Jump to content

Съвет за конфигурация

Препоръчан пост

Първо, здравейте на всички! Надявам се не създавам излишна тема, защото не намерих друга тема с въпроси за нови конфигурации.

Старият ми лаптоп си е слабичък и реших да си закупя нов компютър. Ще помоля някой да ми помогне, защото не разбирам от всички компоненти. Ще поръчам системата от Jar Computers. Бюджета е 1500-1700лв., като компютъра ще е главно за игри и ровене в интернет.

Засега съм си намислил това:

DVD: LG GH22NS50 SATA, черна, +подарък 5бр. Mr. Data DVD+R Dual-Layer 8.5GB, Ram 12x, +R 22x, -R 22x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x32x48x

Видеокарта: GF GTS 250, 1GB Asus ENGTS250 DK/DI/1GD3/WW, PCI-E, DDR3, 256bit, HDMI & DVI

Дъно: Gigabyte P41T-D3, G41, S775, DDR3, PCI-E, SB7.1, Lan1000, SATA, ATX

Звукова карта: PCI, SB 5+1Chanel

Клавиатура: JAR Computers DLK-5002U, мултимедийна, USB

Kолонки: 2 JAR Computers, сребристо-черни

Захранване: 400W Fortron 400-60APN, Active PFC, Silent, 120mm вентилатор

Мишка: Genius Ergo 300, сребриста, оптична (1200dpi), PS/2&USB

Монитор: 22" (55.88 cm) Philips 220SW9FB 5ms 10000:1 300cd/m2 DVI TCO03 черен, 3г.

Лан карта: Realtek 10/100/1000 Mbps, PCI

RAM: 2x2GB DDR3 2000MHz Corsair CMX4GX3M2A2000C9, доживотна гаранция

Процесор: Core i5 650 Dual Core (3.2GHz (Turbo Boost), 4MB L3, 733MHz GPU, LGA1156) BOX

HDD: 1000GB Seagate, SATA2, 7200rpm, 32MB

Общо: 1576.51

Дано не съм пропуснал нещо важно. Моля да ми напишете всички компоненти, които трябват, за да поръчам веднага компютъра.

Благодаря предварително! :svlove:

Сподели другаде

Имам много забележки по посочената от теб система. Дори имаш несъвместими компоненти като дъното и процесора. Ако се интересуваш ще ти напиша подробно всички забележки. Иначе за около 1600лв бих ти предложил:

Процесор: AMD Phenom II X4 945

Дъно: ASUS M4A87TD EVO

Оперативна памет: 2x2GB Kingston HyperX 1600 MHz

Видеокарта: Sapphire Radeon HD5750 1GB DDR5

Оптично у-во: LG GH22NS40 DVD-RW SATA

Твърд диск: Western Digital 640GB Black Edition

Кутия: Cooler Master Elite 33x или Xigmatek Asgard

Захранване: 550W Cooler Master GX-550W

Монитор: Acer P225HLQbd LED (21.5" LED Full HD)

За клавиатура, мишка и колонки според твоите предпочитания. Имай предвид, че ако искаш наистина добри колонки ще трябва да отделиш малко повечко пари и е възможно да не се вместиш в бюджета.

Между другото: най-добре е човек (приятел/познат), който разбира да ти асемблира и оптимизира (оувърклок) системата или в краен случай (ако нямаш достатъчно разбиращ човек) то се насочи към HardwareBG/IskamPC. JAR са много далеч от истината като познания на сервизните им техници и съответно качеството на изпълнение/асемблиране на конфигурациите е много ниско. Отделно има липса на определени добри продукти в ценовата им листа за сметка на голямо наличие китайски боклуци като кутиите на JNC и още по-страшно захранванията им. Имат и някаква странна за мен идея да премаркират определени продукти като "Jar Computers", а производителят е съвсем друг (най-често Delux). Кого лъжат не знам. С две думи: не бих ти препоръчал JAR, особено ако си от София при наличието на HardwareBG/IskamPC, където нивото е несравнимо по-високо.

Сподели другаде

Благодаря ви и на двамата! Ще послушам съвета за Jar, не знаех,че са на такова положение. Ще поразпитам някои познати занимаващи се с хардуер все пак за клок-а и други подробности.

l.kanelov, ако имаш време, няма да откажа да ми посочиш грешките. :thumbsup:

Поздрави!

Сподели другаде

Благодаря ви и на двамата! Ще послушам съвета за Jar, не знаех,че са на такова положение. Ще поразпитам някои познати занимаващи се с хардуер все пак за клок-а и други подробности.

l.kanelov, ако имаш време, няма да откажа да ми посочиш грешките. :thumbsup:

Поздрави!

Или още по евтино решение със първия пример на колегата, само че процесора да е Phenom II 560 Dual Core, ако дъното поддържа Core Unlock може от двуядрен да стане 4 ядрен процесор с възможностите на въпросния Phenom който ти е дал, само че двойно по евтино :)

Сподели другаде

Имам въпрос - като поръчам конфигурацията от hardwareBG, какви ще бъдат звуковата и мрежовата карта? Видях, че в конфигуратора липсват менюта за тези части, а отделно се продават. Т.е. те ли ги избират, или компютъра ще дойде без тях? Второто ми се струва фантастичен вариант, но искам да съм сигурен. :blush:
Сподели другаде

Повечето, да не кажа всички съвременни дъна, си имат вградени звукова кара и LAN-карта. Винаги можеш да си купиш допълнително и по-добри, разбира се.
Сподели другаде

Особено добре е да се постави външна мрежова карта за 10-15 лв. линк (100 Mbps или 1000 Mbps, но може да е по-скъпа), въпреки че има вградена в дъното, която външна карта да служи като "бушон" при евентуален удар от мълния наблизо. Най-често изгаря само евтината външна мрежова карта, спасявайки дъното.
Сподели другаде