Jump to content

Въпрос за допълнителен хард диск с инсталирана на него ОС?

Препоръчан пост

Готово! Всичко работи,но не знам как без преинсталация да форматирам дяла на който има Уиндоус ХР от IDE хард диска?

Като се опитам да го направя ми изписва, че не можело понеже имало системни файлове, но не се използва този Уиндоус ,а другия който си е на SATA диска? Моля кажете ми как да го форматирам без преинсталация! Не ми е проблем самото преинсталиране, но комшията като ми донесе компютъра и е забравил диска с драйверите (и за това не бързам с преинсталация)!

Сподели другаде

Готово! Всичко работи,но не знам как без преинсталация да форматирам дяла на който има Уиндоус ХР от IDE хард диска?

Като се опитам да го направя ми изписва, че не можело понеже имало системни файлове, но не се използва този Уиндоус ,а другия който си е на SATA диска? Моля кажете ми как да го форматирам без преинсталация! Не ми е проблем самото преинсталиране, но комшията като ми донесе компютъра и е забравил диска с драйверите (и за това не бързам с преинсталация)!

С инсталационния диск на Windows XP (или 7). Зареди от него и: Ако е Win XP, избери изтриване на желания дял (гледай да не го объркаш) и след това го създай отново. Излизаш от инсталационната програма с F3. Ако е с диска на Win 7, след зареждане от него --> Install Now --> избираш желания дял и от опциите избираш Format. Излизаш оттам според нструкциите за изход.

Сподели другаде

Благодаря ви за предложенията! Windows 7 исках направо да го инсталирам, но още не съм сигурен, че ще стане за моя компютър!

Иначе за сега се сетих за една програмка и с нея малко по-бавно но си свърших работата! Програмката е Unlocker и една по една изтрих всички папки, след което формата вече бе възможен! А за инсталация на Windows 7 все още не мога да си го позволя дори и да ставаше за това компютъра. Още не съм събрал парите за да си го купя, а не искам да свалям незнайни самоделки или други подобни от торентите! В кутията на дъното комшията ми каза ,че имало дискове с драйвери и за ХР, и за Виста и за 7, така че мисля няма да е проблем като си го купя да си го инсталирам! А и още не ми е донесъл дисковете с драйверите! Вече прочетох подробно и ръководството във форума за инсталация на Windows 7! Още веднъж ви благодаря!

Сподели другаде

Добре обаче от сайта на Майкрософт не видях да има изтегляне на Windows 7, и защо не намирам такъв даунлоуд не знам?

Намерих там само покупка на пълна версия или версия за надграждане, а както казах още не съм ги събрал парите за да си го купя!

Сподели другаде

Пробвай от сайта на Софтвизия да го изтеглиш: http://softvisia.com/download.php?view.1348

Триал периода пише, че е 90 дни и ще можеш да си тестваш системата дали става за уиднодус 7!

Сподели другаде