Jump to content

Възможно ли е отваряне на .pdf файлове с Опера 10.62?

Препоръчан пост

Всеки път като опитам да отворя .pdf файл с опера и се отваря празен прозорец след което не мога да ползвам коректо браузъра?!

В смисъл мога само да сърфирам и то доста бавно, и не мога да пиша? Трябва да го затворя и в процесите да изключа ръчно Опера за да мога да я стартирам отново (иначе ми дава грешка)! Този проблем го прави само с .pdf файлове! С Мозила и IE8 нямам този проблем! Сканирано и с M.S.E. ; МВАМ и SAS и няма заплахи! Възможно ли е да се оправи този проблем и има ли такава добавка за Опера с която да си се отварят .pdf файловете без браузъра да забива така? Имам инсталиран Adobe Reader 9.2 на Български и както казах с другите браузъри го няма проблема! Надявам се да може да се оправи този проблем!:crosseyes1:

Сподели другаде

Aз отварям .pdf файловете с външно приложение.

Единствено съм отварял .pdf файлове под Linux, където се получваше проблем с PDF четеца ми(KPDF), който довеждаше до краш на браузера.

За plug-in опитай това за Opera http://www.opera.com/support/kb/view/155/

Не съм го тествал, ползвам друг PDF четец.

П.П Ти не агитираше ли за Linux? :giggle:

Сподели другаде

Линка който си дал е точно към Adobe Reader 9.2 за който писах ,че имам инсталиран, но Опера не иска да работи с него!

Никога не съм агитирал за Линукс! Това което писах е ,че е добре да има и Линукс ,и Уиндоус в училищата! Но това е друга тема!

А и какво значение има ,че харесвам Линукс и по-точно Българската разработка УСУ?! Това не значи ,че не мога да си ползвам и Уиндоуса!

Сега ме интересува как да се оправи този проблем?

п.с.Сега проверих в опциите на Опера и си го има като опция за сваляне .pdf файл но защо не го отваря не знам (а помня , че с по старата версия 9.64 си го отваряше)?!

http://store.picbg.net/thumb/60/81/3589c72b94d16081.jpg

Сподели другаде

А направи ли това?

1.Find the file "nppdf32.dll" in the plug-in's folder (it can usually be found in C:\Program Files\Adobe Acrobat\Reader\Browser).

2.Copy this file to Opera's Plug-ins directory (by default C:\Program Files\Opera\Program\Plugins).

Open Opera. Opera will locate the "nppdf32.dll"-file and associate it with the Adobe Acrobat Reader. Now Opera will launch the Acrobat Reader when you use Opera to view .pdf-files.

Plug-In няма, линка е KB How-to.

С преместване на 1 файл от AdobeReader инсталацията в подходяща директория би трябвало да може, поне според HowTo-то.

Но ти не четеш...

И не се дърви толкова...Не е полезно за здравето ;)

Изпий едно чайче и действай :)

Сподели другаде

Не, че не чета а не разбирам английски!

Кой точно файл трябва да се премести и в коя директория по-точно (предполагам ,че става на въпрос за директорията на Опера, но точно къде и как не знам)?

А не може ли само да се копира и да си го има и на двете места?

Сподели другаде

Не, че не чета а не разбирам английски!

Кой точно файл трябва да се премести и в коя директория по-точно (предполагам ,че става на въпрос за директорията на Опера, но точно къде и как не знам)?

А не може ли само да се копира и да си го има и на двете места?

Извинявай, не знаех, че не разбираш Английски.

1.Намираш файла "nppdf32.dll" в директорията на plug-in-ините на Adobe Reader, която обикновено трябва да е в C:\Program Files\Adobe Acrobat\Reader\Browser

2.Копираш файла в plug-in директорията на Opera, която по подразбиране е C:\Program Files\Opera\Program\Plugins

Отваряш Opera.Opera ще намери "nppdf32.dll" и ще го асоциира с AdobeReader.

Сподели другаде

Едно въпросче, ако някой прикрепи това файлче и си го сложа във въпросната директория на Опера ( без да инсталирам adobe reader-a ) ще сработи ли ?
Сподели другаде

Въпрос:

Едно въпросче, ако някой прикрепи това файлче и си го сложа във въпросната директория на Опера ( без да инсталирам adobe reader-a ) ще сработи ли ?

Отговор:

2.Копираш файла в plug-in директорията на Opera, която по подразбиране е C:\Program Files\Opera\Program\Plugins

Отваряш Opera.Opera ще намери "nppdf32.dll" и ще го асоциира с AdobeReader.

Въпросния файл е от програмата AdobeReader и целта на тази задача е да накара Опера да не се мъчи да отвори .pdf файла

а да накара AdobeReader да го отвори!

Сподели другаде