Jump to content

Не ми зарежда операционната система?

mirostanka

Препоръчан пост

Здравейте! Надявам се да ми окажете помощ при отстраняване на повреда на компютър с операционна система Windows XP SP3. Достига до менюто на Safe Mode , но която и възможност да избера тръгва и се показва прозореца на Windows, веднага след което се рестартира системата. Как мога да запиша данните от компютъра при това положение или въобще да реша проблема! Благодаря за помощта!
Сподели другаде

Ако в това меню имаш опцията Disable automatic restart on system failure, я активирай. Ако я нямаш, рестартирай системата и натискай постоянно F8 след началната инициализация на устройствата и преди зареждането на Windows, докато ти се появи сходно меню с тази опция налична.

След това трябва да забие на син екран и да не се рестартира. Препиши следните обекти:

http://pics.softvisia.com/design/pics/11650/08.png

Иначе запазването на файлове на този етап може да се извърши или с помощта на някоя live версия на операционна система или чрез свързване на твърдия диск към друг компютър.

Сподели другаде

Засега се спрях на варианта с прехвърляне на твърдия диск. Може ли да ми кажеш от къде мога да си изтегля Live версия на операционна система и как се работи с нея! Много благодаря!
Сподели другаде