Jump to content

Индивидуални тестове, анализи и сравнения на Антивирусни програми

Препоръчан пост

Пробвайте тука

http://www.malwares.pl/index.php?dir=

post-5346-0-07021800-1306746997_thumb.png

Нещо още по интересно - сваляте,спирате защитата и стартирате всички и изчаквате малко...рестартирате и включвате защитата. Сканирате и анализирате.

http://zalil.ru/31151409

Сподели другаде

• Отговори 1.2k
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Нещо още по интересно - сваляте,спирате защитата и стартирате всички и изчаквате малко...рестартирате и включвате защитата. Сканирате и анализирате.

Това упражнение, ако изобщо има смисъл от него, трябва да се прави само с незасечените файлове! Няма разумна логика да се прави с файлове, които се засичат при сканиране- било при сваляне, било ръчно! Смисъла на всичко е да останеш защитен, като на колкото по-ранен етап става това, толкова това е по-безопасно за потребителя. Засичането при стартиране е най-ниския и последен стадий на защита, и съответно е най-опасен, защото може да доведе до активиране на евентуалния вирус! Това не е за препоръчване! На колкото по-ранен етап е сработването на АВ програмата, толкова по-ценна е тя...за мен! Ако трябва да се въвде точкова система за детекцията, то аз бих оценил така:

•  
  • засичане в уеб пространството, при опит за сваляне- 3 точки
  • засичане на вече свален файл, при ръчно сканиране- 2 точки
  • засичане при стартирне- 1 точка

Аз лично ценя АВ програма, което засича по точки 1 и 2. Трета точка е като последен шанс, но не бива да се набляга и разчита на нея! Това може да е фатално!

Сподели другаде

hxxp://bloodweb.mylivepage.ru/file/343/1004_virus1500.rar Тук намерих още един тестов архив - с парола 123.

Rising Antivirus 23 Free Edition неутрализира автоматично Hack.Ekploit.Script веднага при отварянето на сайта и уведомява. Вижда ли заплаха още някой? Чудя се тези, при които не работи добре, откъде са го изтеглили и на доколко чист компютър са го поставили да пази.Моят е от официалният им сайт.И съм съгласен с високите руски оценки за този азиатец.Той им лови или блокира повечето нови вредоносни творения!

Сподели другаде

С кой браузер ти блокира скрипт. При мен с IE9 и Google Chrome няма отреагиране на Rising. При IE9 ми изписа съобщение, че страницата използва java, и някаква грешка, но аз нямам това животно още на компютъра си..

Свалих Rising от офсайта естествено. Системата преди китаеца беше с Avast! Free, и MBAM и Хитман Про казваха че е чиста. От два дни обаче не съм толкова сигурен в това....

Сподели другаде

Хубаво тестваме с различни антивирусни, но що не видях един/една с Norton-продукт или AVG. Би било интересно да видим как реагират. Хвалят ми Norton 360, как се справя, някой има ли наблюдения? :)
Сподели другаде

С кой браузер ти блокира скрипт. При мен с IE9 и Google Chrome няма отреагиране на Rising. При IE9 ми изписа съобщение, че страницата използва java, и някаква грешка, но аз нямам това животно още на компютъра си..

Свалих Rising от офсайта естествено. Системата преди китаеца беше с Avast! Free, и MBAM и Хитман Про казваха че е чиста. От два дни обаче не съм толкова сигурен в това....

С IE 8. Аз ползвам java. Ето и австрийски лог с a-squared Anti-Malware - Версия 5.1

Последно обновяване: 30.5.2011 г. 18:03:22

Настройки на проверката:

Scan type: quick

Обекти: Памет, Следи, Бисквитки

Проверка на архиви: Изключено

Евристика: Изключено

ADS Проверка: Включено

Начало на проверката: 30.5.2011 г. 18:04:25

Проверени

Файлове: 335

Следи: 739033

Бисквитки: 8

Процеси: 23

Открити

Файлове: 0

Следи: 0

Бисквитки: 0

Процеси: 0

Записи в регистъра: 0

Край на проверката: 30.5.2011 г. 18:05:09

Време за проверката: 0:00:44

Сподели другаде

10832 вируси - специално за най-любопитните! Подбирани са през последните 12 години hxxp://depositfiles.com/en/files/wwazh5n7c Rising не ще всичките да ги отброява, а то не е и нужно. Все най-малко ще е отброил - вече ми липсва желание и да го насилвам. Не иска да брои като най-отброяващите... Как е с другите?
Сподели другаде

Това упражнение, ако изобщо има смисъл от него, трябва да се прави само с незасечените файлове! Няма разумна логика да се прави с файлове, които се засичат при сканиране- било при сваляне, било ръчно! Смисъла на всичко е да останеш защитен, като на колкото по-ранен етап става това, толкова това е по-безопасно за потребителя. Засичането при стартиране е най-ниския и последен стадий на защита, и съответно е най-опасен, защото може да доведе до активиране на евентуалния вирус! Това не е за препоръчване! На колкото по-ранен етап е сработването на АВ програмата, толкова по-ценна е тя...за мен! Ако трябва да се въвде точкова система за детекцията, то аз бих оценил така:

•  
  • засичане в уеб пространството, при опит за сваляне- 3 точки
  • засичане на вече свален файл, при ръчно сканиране- 2 точки
  • засичане при стартирне- 1 точка

Аз лично ценя АВ програма, което засича по точки 1 и 2. Трета точка е като последен шанс, но не бива да се набляга и разчита на нея! Това може да е фатално!

Нима си мислиш,че като е свалена заразата и не е стартирана си вече заразен?

Това,че даден файл се блокира при стартиране и не по малко полезно. Не по малко ефективно.

80% от хората не ползват нищо или ползват кракнат НОД или пачнат Аваст Про. Оттам и доста зарази се развъждат из машините им. Други пък изпаднали в мания нсталират по няколко защитни програми,които се стартират на ниво ядро на ОС и си пречат. Оттам също доста пропуски.

Та на такъв комп човек решава да сложи нещо,че да го предпази,почисти и запази инфото без преинсталация.

Затова има смисъл теста. Друг е въпроса дали ти стиска...защото има наистина реална опастност за системата. Най лесно е да се лае :)

Сподели другаде

извинете че се намесвам но има вируси които ативирусна неможе да ги спре, така че колкото във параноя да изпада човек накрая пак сте се зарази а за avast и avira мисля че avast е най добрия избор защото авира е много остаряла и е крайно време да се поднови
Сподели другаде

а за avast и avira мисля че avast е най добрия избор защото авира е много остаряла и е крайно време да се поднови

В това твърдение/мнение няма нищо вярно. Avira AntiVir въобще не е остаряла. Дори не знам как ти е минало през ума и на какво точно базираш това изказване.

Сподели другаде

Нима си мислиш,че като е свалена заразата и не е стартирана си вече заразен?

Това,че даден файл се блокира при стартиране и не по малко полезно. Не по малко ефективно.

Вече обясних, кога това упражнение има смисъл, ако изобщо има смисъл! В практиката на общо признатите лаборатории, тестващи антивируси, няма такъв тест, при който да стартира дадена приложение: има тест на сканиране, има ретроспективен тест, има динамичен тест, но няма тест за стратиране! Единствено от сайтчето http://antimalware.ru се опитват да правят някакви подобни тестове (лечение на активно заразяване), като на всички е ясно защо се правят подобни тестове и какво се цели- достатъчно е да се види кой е начело в тия тестове!

Е нЕма нужда от реклама!!

Сподели другаде

Вече обясних, кога това упражнение има смисъл, ако изобщо има смисъл! В практиката на общо признатите лаборатории, тестващи антивируси, няма такъв тест, при който да стартира дадена приложение: има тест на сканиране, има ретроспективен тест, има динамичен тест, но няма тест за стратиране! Единствено от сайтчето http://antimalware.ru се опитват да правят някакви подобни тестове (лечение на активно заразяване), като на всички е ясно защо се правят подобни тестове и какво се цели- достатъчно е да се види кой е начело в тия тестове!

Е нЕма нужда от реклама!!

Ха,ти май се изживяваш като даскал. Има,няма смисъл ....

Обясних положението какво е. Работя с клиенти и файловете които се прихващат не са изобщо новички най малко 39/41 са.

Що се отнася до тестовете в antimalware.ru има други за които изобщо не си чувал и откъдето са тези файлове. Руски,полски... Като не желаеш не тествай,а причината за това е шубето момче шубето.

Сподели другаде

Ха,ти май се изживяваш като даскал. Има,няма смисъл ....

Винаги трябва да има някакъв практически смисъл в дадено действие! какъв е смисъла от това, което ти искаш? Искаш да доказваш (показваш) нещо! защо ли? За тези, които не те познават, ще кажа- реклама...реклама в най-натрапващия се вид, на една единствена програма! нЕма нужда! Кът гледам- същата молба за тест си пуснал и лакейния форум, ама като гледам- и там май никой вече не те бръсне за слива!

Където се вяснеш и носиш със себе си напрежение и конфликти! Има лекари...

Сподели другаде

Гост
This topic is now closed to further replies.

• Създай ново...