Jump to content

Какво да правя с заразени файлове,който са поставени под карантина !

Препоръчан пост

Надявам се на вашата помощ,за да реша следния въпрос.Антивирусната ми програма е МОД-32.Тъй като съм доста неопитен,при преглед на настройките на програмата се натъкнах на файлове поставени под карантина/поне така мисля аз/,които не зная дали да ги изтрия/опасенията ми са да не"прецакам"нещо в системата/И ако трябва да ги изтрия от къде и как се изтриват ?За да се орентирате по-лесно ще прикача и снимки,тъй като не съм сигурен дали обяснявам точно проблема.Предварително благодаря за помоща!

http://www.picvalley.net/u/2065/14439205575935007331286880094ox8pfbC7p4T8dIuwYCh5.JPG

http://www.picvalley.net/u/2611/132446225711503481512868801393TKWWJR5kqhpEhY7221L.JPG

Сподели другаде

• Отговори 36
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Тези файлове могат да бъдат изтрити, защото те сега така или иначе са изолирани от системата и не влизат в работа (под карантина са). Понеже не ползвам NOD 32, ще предположа, че се изтриват един по един с десен бутон на мишката върху всеки от тях и избор "Изтриване" от отворилото се падащо меню (ако има такова). Щом няма други опции за изтриване...
Сподели другаде

Няма да има проблем,но все пак недей да търках файлове от карантината,който се намират папката на Window (гаворя от опит).

Това са снимки от Smart security,но принципа е същия.

post-14664-071394100 1286894800_thumb.jpg

post-14664-033068200 1286894810_thumb.jpg

Сподели другаде

Никой не ти е казвал да ги триеш. Само един потребител те посъветва да не ги триеш. Реално няма особено значение. Идеята на карантината е да се поставят там всички открити заплахи, ако случайно не са наистина такива и после да бъдат възстановени обратно. Това е повече от полза ако програмата засече някой важен файл като опасен. Това обаче се случва рядко. Ако искаш изтрий съдържанието на карантината, ако искаш го остави. Така или иначе всички заплахи в карантината са отделени от системата и не могат да й навредят.
Сподели другаде

Ха..,така сега!? :crosseyes1: Едни казват-трии, друг не трии???

Щом си неуверен - не се занимавай с тях! Нищо не пречи те да си стоят в карантина неограничено дълго време.

Сподели другаде

Днес и аз се чудя за нещо подобно.SOUNDMAN.EXE е системен файл - днес при мен там Twister Anti-TrojanVirus също намeри Worm/Win32.Warezov.gen Нищо друго не откри при пълен скан. Засега малко файлчето го попреименувах леко и го оставих.Мненията са противоречиви из сайтовете http://www.google.bg/#hl=bg&source=hp&biw=816&bih=454&q=SOUNDMAN.EXE+&btnG=Google+%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=dad7a0b56320fee Ето файла и резултатите hxxp://www.skatafka.com/download.php?file=77abdf73d9d90144a4e1f3a030ea042f http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=cbdc5ae80359c6842cb26824715d50989b351845130508a5b52902b30c0bfd17-1286980919 Дали греши правителственият китаец? Как мислите? P.S. Между другото - с DW 2.56 много си допаднаха-стана една китайско-руска комбинация.Харесва ми.
Сподели другаде

Днес и аз се чудя за нещо подобно.SOUNDMAN.EXE е системен файл - днес при мен там Twister Anti-TrojanVirus също намeри Worm/Win32.Warezov.gen Нищо друго не откри при пълен скан. Засега малко файлчето го попреименувах леко и го оставих.Мненията са противоречиви из сайтовете http://www.google.bg/#hl=bg&source=hp&biw=816&bih=454&q=SOUNDMAN.EXE+&btnG=Google+%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=dad7a0b56320fee Ето файла и резултатите hxxp://www.skatafka.com/download.php?file=77abdf73d9d90144a4e1f3a030ea042f http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=cbdc5ae80359c6842cb26824715d50989b351845130508a5b52902b30c0bfd17-1286980919 Дали греши правителственият китаец? Как мислите? P.S. Между другото - с DW 2.56 много си допаднаха-стана една китайско-руска комбинация.Харесва ми.

Принципно това би трябвало да е част от драйверите на Realtek....

Антивируса ти не струва...

Сподели другаде

Принципно това би трябвало да е част от драйверите на Realtek....

Антивируса ти не струва...

Според мен всичките антивируси не струват - защото пропускат. Изтрих го ръчно този файл и засега няма проблеми. При нужда ще го преинсталирам. Според мен азиатците не грешат, но не ми се занимава това да го проверявам. Можете да изпратите файлчето до всички лаборатории.

Сподели другаде

Според мен антивирусната ти спада към т. нар. bullshit. :giggle:

Нека драгият tnn намери информация за това, какво е Компютърният червей и какво прави той.

След това да се запита прави ли файлът същото, каквото програмата казва, че е.

Лично аз не се сещам от кога драйверите на Realtek включват в себе си и вируси, освен ако драгият tnn не е теглил нещо от някое съмнително място и не е пипнал нещо?

Може би защото освен лагавият и бавен сайт и кофти начина за теглене на драйвери, всичко друго на Realtek е редовно?

Сподели другаде

Някои хора си намират уязвимости в какви ли не уж авторитетни файлове и приложения. Отстраних файла и не ми се занимава - но съм Ви го предоставил да правите каквото решите. На този компютър няма ред или хигиена - от много места може да е придобито. Ако няма вредоносен код, ще е FP - но не ми е интересно кое от двете е истина. Безразлично ми е.
Сподели другаде

Някои хора си намират уязвимости в какви ли не уж авторитетни файлове и приложения. Отстраних файла и не ми се занимава - но съм Ви го предоставил да правите каквото решите. На този компютър няма ред или хигиена - от много места може да е придобито. Ако няма вредоносен код, ще е FP - но не ми е интересно кое от двете е истина. Безразлично ми е.

ThreatExpert

Файлът НЕ Е заплаха.

Сподели другаде