Notakarinkuto Публикувано Октомври 11, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2010 Готово! Всичко работи,но не знам как без преинсталация да форматирам дяла на който има Уиндоус ХР от IDE хард диска?Като се опитам да го направя ми изписва, че не можело понеже имало системни файлове, но не се използва този Уиндоус ,а другия който си е на SATA диска? Моля кажете ми как да го форматирам без преинсталация! Не ми е проблем самото преинсталиране, но комшията като ми донесе компютъра и е забравил диска с драйверите (и за това не бързам с преинсталация)! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Октомври 11, 2010 Report Share Публикувано Октомври 11, 2010 С някоя външна програма. На аватара ти е изписан един лесен начин. Друг е с http://gparted.sourceforge.net/livecd.php . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Октомври 11, 2010 Report Share Публикувано Октомври 11, 2010 Готово! Всичко работи,но не знам как без преинсталация да форматирам дяла на който има Уиндоус ХР от IDE хард диска?Като се опитам да го направя ми изписва, че не можело понеже имало системни файлове, но не се използва този Уиндоус ,а другия който си е на SATA диска? Моля кажете ми как да го форматирам без преинсталация! Не ми е проблем самото преинсталиране, но комшията като ми донесе компютъра и е забравил диска с драйверите (и за това не бързам с преинсталация)!С инсталационния диск на Windows XP (или 7). Зареди от него и: Ако е Win XP, избери изтриване на желания дял (гледай да не го объркаш) и след това го създай отново. Излизаш от инсталационната програма с F3. Ако е с диска на Win 7, след зареждане от него --> Install Now --> избираш желания дял и от опциите избираш Format. Излизаш оттам според нструкциите за изход. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Notakarinkuto Публикувано Октомври 11, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2010 Благодаря ви за предложенията! Windows 7 исках направо да го инсталирам, но още не съм сигурен, че ще стане за моя компютър!Иначе за сега се сетих за една програмка и с нея малко по-бавно но си свърших работата! Програмката е Unlocker и една по една изтрих всички папки, след което формата вече бе възможен! А за инсталация на Windows 7 все още не мога да си го позволя дори и да ставаше за това компютъра. Още не съм събрал парите за да си го купя, а не искам да свалям незнайни самоделки или други подобни от торентите! В кутията на дъното комшията ми каза ,че имало дискове с драйвери и за ХР, и за Виста и за 7, така че мисля няма да е проблем като си го купя да си го инсталирам! А и още не ми е донесъл дисковете с драйверите! Вече прочетох подробно и ръководството във форума за инсталация на Windows 7! Още веднъж ви благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Октомври 12, 2010 Report Share Публикувано Октомври 12, 2010 Имаш право на безплатен пробен период на Winsows 7, оигурен от Microsoft. Идейно е да го ползваш, за да се увериш че ти работи добре, преди да го купиш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Notakarinkuto Публикувано Октомври 13, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 13, 2010 Добре обаче от сайта на Майкрософт не видях да има изтегляне на Windows 7, и защо не намирам такъв даунлоуд не знам?Намерих там само покупка на пълна версия или версия за надграждане, а както казах още не съм ги събрал парите за да си го купя! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Октомври 13, 2010 Report Share Публикувано Октомври 13, 2010 Пробвай от сайта на Софтвизия да го изтеглиш: http://softvisia.com/download.php?view.1348 Триал периода пише, че е 90 дни и ще можеш да си тестваш системата дали става за уиднодус 7! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост