и затова търся по-конкретна помощ!?

Благодаря !

Изтегляш ISO-то операционна система Ubuntu 10.04/10.10 или Dеbian 5. Печеш диск и зареждаш компа от него в режим Live. Знаеш директорията за което я достъпваш, а от там я пращаш на VirusTotal през браузъра. Цялата работа ще отнеме 10 мин и изисква наличен интернет.

успех

Сподели другаде

Изтегляш ISO-то операционна система Ubuntu 10.04/10.10 или Dеbian 5. Печеш диск и зареждаш компа от него в режим Live. Знаеш директорията за което я достъпваш, а от там я пращаш на VirusTotal през браузъра. Цялата работа ще отнеме 10 мин и изисква наличен интернет.

успех

По-добре Fedora или PCLinuxOS. По-леко и бързо ще заредят от LiveCD-то. ;)

Aвторе, можеш да възстановиш файла в някоя друга, избрана от теб папка и от там да го пратиш за анализ във VirusTotal.

Можеш да ползваш и опцията, вградена в Nod32, но е бавничка...

http://kb.eset.com/library/ESET/ess_restore1a_s.jpg

Submit for Analysis

Сподели другаде

успех

Файла се намира в системната папка на Windows ,чрез Live CD -то нямаш достъп до нея,така че тоя номер не минава в случая!

Сподели другаде