Jump to content

Въпрос за преоразмеряване на дяловете

Madnesst

Препоръчан пост

Здравейте, понеже не разбирам много от компютри ще ви попитам и дано успеете да ми помогнете.Може да има подобна тема , но аз не успях да намеря.

Проблемът е следния : Имам 3 диска C:20GB D:130GB E35GB в C е уиндолсът ми и почти не е останало място , а ми трябва за някой програми ,който изискват да са в ц.

Та мога ли да премахна диска Е и да прехвърла тези 35gb в ц ? Дано сте ме разбрали . Мерси предварително :thumbsup:

Сподели другаде

Точно това, което искаш, не може да стане. Т.е. не можеш обединяваш или оразмеряваш дялове, които не са един до друг. Ако искаш да разшириш дял C:, ще трябва да "откъснеш" пространство от дял D:. Разбира се после можеш да възстановиш взетото от D: пространство с пространство от дял E:. Просто не можеш да го направиш директно между C: и E:.

Програми за това има немалко. Лично аз бих ти предложил EASEUS Partition Master Home Edition. Надеждна удобна и безплатна.

Ако не можеш да се оправиш с програмата, мога да помогна, но ще ми трябва точна информация:

- дали държиш дял E: да бъде обединен с дял C: или не е задължително;

- дали имаш ценни данни на дял E:;

- колко свободно пространство има на дялове D: и E:.

Сподели другаде

Точно това, което искаш, не може да стане. Т.е. не можеш обединяваш или оразмеряваш дялове, които не са един до друг. Ако искаш да разшириш дял C:, ще трябва да "откъснеш" пространство от дял D:. Разбира се после можеш да възстановиш взетото от D: пространство с пространство от дял E:. Просто не можеш да го направиш директно между C: и E:.

Програми за това има немалко. Лично аз бих ти предложил EASEUS Partition Master Home Edition. Надеждна удобна и безплатна.

Ако не можеш да се оправиш с програмата, мога да помогна, но ще ми трябва точна информация:

- дали държиш дял E: да бъде обединен с дял C: или не е задължително;

- дали имаш ценни данни на дял E:;

- колко свободно пространство има на дялове D: и E:.

Значи програмата я имам обаче не мога да се справя нещо и ще те помоля да ми помогнеш .Така в дял Е нямам нищо, празен е и не ми трябва . Ето картинка на свободното място post-17018-089104900 1286274455_thumb.jpg

Сподели другаде

Тогава следната процедура трябва да ти свърши работа:

- десен клик върху дял E: -> Delete -> OK;

- десен клик върху дял D: -> Resize/Move;

- хващаш дясната стрелка в горното поле и я влачиш максимално надясно;

- след това пък хващаш лявата стрелка и я влачиш също надясно, като гледаш поле "Unallocated Space Before"; местиш, докато не постигнеш количеството пространство, което искаш да прехвърлиш на C:;

[Ако не схващаш за кои стрелки говоря, ето картинка, оградени съответно с червено и синьо.]

- кликаш OK, след като си готов с местенето на стрелките;

- десен клик върху C: -> Resize/Move;

- хващаш дясната стрелка в горното поле и я влачиш максимално надясно (вече трябва да се досещаш и сам);

- кликаш бутон Apply в долната дясна част и потвърждаваш с Yes.

Възможно е програмата да поиска рестарт на системата, което ще означава още един бутон Yes в края, след което ще последва рестарт, ще бъдат извършени съответните операции и системата ще зареди отново.

Сподели другаде