IVAN Публикувано Юни 15, 2006 Report Share Публикувано Юни 15, 2006 Аз лично предпочитам софтуера да ми не Английскисамо Alcohol 120% съм свикнал да ми е на български и ме кефи преводана другите програми някак си немога да свикна с българския превод при вас как е ? :bye1: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 15, 2006 Report Share Публикувано Юни 15, 2006 Не обичам никой софтуер да ми е на български. Просто съм свикнал твърде много с английските термини. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BO6KO Публикувано Юни 15, 2006 Report Share Публикувано Юни 15, 2006 Не знам много добре Англииски и не мога да ползвам всички функции на програмите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Юни 15, 2006 Report Share Публикувано Юни 15, 2006 Определено предпочитам английския интерфейс, защото вече 15 години работя с такъв и не мога да го заменя за българския. Даже някои термини са ми толкова объркващи, че направо съм като пиле в кълчища, когато трябва да оправям някой Windows на български. Баща ми обаче е на другия фронт и затова се старая да му намирам програмки на български. Знам, че и доста хора са като него, а и така е редно да бъде, затова като имам свободно време попревеждам някоя друга програмка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nakata Публикувано Юни 15, 2006 Report Share Публикувано Юни 15, 2006 Определено на Български понеже не знам Английски. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danina Публикувано Юни 15, 2006 Report Share Публикувано Юни 15, 2006 Ванка, много интересна тема и анкета. Поздравления!Въпроса ме накара да се замисля. За мен няма еднозначен отговор по няколко причини. Не разбирам добре английски, поради което ще ми коства доста усилия разучаването на някаква сложна програма с помощни материали на английски. В този случай би ми било по- лесно, ако програмата е на български. От друга страна, дори да намеря помощни материали на български, почти винаги се използват оригиналните английски термини и това обърква. Тоест- ако разучавам нова програма сама ще ми е по- лесно, ако е на български. Ако разучавам такава чрез помощни материали ще ми е по- удобно да е на английски поради гореспоменатите причини.Когато веднъж съм разучила дадена програма, за мен вече е без значение на какъв език е, защото съм запомнила термините и на двата езика.Приветствам и уважавам труда на хората, които превеждат програми на български. В много случай това ми е помагало много. В крайна сметка никога не е излишно да добавим и родния си език. Вреда няма. Може да ни бъде само от полза. Особено когато разучаваме сами и не разбираме достатъчно английски. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Юни 16, 2006 Report Share Публикувано Юни 16, 2006 ако махнем превода на XP-то всяка програма, която има превод на БГ е инсталирана. Не че превода на ХР-то не е добър, но никой в днешно време на казва: ШЛЮЗ на GATEWAY (примерно). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
greenhorn Публикувано Юни 16, 2006 Report Share Публикувано Юни 16, 2006 И аз предпочитам да е на английски, тъй като повечето преводи на БГ са ужасни. Особено на Windows.Обаче веднъж ми се случи да инсталирам Win98 на немски, а аз бъкел не знам...повече няма да коментирам, само ще вметна че го подкарах Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimd Публикувано Юни 16, 2006 Report Share Публикувано Юни 16, 2006 Повечето програми са ми на Български език,но ХР-то,определено го предпочитам на Английски !Наскоро трябваше да "ровя" в машината на един приятел,и Българският в ХР-то,ме обърка,затрудни,и в крайна сметка,забави значително ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dark`Elf Публикувано Юни 17, 2006 Report Share Публикувано Юни 17, 2006 И аз определено съм за Английски интерфейс, макар че някои от прорамите ми са на български - като алкохол 120% и някои други. Windows го предпочитам на английски (преди време бях инсталирала и българския интерфейс и това само заради баща ми, защото той не знае английски и му е трудно така. Хубаво е да има български превод на програмите, защото такива като него биха по-лесно се оправяли на български. И затова много уважавам преводите, които правите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ivan ivanov Публикувано Юли 15, 2006 Report Share Публикувано Юли 15, 2006 Естествено,че на Български.Според мен повечето отговорили,отговарят на въпроса , с кой език сте свикнали, а не кой език предпочитате.И понеже ще ме репликирате,предварително ще се опитам да Ви го докажа.Представете си ,че ползвате компютър от доста време ,но никога не сте ползвали фотошоп например.Имате го на английски и на български.Кой от двата ще инсталирате? И тези които ще инсталират английската версия,мислят ли ,че ще усвоят програмата по-бързо и по-добре ,от тези които ще ползват българската версия?При мен 90% от програмите са ми на български включително ХР. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sir William Публикувано Юли 15, 2006 Report Share Публикувано Юли 15, 2006 Предпочитанията ми са за българска локализация. Може да е трудно с терминологията, но все пак сме българи и трябва да има софтуер изцяло на български. Само давам за пример Линукс дистрибуциите. Те се стараят и то много с локализацията на операционната система (ползвам в мoмента Suse 10 и то почти изцяло на български) и доста от приложенията. За разлика от Майкрософт. Но си мисля, че в много кратко бъдеще ще имаме поне най-популярните операционни системи и приложения изцяло на български. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kasis Публикувано Юли 15, 2006 Report Share Публикувано Юли 15, 2006 Определено на Български,,,по лесно е за разбиране,,стига,обаче превода да е добър Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Shak Публикувано Юли 15, 2006 Report Share Публикувано Юли 15, 2006 Определено на Български,,,по лесно е за разбиране,,стига,обаче превода да е добърИ аз мисля така, но нещо напоследък имам проблем с кирилизацията на компа. От време на време ми пуска програмките с менюта на български, като йероглифи и за това карам на Английски интерфейс в 95% от програмите Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
666666 Публикувано Ноември 1, 2006 Report Share Публикувано Ноември 1, 2006 (Редактиран) Здравейте.Определено предпочитам да ми е на български защото с английския съм много зле. А ако програмата е на български ми е по лесно да запомня кое,къде и как и много по-лесно да я разуча Редактиран Ноември 1, 2006 от Сиси Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост