Jump to content

Проблем с лаптопа ...помощ!

Препоръчан пост

Здравейте,първо се извинявам ако пиша където не трябва ... но не знам къде да пиша по въпроса си. :blush:

Нядявам се, че ще ми помогнете. :)

Проблема ми е следния: Реших да изтрия антивирусната си (Панда нещо си беше) и да сложа avast,но след тази процедура нещо стана ... изписа ми проблем с Мозила (ако не се лъжа) и лаптопа сам изключи.Включих го след това и ми показва черен екран с надпис "Press the ESC key fir Startup Menu" - натиснах ESC но без резултат.Моля,помогнете,какво да правя? :'(

Дано ме разбрахте че с това описание ....

Сподели другаде

Пак здравейте,ще използвам тема си за въпрос отново,че не знам къде да пиша ...

Искам да изтрия един файл, който пречи на инсталирането на друга програма, но не ми позволява,защо?

Кажете как да премахна това чудо.

Ето снимка на файла post-16969-024330700 1285593645_thumb.png

Ето какво ми изписва при опит за изтриване ...

post-16969-002529400 1285594462_thumb.png

Сподели другаде

Мисля, че това е файл на Avast. Програмата има самозащитен модул и съвсем естествено не позволява току така да и трият файловете. Обясни по-подробно ситуацията. Коя програма не иска да се инсталира? По какъв начин пречи въпросния файл? Откъде искаш точно да го изтриеш и т.н.
Сподели другаде

Значи,изтрих старата антивирусна (знам че две антивирусни не могат да работят едновременно) и исках да инсталирам другата,но ми изписа предупреждениеpost-16969-041360300 1285594966_thumb.png А вчера ми пиказа че имано този файл пречи.
Сподели другаде

Под "изтрих", имаш предвид "деинсталирах" (от Control Panel)? По-горната снимка, която те предупреждава да деинсталираш всяка друга резидентна антивирусна, от коя програма е? Иначе, имаш инсталирана В МОМЕНТА, коя антивирусна, Avast! ?
Сподели другаде

Да,деинсталирах от Контрол панела.

Програмата която ме предупреждава е ESET Smart Security 4.2.40.33 на български (нея се опитвам да инсталирам).

В момента нямам инсталирана Avast!.Нямам никаква инсталирана - проверих от контрол панела -->добавяне/премахване на програми.

Сподели другаде

Явно има останки от Avast!, който не е бил деинсталиран както трябва. За да премахнеш програмата, следвай инструкциитв от тази страница:

1. Изтегляш въпросния файл.

2. Стартирай Windows в Safe Mode. Как става това: Рестартираш компютъра и точно при началото на зареждането на първия екран който ти се появява, започваш да припомпваш един точно определен клавиш (при настoлните компютри, в повечето случаи е F8, но на лаптопите - може да е различен, което зависи от съответната марка и производител. Все пак, може фа пробваш с F8). Появява ти се черен екран с бели букви, където със стралките избираш Safe Mode режим и натискаш Enter.

3. Стартираш файла, който си изтеглила.

4. Би трябвало инструмента автоматично да разпозне директорията, където си инсталирала Avast. Ако е различна от стандартната (Program Files), я посочваш ръчно.

5. Цъкаш REMOVE.

6. Рестартираш машината.

Сподели другаде