RaVeAl666 Публикувано Октомври 6, 2010 Report Share Публикувано Октомври 6, 2010 Здравейте, моля за помощ, защото скоро ще имам финансова възможност да си подобря малко конфигурацията на настолния комп. В момента съм с:Дъно Asrock K10N78FullHD-hSLI R3.0;Прцесор AMD Athlon 64 X2 6000+;РАМ кит 2х1gb PATRIOT pdc22g6400llk 800mhz;Видео вградено NVidia8200;Захранване X-Power ATX-600TD;Хард Hitachi HDP725025GLA380 ATA 250gb. ОС Win7 Ultimate X64-bit. Подобренията които мисля да правя са в областта на видеото и РАМ-а. Честно казано не ми се дават повече от 400 лева за които обаче.... За видеото (много съм "бос" на тема хардуер) си мисля, че сравнително нова, като производство видеокарта от среден клас ще ми е достатъчна, засега съм си харесал HD5770 1G G5 HDMI/DP но имам възможност за избор м/у 3 производителя Asus, Palit и Saphire(м/у 210 и 270 лв. или някъде там). Компа го ползвам главно за филми, брауз и някакви игрички, като за игрите ползвам средните настройки и не играя такива с много високи изисквания. Като цяло заради игри обаче си сменям видеото. Иска ми се да ми върви гладко наскоро излязлата Darksiders, да нямам проблеми като дойде Diablo3 и в близките 2,3 години да ми върши работа това видео, та дори и да трябва след година, 2 примерно да играя всичко излязло на LOW. Относно видеото въпросите ми са: 1. Заслужава ли си HD5770?; 2. Кой от производителите да избера? (Най-вероятно ще я взема от МОСТ-а).Така, ако не съм ви уморил вече от скука, (за което искрено се извинявам) да преминем към РАМ-а, Знам, че този кит, който имам е доста добър и доколкото разбрах, много трудно се намира в България. искам да си взема кит 2х2gb DDR2 до около 120-130лв. Като искам да продам моята, но незная каква цена да и искам. Така че и за РАМ-а имам 2 въпроса: 1. Какъв кит ще ми препоръчате? 2.За колко мога да продам моята РАМ?Благодаря ви предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 6, 2010 Report Share Публикувано Октомври 6, 2010 Може да оставиш Radeon HD 5770 и да се насочиш към фабрично овърклокнатата Palit GeForce GTS 450 Sonic 1024MB GDDR5, която е по-евтина в сравнение HD 5770 1 GB и малко по-мощна. Притежава допълнителни екстри като поддръжка на PhysX, CUDA. PhysX е по-добре да го има наличен за по-висок реализъм в игрите. За RAM-паметта е добре да добавиш още 2х1 GB "кит" или поне 1 GB със същите параметри като сегашната ти. Захранването не се разбира точно какво ти е, трябва да е не по-малко от 400-450 W "нементе" (сега виждам, че е някакво X-Power ATX-600TD - дано да го бива). Процесорът също не е от най-добрите за игри, но ще караш с него изглежда. Иначе като доста по-добър вариант е този AMD Athlon II X3 440 3.00 GHz BOX, с който е препоръчително да смениш твоя при възможност. Дъното ти го поддържа с ъпдейт на биоса евентуално преди това (версия P2.00). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RaVeAl666 Публикувано Октомври 7, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 7, 2010 Така, първо за захранването 600W е мисля, че ще стигне и не е менте, компа е сглабян в англия преди 1,2 години. От там ми идва проблема с РАМ-а, тук много трудно ще си намеря такава или ще ми излезе доста солено, а моята има на кого да я продам, просто ми трябва цена за България. За видеото, принципно съм фен на RADEON и затова се спрях на това видео, иначе другия вариянт беше NVidia GTX465 или нещо от тази серия, което обаче излиза доста по-скъпичко(почти двойно) а иначе като резултатност не е толкова по-добре, поне от информацията която получих. А за процесора, мисля, че този ще ме издържи още годинка, 2. Игрите които играя както казах не са с толкова големи изисквания. идеята ми е сега да вложа малко пари за части които ще ме искарат докато не сменя всичко вече с дъно за DDR3 най-малко... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 7, 2010 Report Share Публикувано Октомври 7, 2010 Не си мисли обаче, че дъното с DDR3 ще "хвръкне". Писах по-горе какво може да направиш за оперативната памет. Не продавай твоята DDR2, за да вземеш същата. Просто добави още 1 GB. Процесора също продай. Много му е да кара още една година, камо ли пък две. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост