bobo13 Публикувано Септември 13, 2010 Report Share Публикувано Септември 13, 2010 Здравейте,малко съм бос на тази тема, затова се надявам да ми помогнете - почти не съм работил с уеб камери, имам една обикновена CANYON, която искам да използвам да наблюдавам дворчето зад къщата - има ли начин това да става? Идеята ми е докато съм си пред компа, на монитора да виждам какво става отзад без да излизам? Не е много тъмно и ако има движение ще се долавя предполагам?Каква програма изобщо трябва, за да виждам сега като включа камерата в USB-то какво показва, и дали ще намеря толкова дълъг USB кабел според вас? :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 14, 2010 Report Share Публикувано Септември 14, 2010 Нямам опит много с това, но ме съмнява резултатът да е особено добър. Все пак уеб камерите не са предназначени за такива неща. Можеш да опиташ все пак. Подходящ софтуер за целта е webcamXP, но е платена програма. Толкова дълъг кабел обаче ме съмнява да намериш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dakan Публикувано Септември 14, 2010 Report Share Публикувано Септември 14, 2010 Качеството на картината изцяло зависи от камерата и светлината. Единствения проблем е как ще си опънеш кабел от компа до камерата. Все пак ще е USB кабел. Първо не знам дали има удължители за такива. А и сигурно няма да са евтини. Другото е че не съм сгорен дали тока от USB на компютъра ще се справи със съпротивлението на много дълъг такъв кабел. Кажи колко метра е разстоянието. Евентуално можеш да срежеш кабела на камерата и да направиш удължението на USB кабела с нормални подобни кабели от електрически магазин. Така ще е най евтиното удължение на кабела. Въпроса дали USB входа, ще може да захрани камерата през удължен кабел обаче остава неотговорен. И на мен ми се иска да тествам това, но не ми се дават пари за кабели Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Септември 14, 2010 Report Share Публикувано Септември 14, 2010 За удължаването на кабела ти трябва usb extender.Проблем ще бъде качеството на изображението - на дневна светлина с обикновена web камера и разстояние по-голямо от 2 м. ще видиш някакво движение и (евентуално) ще различиш животно от човек. Нощно време ще разчиташ на микрофона. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Септември 14, 2010 Report Share Публикувано Септември 14, 2010 Вчера си купих USB удължител 3 метра за 3.90лв. Предполагам, че няма да ти свършат работа 3 метра, но все пак да знаеш ориентировъчно каква е цената им. В нета четох, че има USB удължители с усилватели (имат някакъв чип на самия кабел). Може би на теб ти трябва такъв. Разрови се из google-то. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bobo13 Публикувано Септември 14, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2010 Благодаря...Всъщност, вчера дръпнах от нета някакъв софтуер за тази камера (драйвер или нещо такова), и сега ми се показва изображението, утре ще монтирам осветление и остава само удължител за USB-то, иначе дворчето не е голямо и даже на почти тъмно като минава човек се вижда движението.Целта е да различавам котка от човек, та да знам дали да хващам пушката, че в нашия район има 1-2 нагли кражби последните седмици... ...криза. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vostro Публикувано Септември 15, 2010 Report Share Публикувано Септември 15, 2010 Софтуера може да е ActiveWebCam, но тя е лицензирана- но предимствата са алгоритмите за движение, които правят възможно детектирането на движение без да има датчик за това, може да те информира по и-мейла, телефона и т.н.Друга подобна е RiseSun много удобна и с приятен интерфейс. Можеш да я изтеглиш от тук. Успех!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Септември 15, 2010 Report Share Публикувано Септември 15, 2010 Bobo13,Става! Аз съм го правил на кабел по-дълъг и от 20м.Просто трябва да си направиш заместител на USB кабела, като намалиш максимално падът на напрежението, т.е. да се използват многожилни и кабели с ниско съпротивление.Съгласно стандарта (виж във Вики), кабeлът на USB e 4-ри жилен.Ако успееш да подадеш напрежение 5V. Желателно с външен източник, например токоизправител, като се провери, дали в края напрежението е наистина 5V. Внимавай да не получиш и потенциална разлика между лапопа и захранването от използване на различни кръгове или големи разлики в дължините на кабелите за напрежение и данни... Тогава наистина порта може да изпуши(най-малко ).Останалото е добри спойки и късмет... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост