Jump to content

На какъв език предпочитате да е софтуера, който ползвате

Препоръчан пост

• 4 weeks later...
Определено предпочитам да бъде на Английски, не че ако интерфейса е на руски или на български няма да се оправя, но ще загубя двойно повече време в лутане из менютата.
Сподели другаде

Хубаво е да разбираш чужди езици, като глобалния английски. И да се кефиш на операционните системи и програми, създадени на същия този език.

Повярвайте ми, не мога да разбера как така се купува официално oперационна система или програма oт частни лица, фирми, държавни учреждения на английски език БЕЗ ПЪЛНА ЛОКАЛИЗАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК? В нашата бедна държавица явно на локализациите на софтуера не се обръща никакво внимание. А трябва!

Ако вървим по този път, не след дълго ще се наложи да премахнем българския език май. Явно натам отива, след като се казва например: "Windows и програмките ми ми харесват повече на английски". Или нямало добър превод, или се бъркаш с термините на английски, които "не звучат" на български език. Това е повече от ясно!

Щото най-богатият човек в света няма проблеми с подобни желания, лесно му е с един пършив 2-3% локализиращ пакет за MS Windows и MS Office да мине номера.

А питате ли една леля, която работи в службата на DOS и то с програми като EDIT или PE2 в настоящо време? Скоро гледах преправен EDIT (за MS DOS), локализиран на български език. Oще си работят хората и ако им инсталираш MS Office, направо са загинали! Забележете как НОИ или някоя подобна жалка държавна структура още работят или на DOS, или на някоя първобитна програма!

Картинката е повече от ужасна, съжалявам за отклонението...

Сподели другаде

Разбира се на български. Щом си българин правилно е да е на български. Всичко друго е „изкривяване“ на собсвения ви мироглед. Карате на английски, защото знаете този език и така сте свикнали, но какво да правим останалите които не го знаем? Да обявим тогава за официален език в България английския :haha: .

Естествено,че на Български.

Според мен повечето отговорили,отговарят на въпроса , с кой език сте свикнали, а не кой език предпочитате.И понеже ще ме репликирате,предварително ще се опитам да Ви го докажа.

Представете си ,че ползвате компютър от доста време ,но никога не сте ползвали фотошоп например.Имате го на английски и на български.Кой от двата ще инсталирате? И тези които ще инсталират английската версия,мислят ли ,че ще усвоят програмата по-бързо и по-добре ,от тези които ще ползват българската версия?

При мен 90% от програмите са ми на български включително ХР.

Предпочитанията ми са за българска локализация.

Може да е трудно с терминологията, но все пак сме българи и трябва да има софтуер изцяло на български. Само давам за пример Линукс дистрибуциите. Те се стараят и то много с локализацията на операционната система (ползвам в мoмента Suse 10 и то почти изцяло на български) и доста от приложенията. За разлика от Майкрософт. Но си мисля, че в много кратко бъдеще ще имаме поне най-популярните операционни системи и приложения изцяло на български.

Здравейте.Определено предпочитам да ми е на български защото с английския съм много зле. А ако програмата е на български ми е по лесно да запомня кое,къде и как и много по-лесно да я разуча

Напълно подкрепям тези отговори!

ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТИ на всички хора които се занимават с превод на софтуер. :thumbsup:

Сподели другаде

• 1 month later...

Днес открих следното на една страница за изтегляне на Windows XP български интерфейсен пакет:

Windows XP български интерфейсен пакет

Кратко описание:

Езиковите интерфейсни пакети (LIP) за Windows XP Professional и Windows XP Home Edition предоставят локализиран потребителски интерфейс за новите езикови пазари и езиковите пазари, където се използва малцинствен език.

Източник: Microsoft

Aз съм отвратен от отношението на Microsoft към българския език! Какво означава "малцинствен език"? Кирилицата използват милиони, както и българския език. Да не си продават системката и продуктите без пълен превод на български език тогава. Ако е на английски език, тогава да е безплатно всичко, докато не си преведат творенията. В България ТРЯБВА да има хубав закон, който да защитава потребителя в от скъпоплатени чуждоезични операционни системи и приложения. Аман от глобалисти! Лошото е, че е горното е написано май от българи...

Снимка:

http://www.picvalley.net/u/82/81673_829.PNG

Сподели другаде