Jump to content

Проблем с инсталиране на драйвери за камера Pleomax PWC 4000

Препоръчан пост

Купих си на втора ръка уеб камера Pleomax PWC 4000 с инсталационен диск. Проблема с нея е че не иска да се исталират драйверите от диска. Пробвах и изтеглих драйвери от уеб сайта на производителя - http://pleomax.com/ Ефекта е същият - безуспешен. При инсталиране от диска инсталацията тръгва до някъде и след това заспива като може да се прекъсне единствено от Task menagera. При инсталация от изтегления файл от интернет - инсталацията стартира но след това дава съобщение за грешка - error 1335. the cabinet file 'Data1.cab' required .... така че до този момент не мога да ползвам камерата. Някакви съвети и идей за помощ при тази ситуация?
Сподели другаде

Какво пише в ръководството относно инсталацията - първо се свързва камерата и тогава се инсталира или се започва инсталацията и се чака подкана за свързване? Ти по кой от двата начина опита?

Тази камера работила ли е коректно на друга система?

Твоята система покрива ли изискванията за инсталация и работа с камерата? Не казваш нищо за операционната система или останалия хардуер.

Сподели другаде

В ръководството относно инсталацията нищо не пише относно свързването на камерата. Ръководството започва с инструкция за инсталиране на драйверите. Аз първо свързах камерата през USB порта и след това започнах инсталацията от диска. Според предишният собственик на камерата тя е работила на друг комп. Моята система покрива напълно изискванията по инструкцията и е Windows XP. Проблема ми е не в камерата а в инсталацията на драйверите от диска или от изтегленият файл. Пробвах да посоча драйвери в Device Menagera на инст. диск или на файла - не ги познава.
Сподели другаде

Ръководството започва с инструкция за инсталиране на драйверите.

Какво по-точно пише вътре, кога се включва камерата?

Аз първо свързах камерата през USB порта и след това започнах инсталацията от диска.

Според мен си допуснал грешка.

Сподели другаде

В ръководството относно инсталацията нищо не пише относно свързването на камерата...

Никъде нищо не се споменава за включване на камерата. На първите страници показват как се закрепя на стойката и от къде се прави ръчния фокус. Следва обяснение за инсталация на драйверите от диска. До края на ръководството не споменават кога трябва да се включи.

Сподели другаде

Покажи един screenshot от Task Manager така, че да се виждат всички процеси или въведи в Command Prompt tasklist > c:\tl.txt и прикачи тук файла tl.txt, който би трябвало да се получи в C:\.
Сподели другаде

И аз имах същия проблем с моята камера и го реших като първо инсталирах драйверите от диска,и после боднах камерата в USB-то.Подобна тема http://forum.setcombg.com/index.php?topic=38137.0;wap2
Сподели другаде

Опитай да прекратиш (щракваш с десен бутон на мишката върху процеса -> End Process) следните процеси:

BTStackServer.exe

GoogleUpdate.exe

TUProgSt.exe

PWRISOVM.EXE

btwdins.exe

BTTray.exe

CALMAIN.exe

winampa.exe

Стартирай инсталацията при това положение и виж дали ще завърши успешно.

Сподели другаде

Инсталацията приключи успешно! Благодаря за оказаната помощ. В заключение искам да упътя други притежатели на такава камера и сблъскали се с подобен проблем - първо инсталирайте драйверите, след това включвайте камерата!
Сподели другаде

• 4 months later...