itzo1994 Публикувано Септември 30, 2010 Report Share Публикувано Септември 30, 2010 Първо, здравейте на всички! Надявам се не създавам излишна тема, защото не намерих друга тема с въпроси за нови конфигурации. Старият ми лаптоп си е слабичък и реших да си закупя нов компютър. Ще помоля някой да ми помогне, защото не разбирам от всички компоненти. Ще поръчам системата от Jar Computers. Бюджета е 1500-1700лв., като компютъра ще е главно за игри и ровене в интернет. Засега съм си намислил това: DVD: LG GH22NS50 SATA, черна, +подарък 5бр. Mr. Data DVD+R Dual-Layer 8.5GB, Ram 12x, +R 22x, -R 22x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x32x48xВидеокарта: GF GTS 250, 1GB Asus ENGTS250 DK/DI/1GD3/WW, PCI-E, DDR3, 256bit, HDMI & DVIДъно: Gigabyte P41T-D3, G41, S775, DDR3, PCI-E, SB7.1, Lan1000, SATA, ATXЗвукова карта: PCI, SB 5+1ChanelКлавиатура: JAR Computers DLK-5002U, мултимедийна, USBKолонки: 2 JAR Computers, сребристо-черниЗахранване: 400W Fortron 400-60APN, Active PFC, Silent, 120mm вентилаторМишка: Genius Ergo 300, сребриста, оптична (1200dpi), PS/2&USBМонитор: 22" (55.88 cm) Philips 220SW9FB 5ms 10000:1 300cd/m2 DVI TCO03 черен, 3г.Лан карта: Realtek 10/100/1000 Mbps, PCIRAM: 2x2GB DDR3 2000MHz Corsair CMX4GX3M2A2000C9, доживотна гаранцияПроцесор: Core i5 650 Dual Core (3.2GHz (Turbo Boost), 4MB L3, 733MHz GPU, LGA1156) BOXHDD: 1000GB Seagate, SATA2, 7200rpm, 32MBОбщо: 1576.51 Дано не съм пропуснал нещо важно. Моля да ми напишете всички компоненти, които трябват, за да поръчам веднага компютъра.Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Септември 30, 2010 Report Share Публикувано Септември 30, 2010 Имам много забележки по посочената от теб система. Дори имаш несъвместими компоненти като дъното и процесора. Ако се интересуваш ще ти напиша подробно всички забележки. Иначе за около 1600лв бих ти предложил: Процесор: AMD Phenom II X4 945Дъно: ASUS M4A87TD EVO Оперативна памет: 2x2GB Kingston HyperX 1600 MHzВидеокарта: Sapphire Radeon HD5750 1GB DDR5Оптично у-во: LG GH22NS40 DVD-RW SATAТвърд диск: Western Digital 640GB Black EditionКутия: Cooler Master Elite 33x или Xigmatek AsgardЗахранване: 550W Cooler Master GX-550WМонитор: Acer P225HLQbd LED (21.5" LED Full HD) За клавиатура, мишка и колонки според твоите предпочитания. Имай предвид, че ако искаш наистина добри колонки ще трябва да отделиш малко повечко пари и е възможно да не се вместиш в бюджета. Между другото: най-добре е човек (приятел/познат), който разбира да ти асемблира и оптимизира (оувърклок) системата или в краен случай (ако нямаш достатъчно разбиращ човек) то се насочи към HardwareBG/IskamPC. JAR са много далеч от истината като познания на сервизните им техници и съответно качеството на изпълнение/асемблиране на конфигурациите е много ниско. Отделно има липса на определени добри продукти в ценовата им листа за сметка на голямо наличие китайски боклуци като кутиите на JNC и още по-страшно захранванията им. Имат и някаква странна за мен идея да премаркират определени продукти като "Jar Computers", а производителят е съвсем друг (най-често Delux). Кого лъжат не знам. С две думи: не бих ти препоръчал JAR, особено ако си от София при наличието на HardwareBG/IskamPC, където нивото е несравнимо по-високо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 30, 2010 Report Share Публикувано Септември 30, 2010 Това е по-добрата конфигурация за игри. Монитора като се добави стават 1 700 лв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
itzo1994 Публикувано Септември 30, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 30, 2010 Благодаря ви и на двамата! Ще послушам съвета за Jar, не знаех,че са на такова положение. Ще поразпитам някои познати занимаващи се с хардуер все пак за клок-а и други подробности. l.kanelov, ако имаш време, няма да откажа да ми посочиш грешките. Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост ROKO__ Публикувано Октомври 2, 2010 Report Share Публикувано Октомври 2, 2010 Благодаря ви и на двамата! Ще послушам съвета за Jar, не знаех,че са на такова положение. Ще поразпитам някои познати занимаващи се с хардуер все пак за клок-а и други подробности. l.kanelov, ако имаш време, няма да откажа да ми посочиш грешките. Поздрави! Или още по евтино решение със първия пример на колегата, само че процесора да е Phenom II 560 Dual Core, ако дъното поддържа Core Unlock може от двуядрен да стане 4 ядрен процесор с възможностите на въпросния Phenom който ти е дал, само че двойно по евтино Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
itzo1994 Публикувано Октомври 3, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 3, 2010 Имам въпрос - като поръчам конфигурацията от hardwareBG, какви ще бъдат звуковата и мрежовата карта? Видях, че в конфигуратора липсват менюта за тези части, а отделно се продават. Т.е. те ли ги избират, или компютъра ще дойде без тях? Второто ми се струва фантастичен вариант, но искам да съм сигурен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 3, 2010 Report Share Публикувано Октомври 3, 2010 Повечето, да не кажа всички съвременни дъна, си имат вградени звукова кара и LAN-карта. Винаги можеш да си купиш допълнително и по-добри, разбира се. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 3, 2010 Report Share Публикувано Октомври 3, 2010 Особено добре е да се постави външна мрежова карта за 10-15 лв. линк (100 Mbps или 1000 Mbps, но може да е по-скъпа), въпреки че има вградена в дъното, която външна карта да служи като "бушон" при евентуален удар от мълния наблизо. Най-често изгаря само евтината външна мрежова карта, спасявайки дъното. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост