provaid82 Публикувано Октомври 3, 2010 Report Share Публикувано Октомври 3, 2010 Здравейте всички аз съм нов в този форум и имам въпросПроблемът е:Имам следващата конфигурация1.PC с операционна система Windows 72.Laptop с XP OS3.switch repotec http://www.repotec.com/products/Unma..._1716DR2_1.asp4.A router http://www.tenda.cn/product/show.php?productid-353.html5.И също така 2 различни IP от моят ISP .Приложете снимкаКак да си направим мрежа или как PC-то да вижда лаптопа и обратното между компютър и лаптопМоже ли някой да ми обясни стъпка по стъпка или да ми помогне да ми домашна група Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Октомври 4, 2010 Report Share Публикувано Октомври 4, 2010 Задължително ли е използването на суйч ?Ако не - ще се опитам да помогна. Оправи си линка към суйча. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
provaid82 Публикувано Октомври 4, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 4, 2010 Ами да защото така си ползвам и двете IP-та Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 5, 2010 Report Share Публикувано Октомври 5, 2010 Доколкото разбирам, искаш двата компютъра да ползват двата различни IP адреса, които са ти дадени от доставчика; така ли е?Освен, ако адресите (поне единия) не са публични, не виждам смисъл от това упражнение.Можеш да направиш следното:Кабела от доставчика се свързва с WAN port-а на рутера. Настройваш рутера с единия IP адрес от доставчика и правиш "вътрешна" мрежа с твои адреси, без да активираш DHCP. Единия компютър го свързваш към рутера и му въвеждаш ръчно адрес от мрежата, която си направил в настройките на рутера.Вторият компютър го свърваш към рутера, но му задаваш втория IP адрес от доставчика. Ако се окаже, че на този компютър нямаш достъп до интернет, ще се наложи да включиш втори кабел от доставчика към LAN port на рутера.На двата компютъра правиш допълнителна вътрешна мрежа с твои IP адреси, за да имаш "локална" връзка между тях. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
provaid82 Публикувано Октомври 5, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 5, 2010 Значе нямама как да стане по тази схема А пък и така ми прпоръчаха тези от ISP-то като им казах че имам суич,казаха че така щели да бъдат отделни(самостоятелни)По горе описания начин нямали да се засече мак адреса на рутера и тогава ще имам две различни IP но с един мак адрес няма ли да има някакав конфликт (неразбирам затова питам)Няма как да ми пуснат втори кабел било сложно Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 6, 2010 Report Share Публикувано Октомври 6, 2010 Значе нямама как да стане по тази схемаЗащо? А пък и така ми прпоръчаха тези от ISP-то като им казах че имам суич,казаха че така щели да бъдат отделни(самостоятелни)Какво по-точно ти казаха? По горе описания начин нямали да се засече мак адреса на рутера и тогава ще имам две различни IP но с един мак адрес няма ли да има някакав конфликт (неразбирам затова питам)Не се тревожи за това. Няма как да ми пуснат втори кабел било сложноНа приложената рисунка се виждат два кабела от доставчика. Опиши по-подробно ситуацията; по-горе зададох въпрос, на който не отговори.Този switch на доставчика ли е или е твой? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
provaid82 Публикувано Октомври 6, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 6, 2010 Какво по-точно ти казаха?Че така щеле да бъдат независими един от друг (незнам какво са имали в предвид)На приложената рисунка се виждат два кабела от доставчика.На рисунката съм написал само на един кабел интернет другите са връзки,но по кабела на кито пише интерне са ми пуснали две IP-таТози switch на доставчика ли е или е твой?А ето линк че горния в първия пост е нещо сгрешен:SwitchSwitch-а си е лично мой а рутера е още на изплащане към офертата на ISP-то ми Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 6, 2010 Report Share Публикувано Октомври 6, 2010 Правиш свързването, както съм описал в първото си мнение в темата. Така рутера ползва единия IP адрес (и грубо казано - го "дава" на единия компютър), а втория компютър ползва другия IP адрес. Допълнително си имаш твоя мрежа между компютрите.Другия вариант е с два кабела от switch-а (по един за всеки компютър), но така рутера става излишен... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост