nadiasenova Публикувано Септември 12, 2010 Report Share Публикувано Септември 12, 2010 Батерията на лаптопа ми падна и като се опитах да то включа наново започнаха да ми излизат първо, че Windows не може да се включи нормално (това е черен екран с бели букви), след него ми излиза, че Microsoft windows се зарежда и накрая се появява един син екран, в който има някакви надписи и зарежда, но много бързо, едва успявам да дочета dumping your memory и се изключва пак. Така постоянно, зарежда си до синия екран и се изключва. Чак като махна батерията спира да работи изцяло. Като го свържа отново към захранването пак се връща същия проблем. Моля ви кажете ми от какво може да е този проблем???? Много ми е спешно! :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Септември 13, 2010 Report Share Публикувано Септември 13, 2010 Батерията на лаптопа ми падна и като се опитах да то включа наново започнаха да ми излизат първо, че Windows не може да се включи нормално (това е черен екран с бели букви), след него ми излиза, че Microsoft windows се зарежда и накрая се появява един син екран, в който има някакви надписи и зарежда, но много бързо, едва успявам да дочета dumping your memory и се изключва пак. Така постоянно, зарежда си до синия екран и се изключва. Чак като махна батерията спира да работи изцяло. Като го свържа отново към захранването пак се връща същия проблем. Моля ви кажете ми от какво може да е този проблем???? Много ми е спешно! :(Дай модела на лаптопа!Ако е Acer и ти дава проблема само, когато е вързана батерията, то сменяй батерията - отишла е. До тогава може да ползваш компа без батерия, само със захранващия блок, като настолен комп. Acer имат много неприятна проверка на биоса и ако батерията е отишла - дала накъсо или има много голям спад на напрежението при зареждането и, дава грешка и ОС-а забива. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nadiasenova Публикувано Септември 13, 2010 Author Report Share Публикувано Септември 13, 2010 Дай модела на лаптопа!Ако е Acer и ти дава проблема само, когато е вързана батерията, то сменяй батерията - отишла е. До тогава може да ползваш компа без батерия, само със захранващия блок, като настолен комп. Acer имат много неприятна проверка на биоса и ако батерията е отишла - дала накъсо или има много голям спад на напрежението при зареждането и, дава грешка и ОС-а забива. Да, Acer Aspire 5050 е. Само, че махнах му батерията, пуснах го само от захранването и проблема си остава същия. :( Казаха ми, че може би има нужда от преинсталация, но все още не знам нищо :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Септември 13, 2010 Report Share Публикувано Септември 13, 2010 Да, Acer Aspire 5050 е. Само, че махнах му батерията, пуснах го само от захранването и проблема си остава същия. :( Казаха ми, че може би има нужда от преинсталация, но все още не знам нищо :(Е, ако е така, то трябва да се отиде на преинсталация на ОС-а.Направила ли си резервно копие на ОС-а, когато купи лаптопа?Ако не, то се надявам, че поне не си преформатирала твърдия диск. Acer5050 имат резервен диск на Vista на един от дяловете. Той е невидим. Забележка: Всичкият софтуер, който е бил предварително инсталиран, ще бъде загубен.Ето инструкцията на английски. Ако имаш нужда от помощ - свиркай! How to restore my computer to its original settings without recovery CDs.Note: If your system is the multilingual version, the operating system and language you choose when you first turn on the system will be the only option for future recovery operations.This recovery process helps you restore the C: drive with the original software content that is installed when you purchase your notebook. Follow the steps below to rebuild your C: drive. (Your C: drive will be reformatted and all data will be erased.) It is important to back up all data files before using this option.Before performing a restore operation, please check the BIOS settings.1 Check to see if Acer disk-to-disk recovery is enabled or not.2 Make sure the D2D Recovery setting in Main is Enabled.3 Exit the BIOS utility and save changes. The system will reboot.Note: To activate the BIOS utility, press <F2> during POST. To start the recovery process:1 Restart the system.2 While the Acer logo is showing, press <Alt> + <F10> at the same time to enter the recovery process.3 Refer to the onscreen instructions to perform system recovery.Important! This feature occupies 6 GB in a hidden partition on your hard disk.Ето и на българскиКак да възстановите първоначалните настройки на компютъра си без използване CD-та.Забележка: Ако системата ви е многоезична версия на операционната система и езика, който изберете, когато за първи път включите системата ще бъде единствената възможност за бъдещи действия за възстановяване.Този процес на възстановяване ви помага да възстановите C: устройство с оригиналния софтуер, инсталиран при покупката вашия преносим компютър. Следвайте стъпките по-долу за възстановяване на вашето C: устройство. (C: диска ще бъде преформатиран и всички данни ще бъдат изтрити.) Важно е да направите резервно копие на всички файлове с данни, преди да използвате тази опция.Преди извършване на операция по възстановяване, моля, проверете BIOS настройки.1 Проверете дали Acer диск-към-диск възстановяване е включена или не.2 Уверете се, че D2D настройката за възстановяване в Main е включен.3 Излез от BIOS и запазите промените. Системата ще се рестартира.Забележка: За да активирате опциите на BIOS, натиснете <F2> по време на POST(първоначално зареждане). За да започнете процеса на възстановяване:1. рестартирайте системата.2. когато логото на Acer се показва, натиснете <Alt> + <F10> в същото време, за да влезе в процеса на възстановяване.3 Следвайте инструкциите на екрана, за изпълнение на системата за възстановяване.Важно! Тази функция заема 6 GB в скрит дял на твърдия ви диск. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост