Jump to content

Не мога да направя нов пряк път на десктопа!?!

gibson58

Препоръчан пост

Здравейте,

искам да направя нов пряк път на десктопа ,но като дам д.бутон>new>shortcut не става нищо.Ползвам уин 7 ултимат х86 и акаунта е админски.

И още един въпрос :може ли и как да вляза в не-админски акаунт ,като админ,защото искам да направя някои промени в него или единственият нячин е от админският акаунт да направя и другият админски?

Сподели другаде

Ако няма решение на проблема,поне има ли друг начин да се създава пряк път?Искам да си пусна втори скайп (и не само заради скайпа, а и защото явно има проблем) и процедурата е такава ,че трябва да направя този пряк път,ама ...нъцки!
Сподели другаде

Ами намери в Program Files\Skype\Phone\Skype.exe цъкни с десен бутон на него и избери send to desktop.

А самата папка Desktop се намира в C:\Users\ТвоятПрофил\Desktop

Edit : Напиши в търсачката на Windows regedit.exe стартирай го и разгърни дървото в ляво до следния път :

" HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellNew " направи снимка и я качи тук за да може някой да се "изкашля" по въпроса ... :crazy:

Сподели другаде

Апчиху...

1.Цъкни с десен бутон върху папката " ShellNew " (дървото в ляво) и избери Export именувай експорта като например- backup.reg и го сейфни на сигурно място.

2.Цъкни с десен бутон върху втория ред " Command reg_sz rundll.exe appwiz.cpl,NewLinkHere %1 " (това е в дясно) и ибери  Delete.

3.Краен резултат =>> post-11963-041118600 1285407219_thumb.jpg

4.Както казват буржоата - Enjoy.

Сподели другаде

Ти пък взе че кихна ...Наздраве!

И мерси ,системата ти сработи :peace: .

Ма много ми е чудно защо аджеба беше така ,без да съм пипал нищо по ОС-то,та се наложи тази модификация-гимнастика ?

Сподели другаде

Ти пък взе че кихна ...Наздраве!

И мерси ,системата ти сработи :peace: .

Ма много ми е чудно защо аджеба беше така ,без да съм пипал нищо по ОС-то,та се наложи тази модификация-гимнастика ?

Не знам...

На мен веднъж ми се беше скапал path variable - предполагам че е от боклучетата които инсталираме - но пък без тях не е интересно...

Сподели другаде