Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте. от 2-3 дена насам като си пусна да тегля някой Blu-Ray Disc или HD през Utorrent-a , започва да се тегли и след няколко секунди ми показва Disk overloaded 100% и Utorrent-а спира всякакъв Download и Upload и трябва да го рестартирам. С Utorrent 2.0.4 съм и този проблем ми го показва стига филма или файла да е над 4 - 5 Gb , а и двата ми дяла са NTFS, с Windows 7 Home Premium съм. Моля Ви помагайте !

post-5945-029425900 1285254986_thumb.jpg

Сподели другаде

И аз имам същия проблем и то от няколко версии насам. Забелязах, че като пусна и аз нещо голямо да се тегли забива и лампичката, която отчита активността на хард диска не спира да свети. Като спра utorrent-a процеса не се затваря и хард диска остава натоварен с минути напред. Чак след това се 'успокоява'. Забелязах, че като свалям примерно файл, който е 30GB и почна да го свалям с бавна скорост, например 500-700 няма проблем, но когато изведнъж пусна по-голяма и отива на Disk overloaded. Друго което видях е, че този голям файл 30GB примерно като почнеш да го сваляш и той веднага заема мястото на хард диска си, не го сваля на парченца и предположението ми е, да не би от бързото заемане на мястото на харда с файл с голям размер прави този проблем, но пък нямам обяснение защо при бавна скорост не го прави.

Лично аз минах на Halite и нямам проблеми :)

Сподели другаде

Няма ли оправия Utorrent-а ? До сега нямаше грешка и изведнъж да трябва да го сменям. Проблема не се получава при всеки. С Bit Comet е същата работа, а не ми се иска да го сменям. Някакво друго решение. Благодаря за бързото отзоваване.
Сподели другаде

Подобен проблем са имали хора, при които твърдият диск е започнал да дава проблеми. С какъв модел хард диск си? Инсталирай програма като HD Tune 2.55 (безплатна версия) и провери с нея SMART-показанията в графата Health. После може да прикачиш снимка тук да я видим (самата програма има опция за снимане на нейния прозорец).
Сподели другаде

Може би, единственото решение на този проблем е да се ограничи скоростта на сваляне. Дори и да се намери хард диск с по-голяма пропусквателна възможност, пак лесно може да се намери трафик, който да претовари ОС-а. Разбира се, всякакви програмистки мерки това да не се случва, също биха довели до ограничаване на скоростта. Може би програмното предизвикателство е да се открие адекватен лимит за конкретната машина, малко преди да настъпят тези ефекти. Дотогава се чувствйте свободни да го откриете сами.
Сподели другаде

Можеш да опиташ временно да махнеш отметките на една или повече от следните опции:

- Reduce memory usage when cache is not needed;

- Write out untouched blocks every 2 minutes;

- Write out finished pieces immediately;

- Turn off read caching if the upload speed is slow;

- Remove old blocks from the cache.

Сподели другаде

Можеш да опиташ временно да махнеш отметките на една или повече от следните опции:

- Reduce memory usage when cache is not needed;

- Write out untouched blocks every 2 minutes;

- Write out finished pieces immediately;

- Turn off read caching if the upload speed is slow;

- Remove old blocks from the cache.

Разцъках ги и даже й останалите, и се получи. :bravo: Вече не ми се претоварва Utorrent - а и тегля файлове без ограничение на размера. :yeah:

Благодаря на всички отзовали се. Да сте живи и здрави. :thumbsup:

Ако сложа отметка на:

- Enable caching of disk writes , или ако увелича ръчно "Cache size" , веднага се претоварва, макар че :lookaround: незнам за какво са, но при тези натройки нямям проблеми, или поне за сега.

Ето и снимка на прозореца с настройките:

post-5945-003141100 1286703127_thumb.jpg

Сподели другаде

Може би, би трябвало, но като я пусна до 1 мин. макс се претоварва и спира всякакав download/upload и така за 5 - 10 мин., тръгва да тегли и до мин. пак същата работа, и така се върти докато изтегли файла.
Сподели другаде