dudev851 Публикувано Септември 28, 2010 Report Share Публикувано Септември 28, 2010 Ще започна с Бога на слънцето. Бога на слънцето съществува не само в една религия. Хората са смятали, че той сутрин започва своето пътешествие по небето, и вечер се приземява за да си почине.Днес се знае истината за този Бог. Той не съществува. Освен Бога на слънцето е имало и Богове на вятъра, водата, любовта, плодородието и т.н. Общо взето, все неща, които са били напълно неизвестни за хората. За тях това са били чудеса. Но хората са започнали да разбират, че всъщност те могат да контролират плодородието, например. Започнали да се съмняват в тези религии, и те са били изместени от по-нови, по-интригуващи и със скрит смисъл. Така, че всеки да може да тълкува действията им през собствения си мироглед. Такава религия е например Християнството. Там се споменават различни неща. Но за разлика от предишните религии, в които са били описани точно действията на боговете, в тази няма такива. Всичко е условно. Например: - Ако вярваш ще си добре.- Ако не вярваш ще си понесеш последствията.- Господ е на небето. Но ти не можеш даго видиш. Можеш само да го усетиш.- Той винаги те гледа, но не предприема нищо. Когато починеш тогава.- Той ти помага, ако вярваш, но не пряко. Трябва сам да разбереш с какво ти е помогнал.- В Библията има предсказани събития, сбъднали са се. Но те не са предсказани с точни данни, например година, място, поне нещо конкретно. Казано е само какво ще се случи и вече като се е случило, можеш да видиш приликите с написаното.Всички тези неща, много ми наподобяват предсказанията на циганките по улиците. "Ще ти се случи нещо много хубаво. Ще срещнеш един човек с коса от косми, който стъпва като ходи и говори като приказва ... " . Спорил съм с хора, на по 50 60 години, които са убедени, че има Господ. Това са хора, като например председател на кредитна организация, бивш депутат и други. Но например единия от тях, твърди, че има Господ, но той не е както е описан в библията(просто висша сила). А друг, твърдеше пред аудитория(с микрофон), че разговаря с духове. Вярно, че беше пийнал, но все пак... Аз смятам, че напрегнатия живот, книгите, филмите, дори фантазията на човек, сънищата и др., водят до изкривяване на реалността в съзнанието на човек. Има един пример за изкривяването:Това е примера с дядо коледа/ дядо мраз. Нашите са ми казвали, че аз като малък съм чакал дядо коледа. Търсил съм го. Аз не помня такова нещо м/у другото. Това според мен е много точен пример за това, че ако човек не знае къде се намира и какво се случва около него, може да вярва в какво ли не. Вярва на хората. Те му казват, как стоят нещата и той ги приема. Но дали това е истина ... ? Е всеки знае, че дядо коледа наистина съществува. Има такъв човек. Но той не лети с каляската с елените и не влиза през комините, както и не обикаля целя свят за една нощ. Според мен, точно на това се основава вярата. На невежеството. Когато човек не разбира, защо точно се случват някаква поредица от събития. Той решава, че това е управлявано от някаква висша сила. Нещо, което той не разбира и го е страх от това. Затова и му се прикланя. Всъщност на всеки въпрос има и отговор (без тези които нямат смисъл). Защото например въпросът - "Къде е края на вселената" е безмислен. Ако някой иска мога да обясня, защо е безмислен. Но да си припомним какво са смятали божиите месии на земята, за формата на земята. Те са смятали, че земята е плоска и можеш да паднеш от ръба и. Каква велика глупост само . Просто те не са имали представа за земното кълбо. Но са изгаряли хора живи, за това че са казвали, че земята е кръгла. Днес също има хора, които вярват сляпо в Господ и не искат да отворят очите си за света. Да си припомним и също за картата на света преди Мореплавателите да открият Америка. Навътре в Атлантическия океан имало нарисувани морски чудовища и след това е краят. И няма нищо след това.Такива карти са имали преди стотици години. Леко неточни . Да разгледаме и историята за създаването на нашия свят. Значи Господ е създал всички животни и хората за 6 дни и на 7-ия си е почивал. Това означава, че абсолютно всички животни са съществували по едно и също време. А ние добре знаем от архиологическите разкопки, че доста от видовете днес, не са съществували например по времето на динозаврите. Но когато е писана Библията, не е имало архиология и те не са си и представяли, каква небивалица пишат в тази книга. Нещо подобно има във историята за кацането на луната през 69-та. Хубава история, със филмче даже. Но нито е възможно, нито филмчето е истинско, нито снимките. И те не са знаели колко ще се развият мас медиите и как филмчетата и снимките им ще увяхнат. И как хората ще могат да видят, че Луната е силно радиоактивна, понеже е покрита с уран и няма атмосфера. Незнам дали си представяте за какво облъчване става на въпрос. За какъв интензитет. Освен Библията обаче има свети книги със своите религии и разбирания, които за мен са табу. Но мисля, че вътре не пише кой знае колко по-раазлични неща за света. Просто пречупени през друг мироглед. Аз не се смятам за Атеист. Просто това за мен са детски истории. Това дето хората се делят на вярващи и атеисти е все едно да се делим на вярващи в дядо мраз, вярващи в дядо коледа и невярващи (ако бяхме малки деца). Има един филм - "Духът на времето". В него е обяснено много добре за религиите, както и за други световни конспирации.Почти съм сигурен, че ще видим и убедителните доказателства на Пламен, че има Господ. 8.Точно това което трябва да разбираш не го разбираш, а искаш да знаеш за Небесните неща пък не разбираш за земните?!защото човек от самосебеси не може да възпроизведе мисъл колкото и да си мисли, че е така? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост