slivnica10 Публикувано Септември 26, 2010 Report Share Публикувано Септември 26, 2010 Здравейте,първо се извинявам ако пиша където не трябва ... но не знам къде да пиша по въпроса си. Нядявам се, че ще ми помогнете. Проблема ми е следния: Реших да изтрия антивирусната си (Панда нещо си беше) и да сложа avast,но след тази процедура нещо стана ... изписа ми проблем с Мозила (ако не се лъжа) и лаптопа сам изключи.Включих го след това и ми показва черен екран с надпис "Press the ESC key fir Startup Menu" - натиснах ESC но без резултат.Моля,помогнете,какво да правя? :'(Дано ме разбрахте че с това описание .... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
doktor_haus Публикувано Септември 26, 2010 Report Share Публикувано Септември 26, 2010 нещо снимка може ли да дадеш на грешката, пробвали със system restore point да върнеш назад системата Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slivnica10 Публикувано Септември 26, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 26, 2010 Благодаря,но вече се оправих,като махнах батерията... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slivnica10 Публикувано Септември 27, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 27, 2010 Пак здравейте,ще използвам тема си за въпрос отново,че не знам къде да пиша ...Искам да изтрия един файл, който пречи на инсталирането на друга програма, но не ми позволява,защо?Кажете как да премахна това чудо.Ето снимка на файла Ето какво ми изписва при опит за изтриване ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Септември 27, 2010 Report Share Публикувано Септември 27, 2010 Мисля, че това е файл на Avast. Програмата има самозащитен модул и съвсем естествено не позволява току така да и трият файловете. Обясни по-подробно ситуацията. Коя програма не иска да се инсталира? По какъв начин пречи въпросния файл? Откъде искаш точно да го изтриеш и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slivnica10 Публикувано Септември 27, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 27, 2010 Значи,изтрих старата антивирусна (знам че две антивирусни не могат да работят едновременно) и исках да инсталирам другата,но ми изписа предупреждение А вчера ми пиказа че имано този файл пречи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Септември 27, 2010 Report Share Публикувано Септември 27, 2010 Под "изтрих", имаш предвид "деинсталирах" (от Control Panel)? По-горната снимка, която те предупреждава да деинсталираш всяка друга резидентна антивирусна, от коя програма е? Иначе, имаш инсталирана В МОМЕНТА, коя антивирусна, Avast! ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slivnica10 Публикувано Септември 27, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 27, 2010 Да,деинсталирах от Контрол панела.Програмата която ме предупреждава е ESET Smart Security 4.2.40.33 на български (нея се опитвам да инсталирам).В момента нямам инсталирана Avast!.Нямам никаква инсталирана - проверих от контрол панела -->добавяне/премахване на програми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Септември 27, 2010 Report Share Публикувано Септември 27, 2010 Явно има останки от Avast!, който не е бил деинсталиран както трябва. За да премахнеш програмата, следвай инструкциитв от тази страница:1. Изтегляш въпросния файл.2. Стартирай Windows в Safe Mode. Как става това: Рестартираш компютъра и точно при началото на зареждането на първия екран който ти се появява, започваш да припомпваш един точно определен клавиш (при настoлните компютри, в повечето случаи е F8, но на лаптопите - може да е различен, което зависи от съответната марка и производител. Все пак, може фа пробваш с F8). Появява ти се черен екран с бели букви, където със стралките избираш Safe Mode режим и натискаш Enter.3. Стартираш файла, който си изтеглила.4. Би трябвало инструмента автоматично да разпозне директорията, където си инсталирала Avast. Ако е различна от стандартната (Program Files), я посочваш ръчно.5. Цъкаш REMOVE.6. Рестартираш машината. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slivnica10 Публикувано Септември 27, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 27, 2010 Ето какво ми излезна Не пише REMOVE ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Септември 27, 2010 Report Share Публикувано Септември 27, 2010 Да, пише Uninstall. Натисна ли го? Ако не си, го направи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slivnica10 Публикувано Септември 27, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 27, 2010 Благодаря много Стана. Офф при опит да инсталирам ESET Smart Security 4.2.40.33 .... Пак греша някъде май..... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Септември 27, 2010 Report Share Публикувано Септември 27, 2010 Покажи един log от Autoruns, като следваш тези инструкции.Друг вариант е да игнорираш предупреждението, но не е желателно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
slivnica10 Публикувано Септември 27, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 27, 2010 Дано не съм объркала нещо,че .... AutoRuns.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 28, 2010 Report Share Публикувано Септември 28, 2010 Махни отметката на следния ред:+ "aswBoot.exe /A:"*" /L:"Bulgarian"" "" "" "File not found: aswBoot.exe"Рестартирай и опитай отново инсталацията на NOD32. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост