hristaki99 Публикувано Октомври 5, 2010 Report Share Публикувано Октомври 5, 2010 Когато си купих компютъра и CD-то ми работеше идеално, но сега не иска да чете DVD дискове, моля ви, помогнете. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Октомври 5, 2010 Report Share Публикувано Октомври 5, 2010 Почистваш го, ако не-Ново.Лазерите за CD и DVD са различни, понеже CD и DVD се записват и четат с различни дължини на вълната.Веднъж почне ли да заминава лазера...Това е.40лв е например една CD/DVD записвачка LGНикой не поправя записвачки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TonyWolf Публикувано Октомври 5, 2010 Report Share Публикувано Октомври 5, 2010 Моето у-во също започна да прави номера със записа-не иска да записва CD,а с DVD няма проблем(все още).Преди дни ми прецака 3диска Princo,а преди съм нямал този проблем.Сменях програми като побъркан(ImgBurn,CDBurnerXP,Nero6,7&8)- няма и няма...Резетнах UDMA(помислих,че е в PIO mode)на у-вото,дейнсталирах го,Уйна пак го откри,префлашнах му фърмуеъра...абе въобще направих всичко,което знам...и пак не ще.Викам си-ще пробвам под Линукс(Slax-копирана в RAM,Ubuntu) и там се оказа,че си записва без проблем.То се е видяло,че след време трябва да купувам ново DVD,ама за сега ще ползвам това.Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 5, 2010 Report Share Публикувано Октомври 5, 2010 Моето у-во също започна да прави номера със записа-не иска да записва CD,а с DVD няма проблем(все още).Преди дни ми прецака 3диска Princo,а преди съм нямал този проблем.Сменях програми като побъркан(ImgBurn,CDBurnerXP,Nero6,7&8)- няма и няма...Резетнах UDMA(помислих,че е в PIO mode)на у-вото,дейнсталирах го,Уйна пак го откри,префлашнах му фърмуеъра...абе въобще направих всичко,което знам...и пак не ще.Викам си-ще пробвам под Линукс(Slax-копирана в RAM,Ubuntu) и там се оказа,че си записва без проблем.То се е видяло,че след време трябва да купувам ново DVD,ама за сега ще ползвам това.Поздрави!Няма логика устройството да работи нормално под Linux, а под Windows да има проблеми, освен ако под Windows няма някой драйвер или филтър, който да обърква нещата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост