Jump to content

Въпрос за Видео Карта

Препоръчан пост

Здравейте на всички и добро утро.

Преди няколко месеца ми изгоря Дъното на компютъра отнесох го в сервиз слоЖиха ми подобно дъно но проблема е че то е с вградена видео карта някаква си "VIA/S3G UniChrome Pro IGP (64 MB)"и почти всиЧки игри ми насичат по малко въпреки че компютъра не е слаб ето и характеристика (Тип централен процесор Itel Celeron D 326, 2533 MHz (19 x 133) , Системна памет 960 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM) ) тези от сервиза ми варнаха старата видео карта която беше Nvidia 5200 Fx 128 при нея сичко си вървеше добре но сега с вградената не ме устроива.

Интересно ми е ще може ли да слоЖа старата видео карта към това дъно ето и дъното

(Дънна платка Asus P5V-VM Ultra (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN) )

ето линк за информация : цък

Ще се надявам да ми отговорите :)

Сподели другаде

Ще можеш да монтираш всякаква PCI-E видео карта, каквито са всички съвременни карти. По принцип ще е далеч по-добре, ако можеш да смениш целия компютър директно, но ако държиш да сменяш само видео картата, кажи с каква сума разполагаш и какво ти е захранването.
Сподели другаде

Удома имаме 3 компютъра не ми се зима нов а и наще няма да дадат затова искам да сменя видео картата старата ще я продам за 40 лв.

Не знам какво ми е захранването не сам го копувал аз а и компютъра не сам го отварял откакто смениха дъното има ли начин да разбера :lookaround: намерих в 1 саит някакво

Видеокарта

Sapphire HD4350 1G HM

Интерфейс: PCI Express

Чипсет: Radeon HD 4350

Шина: 64-bit

Памет: 512 MB GDDR2

Изходи: DVI, D-Sub, S-Video но 1 фр ми каза да го отнеса на сервиз и да видят дали ще съвпаднат лентите на видеото и ако не съвпадат да не я копувам

Сподели другаде

Т.е. бюджетът за нова карта е 40 лв.? Пак не стана ясно. Захранването е важно, защото ако е слабо а искаш да си купиш някаква мощна карта, то просто няма да се справи. То не че на такъв слаб компютър си заслужава да се купува мощна видео карта, де, но аз да си кажа. Въпросната Radeon HD4350 е определено по-добра от GeForce FX5200 и трябва да е подходяща за системата. То реално всяка нова видео карта е по-добра от FX5200, защото това беше много слаба и калпава карта.
Сподели другаде

Де да знам захранването не го знам колко е ще трябва да отвора кутията и да видя какъв е моела нямам си и представа колко е мощноста.

Не Че няма бюджет просто сам им казал за такива работи пари да не ми дават и сичко сам си събирам затова гледам нещо евтино не някои звяр ... :giggle: затова не за друго те не че не могат да ми вземат нов комютър просто им е писнало да копуват.. няма зала да отвярам в краина сметка :) просто исках мнението на някой който разбира повечко от мене захранв

Сподели другаде